Odchod manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
4.12.11 11:33

PAmpeliško, dočetla jsem jen sem, takže asi 4. příspěvek, jelikož mě z toho mrazí - zrovna jsem se v jiné diskuzi chlubila, jak mám úžasného muže a jak to bude napořád… :zed: Nikdo neví, co život přinese a nepřipravíš se na to :nevim:
Ale chtěla jsem napsat tohle - já osobně bych s rozvodem nesouhlasila v žádném případě. Jo, ať si k ní táhne, to je mi jedno.. Ale představa, že budu muset najednou řešit to, že mi co týden, nebo jak soud určí, manžel sebere obě děti, nezávisle na tom, že ještě třeba kojím… Že budu vědět, že tráví čas s tou jeho nánou… Že třeba dostanu alimenty, jejichž výše mi vůbec nevyhovuje a nic s tím nenadělám.. Že vůbec musím řešit nějaké soudy a dělení majetku…
Já bych prostě na rozvod nepřistoupila do doby, než si vyřeším svoji vlastní situaci - stabilizované příjmy, bydlení, odraostlejší děti, případně nový partner…
Ono takhle z toho panáček vyjde strašně snadno a ty se pak možná budeš po nocích užírat.. Přečti si diskuze na téma tahání se o děti po rozvodu.. Nechtěla bych si tím procházet..

j.pampeliska píše:
On mluvi o rozvodu. Pry je dlouhodobe nespokojeny (cca 1,5 roku)…
Prijde mi ze neunesl tu mou zmenu z manzelky na matku bez prijmu. Sex jsem vzdy potrebovala vic ja, on se jen vymlouval na problemy v praci, zdravi atd… Zacalo mu vadit vsechno. Snazil se to cele hodit na mne. Ma v hlave seznam vsech veci co jsem za 11 let udelala spatne a tim si to vsechno omlouva.
Alimenty resime. Asi se nedohodneme. Takze zrejme nastane boj o penize :(
  • Citovat
  • Upravit
2458
4.12.11 11:40

Ahoj pampeliško je mi moc líto co tě potkalo, mám pár zkušeností i když ne osobních. Spíše než s tou citovou stránkou tak s tou praktickou.

Napíšu ti jak to bylo s mou kamarádkou, ber to jako inspiraci.

Manžel ji podváděl když byla v nemocnici a doma se jim o děti starala tchýně, která o všem věděla. Na radu právníka udělala toto- podal návrh na rozvod, ona ale s rozvodem nesouhlasila. V očích soudce byla za světici, která je ochotna pro záchranu rodiny odpustit i nevěru.
Dostali půlroční odklad jako zkoušku jestli se jim manželství podaří zachránit i když on nesouhlasil. Dost mu tím nabourala plány a on z toho byl úplně mimo, teda hlavně ta jeho nová láska.
Po půl roce je rozvedli protože z jeho strany se nic nezměnilo. Jí jako té dobré soud přiznal vše co chtěla, jak vysoké výživné pro sebe tak pro děti i placení části nákladů na živobytí. Jeho nová láska se s ním po roce rozešla protože nejen že nesla špatně ten půlroční odklad rozvodu, ale i to že musel víc jak polovinu platu odevzdávat své původní rodině. On pak přišel žadonit, ale už bylo pozdě.
Vím že to není hezké, ale měla velký pocit zadostiučinění což jí po té ráně dost psychicky pomohlo a z toho všeho vyšla jako vítěz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.11 11:46

Je to svině,oplatila bych mu to s jiným mužem a děti už by vůbec neviděl dokud neproběhne soudem stanovené svěření do tvé péče a alimenty.Možná bych mu dala i rozbít držku syčákovi hnusnýmu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
4.12.11 11:50
Tomu říkám rasantní řešení :mrgreen:
JustynaSvobodova píše:
Je to svině,oplatila bych mu to s jiným mužem a děti už by vůbec neviděl dokud neproběhne soudem stanovené svěření do tvé péče a alimenty.Možná bych mu dala i rozbít držku syčákovi hnusnýmu!!
  • Citovat
  • Upravit
31594
4.12.11 11:54
JustynaSvobodova píše:

