Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@juchinka píše:
Dotykáč bych určitě nepořizovala, myslím, že takové děcko by si s tím ani pořádně nevědělo rady
to by ses divila
moje 5 letá si umí s dotykáčem celkem obstojně poradit
půjčuje si můj nebo taťkův na hraní
@Sibyla0 píše:
@Angua to nevím, ale určitě SOSky a prozvonění do určité doby funguje. Ale u různých operátorů je to různě omezené. Já bych jí stejně jako správná hysterická matka volala pořád
Já zas počítám s tím, že budou i děti pod PPP, co má muž v práci, je to paušál za pár kaček - nejnižší je snad za 60,– a je tam tolik volných minut a smsek, že to nespotřebuju ani já. A spolu si voláme úplně zadarmo, mimo ty volné minuty, takže by se určitě nestalo, že by nám děti nemohly zavolat.
Dala bych mobil pro moznost kontroly, jestli je vse v poradku. Urcite ne ale nejaky super drahy dotykovy, kterymi se decka akorat chlubi, kdo z nich ma lepsi, ale starsi mobil, u nehoz by nevadilo, kdyby ho nahodou ztratila. Az pozdeji bych poridila uz novy- treba za vysvedceni/Vanoce
Můj kluk bude mít mobil od 1 třídy co kdyby náhodou potřeboval maminku nebo tatínka ![]()
@juchinka můj kluk má svůj mobil už 2 roky, tzn od 5ti. Má ho hlavně proto, že si volá s tátou. Jinak ale zákaz nosit ho do školy, to mu prostě nedovolím, mobil ve škole nemá co dělat (dle mého) ![]()
Náš mladej taky otravoval od konce první třídy… Znáte to :" ale mami, oni mají".
Tak jsem mladému pánovi vysvětlila, že telefon je na volání, abych ho mohla zkontrolovat že došel do školy a pod. a ne na blbiny. A že telefon dostane až bude chodit sám do školy a ze školy. No… nevím jestli to bylo kvůli mobilu, ale chodí už měsíc ze školy sám
Telefon má úplně obyčejný, na kterém není foťák, přehrávač a podobné nesmysly.
Takže s ním lumpárny vyvádět nemůže.
A zdá se že je spokojený. Telefon je starší, námi odložený…
Ona už i paní učitelka psala maila rodičům, aby zvážili nutnost MT ve škole. Děti s nimi lítají po třídě, chodbách… a škola za případné rozbití či ztrátu neručí. A já s ní souhlasím v tom, že děcka mobil nepotřebují aby se s ním vytahovaly před ostatníma a dělali s ním ptákoviny
. Nutnost je to jen v případě že dítě chodí do školy a domů samo. ![]()
@juchinka píše:
Dotykáč bych určitě nepořizovala, myslím, že takové děcko by si s tím ani pořádně nevědělo rady
moje čtyřletá dcera si ví s dotykáčem rady daleko lépe než s nedotykáčem
To ovládání je pro dědi pochopitelnější, než když musí přijít na to, které tlačítko co ovládá
Příspěvek upraven 22.10.13 v 09:34
Máme vodafon paušály, klukovi jsme teď pořídili tu kartu zdarma. (teda je tam vratná záloha 500,– na 3 měsíce) do sítě volá a smskuje zadarmo. Což nám stačí, aby se dovolal mně nebo tátovi. Uložna má jen čísla na nás - rodiče, babi s dědou, mojí mamku a ségru, a strejdu. Prostě lidi kterým když zavolá nebo se něco bude dít, tak můžou pro něj dojet a pod. a jsou po ruce. víc nepotřebuje.
Jinak když vidím třeba kamaráda dceru, jak je zábavné se s holkama prozvánět a fotit kde co či natáčet, tak si myslím že obyč. mobil je dostačující ![]()
Já bych jí ho koupila i jen tak. Dítě by mělo dostávat věci i jen tak, že mu chtějí udělat rodiče radost a ne vše jen za odměnu. Koupila bych jí tenhle: http://www.hey-day.cz/…-modra-barva
Nemám dítko v tomto věku, dceři je teprve 19 měsíců, každopádně mobil plánuju pořídit jakmile začne chodit do školy. Ze začátku ji asi budeme vozit ale potom bude 5km dojíždět, takže budu určitě klidnější, když ji budu moci zkontrolovat. A co se týče typu mobilu, pro takhle malé dítko bych pořídila ten nejobyčejnější, i když kdoví co bude v nabídce za těch pár let ![]()
@Lynette píše:
Já bych jí ho koupila i jen tak. Dítě by mělo dostávat věci i jen tak, že mu chtějí udělat rodiče radost a ne vše jen za odměnu. Koupila bych jí tenhle: http://www.hey-day.cz/…-modra-barva
ten je hustej
Ale na to, kolik toho má umět, podezřele levnej ![]()
Mobil jsem staršímu pořizovala, až když jsem to JÁ doopravdy potřebovala - tj chodil sám ze školy do školy, aby byl pod kontrolou, dřív je to pro ně jen hračka kterou má každej a akorát promrskají kredit za různé aplikace zbytečně.
@juchinka píše:
s dotykáčem si poradí líp než my vyrůstají v tom a je to pro ně samozřejmost to jsme z toho my na větvi oni né ![]()