Nemyslím, že by se po nějakém sexu s cizím chlapem cítila líp. Muži to bude jedno, když se odstěhoval za milenkou, tak je mu fuk, co jeho žena dělá, může si to rozdat klidně s celým fotbalovým týmem a jemu tím neublíží. :nevim:
Nemluvě o tom, že je zakladatelka ještě v šestinedělí či má dost brzo po porodu, to se kolikrát nechce souložit ani s milovaným životním partnerem.
to že ji chlap ponížil je věc jedna, ale nemusí ještě ona ponižovat sama sebe.

edit: nicméně kdybyměla nějakého namakaného kamaráda, tak by mu tu držku rozbít mohl, to jako né že né :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.11 11:57
Gladys píše:
JustynaSvobodova píše:
Nemyslím, že by se po nějakém sexu s cizím chlapem cítila líp. Muži to bude jedno, když se odstěhoval za milenkou, tak je mu fuk, co jeho žena dělá, může si to rozdat klidně s celým fotbalovým týmem a jemu tím neublíží. :nevim:
Nemluvě o tom, že je zakladatelka ještě v šestinedělí či má dost brzo po porodu, to se kolikrát nechce souložit ani s milovaným životním partnerem.
to že ji chlap ponížil je věc jedna, ale nemusí ještě ona ponižovat sama sebe.

nemyslim aby s nim hned spala!může si najít zatim třeba jen kamaráda kterej jí podrží a pomůže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
4.12.11 13:13

Amber - s rozvodem to není tak jednoduché, že by si Pampeliška řekla, že rozvod nechce a vše bude fungovat jako dosud. Pameliška píše, že se zatím na penězích nedohodli a zatím to vypadá spíš na dohadování se. Takže je možné, že naopak bude potřebovat nějaké soudní rozhodnutí, aby se domohla peněz, na které má nárok.¨

A s tím bráněním styku dětí s otcem… Ano - Pampeliška bude mít teď pocit zadostiučinění, že má děti a manžel ne. Jenže k čemu to povede? Manžel a děti se odcizí a časem k sobě budou složitě hledat cestu, pokud budou mít ještě vůbec zájem. Já vidím na prvním místě zájem dětí a ten je zřejmý - mít zachovaný kontakt s oběma rodiči. Není to jednoduchí, zvlášť, když chlap provede něco tak hnusného. Ale v jednom článku od Plzáka jsem narazila na tento výrok: „to že je chlap kur.vník ještě neznamená, že je špatný otec“ :-( Tak Pampeliščiným dětem přeju, aby ten jejich otec měl o ně opravdový zájem a Pampelišce hodně síly, aby zvládla komunikaci s ním :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
4.12.11 13:14

Jo, a taky jsem si zakázala peřmýšlet o tom, kdo je vítěz, protože v éto situaci jsou jen více a méně poražení :-( Ač to tak na první pohled nemusí vypadat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
4.12.11 13:18

ano mysli na děti :srdce: ikdyž je to těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.12.11 13:53

To ne, janco, ale jak už tu psala papavlinka, pokud „odpůrce“ s rozvodem nesouhlasí, bude se to protahovat a soud nařídí odklady.. Mezitím se může stát spoooousta věcí ;)

jancab píše:
Amber - s rozvodem to není tak jednoduché, že by si Pampeliška řekla, že rozvod nechce a vše bude fungovat jako dosud. Pameliška píše, že se zatím na penězích nedohodli a zatím to vypadá spíš na dohadování se. Takže je možné, že naopak bude potřebovat nějaké soudní rozhodnutí, aby se domohla peněz, na které má nárok.¨A s tím bráněním styku dětí s otcem… Ano - Pampeliška bude mít teď pocit zadostiučinění, že má děti a manžel ne. Jenže k čemu to povede? Manžel a děti se odcizí a časem k sobě budou složitě hledat cestu, pokud budou mít ještě vůbec zájem. Já vidím na prvním místě zájem dětí a ten je zřejmý - mít zachovaný kontakt s oběma rodiči. Není to jednoduchí, zvlášť, když chlap provede něco tak hnusného. Ale v jednom článku od Plzáka jsem narazila na tento výrok: „to že je chlap kur.vník ještě neznamená, že je špatný otec“ :-( Tak Pampeliščiným dětem přeju, aby ten jejich otec měl o ně opravdový zájem a Pampelišce hodně síly, aby zvládla komunikaci s ním :hug: :hug: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
5140
4.12.11 14:38
Amber_1977 píše:
To ne, janco, ale jak už tu psala papavlinka, pokud „odpůrce“ s rozvodem nesouhlasí, bude se to protahovat a soud nařídí odklady.. Mezitím se může stát spoooousta věcí ;)
jancab píše:
Amber - s rozvodem to není tak jednoduché, že by si Pampeliška řekla, že rozvod nechce a vše bude fungovat jako dosud. Pameliška píše, že se zatím na penězích nedohodli a zatím to vypadá spíš na dohadování se. Takže je možné, že naopak bude potřebovat nějaké soudní rozhodnutí, aby se domohla peněz, na které má nárok.¨A s tím bráněním styku dětí s otcem… Ano - Pampeliška bude mít teď pocit zadostiučinění, že má děti a manžel ne. Jenže k čemu to povede? Manžel a děti se odcizí a časem k sobě budou složitě hledat cestu, pokud budou mít ještě vůbec zájem. Já vidím na prvním místě zájem dětí a ten je zřejmý - mít zachovaný kontakt s oběma rodiči. Není to jednoduchí, zvlášť, když chlap provede něco tak hnusného. Ale v jednom článku od Plzáka jsem narazila na tento výrok: „to že je chlap kur.vník ještě neznamená, že je špatný otec“ :-( Tak Pampeliščiným dětem přeju, aby ten jejich otec měl o ně opravdový zájem a Pampelišce hodně síly, aby zvládla komunikaci s ním :hug: :hug: :hug:

Tak nám trvalo se rozvést více než rok a to jsme byli téměř na všem dohodnuti, já teda nejsem zastánce odkladů spíš z mé zkušenosti je to na obtíž protože potom dlouho trvají i takové ty přepisy bytů apd a s tím spojené případné žádosti o příspěvky na bydlení atd, Vše záleží na Pampelišce zda s ním chce být či ne. Jo jinak jen taková rada pro pampelišku -až budeš platit byt nebo cokoliv je psáno na manžela a platíš to ty i když je tam jeho jméno ( ted myslím konkrétně třeba SIPO) tak si nechcej potvrdit že to platíš ty dost to pomůže právě při vyřizování různých dávek vše totiž musí být na tvé jméno nebo musíš mít potrvzení že jsi to platily ty ale to už jsou takové spíš pozdější provozní záležitosti. V každá¨ém případě já bych byla tenkrát ráda kdyby mě to někdo řekl měla bych nárok i na nějaké dávky tak jsme o vše přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
4.12.11 14:40

přesně tak, pokud odpůrce s rozvodem nesouhlasí, soudce obvykle přidělí 6ti měsíční odklad-zkušební lhůtu, po celou dobu trvání zkušební lhůty má navrhovatel i odpůrce samozřejmě vyživovací povinnost na děti, pokud jeden z účastněných nežije v době podání návrhu ve společné domácnosti se zbytkem rodiny, soud stanoví přechodnou výši výživného po dobu trvání zkušební lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
4.12.11 19:39

Prespristi tyden mam domluvenou schuzku s psycholozkou i pravnikem. Chci mit pisemne vyresene finance a deti. Osobne zadost o rozvod podavat nehodlam.

Dnes si odvezl sve veci. Ja potom co odjela moje mamka propukla v plac a litost a zacala ho premlouvat at se vrati. Nejhorsi je ze nechapu proc. Nemeli jsme uzasne manzelstvi - nejezdili jsme na vylety, netravili spolu vecery, ale pres to vsechno jsem ho milovala a zrejme bych ho ted dokazala vzit zpet a odpustit. Trham si vlasy ze jsem tak pitoma. Ale hrozne mi chybi objeti, ujisteni ze vse bude v poradku.

Dcera je tak trochu omyl. Slo o prvni sex po porodu prvniho ditete. Manzel nechtel abych sla na potrat. Asi fungoval sesty smysl - zeptala jsem se ho na to. Nelituji ze ji mame. Je uzasna, stejne jako nas syn. Jen on uz v te dobe nebyl spokojeny.

Nevim jestli uz v te dobe nekoho nemel…

Silene je, ze ja si zila stastny rodinny zivot. On mi pry rikal ze neni spokojeny. Byl flustrovany a proto jednoho dne skoncil s ni…

Uziraji mne ty otazky, kdy jak proc…?

Je to sileny kolotoc emoci.

Ale jak tu nekdo psal. Ja i deti jsme zdravi a to je to jedine dulezite!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
4.12.11 20:30

Pampelisko, u nas to bylo tak, ze kdyz jsem byla v 5-tem mesici, neco mi nesedelo, tak jsem se manzovi podivala do telefonu (predtim jsem to nedelala, ale jeho chovani bylo fakt podezrele) a nasla tam nahe fotky byvale pritelkyne meho kamarada. Tak jsem na nej rano uhodila, on to priznal a pak se 14 dni rozhodoval, jestli zustat s nami nebo odejit. A v ten samy den mi oznamil gyndar, ze podle vysledku nevi, jestli maly nebude mit rozstep rtu nebo patere. :poblion: exmanzelovi to v tu chvili bylo jedno, bojoval jenom s tim, jestli zustat s „rodinou“ nebo odejit za „laskou“… Nakonec zustal.

Ale nebylo to nic prijemneho. Myslela jsem si, ze uz se s ni nestyka (slibil, ale sliby chyby, ze?) a az 2.1.2011 mi doslo, ze s nim nechci zustat uz ani minutu (byl schopny i do porodnice - kdyz mi odvezli maleho do inkubatoru - prijit nadavat na moji rodinu a jit za kamarady nebo za ni. Ani slovo podpory.). A doted jsem rada, ze jsem ten krok udelala.

Ver mi, ze zjistis, ze je Ti takhle lepe, ale bolet to bude urcite… Mas krasne deti a ver mi, ze na Tebe nekde nekdo ceka. Ted to vypada, ze ne a ja ten pocit moc dobre znam. Rikala jsem si, ze nechci chlapa videt minimalne rok, ze budeme jenom my s Pepinem a moji mamcou a bude nam dobre… A uz v unoru se vyskytl nekdo, s kym jsem neskutecne stastna, na koho jsem cely zivot cekala… :srdce: :srdce: :srdce:

A zjistila jsem, ze to takhle asi byt muselo…

Verim, ze v zivote se nam urcite veci deji proto, aby mohlo byt lip. Ver tomu i ty a bude lip, uvidis. :hug: :hug: :hug:

P.S. ta zenska je svine, ale ne tak velka jako Tvuj manzel. Ja mela tendence to davat za vinu ji, ale nejvetsi vinu nesou manzele, kteri podvadeji. Ona je svobodna (predpokladam) a tak nema zadne zavazky a nemusi mit spatne svedomi. Tvuj manzel je ten, kdo by mel byt potrestany nejvyssim trestem… :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
3364
4.12.11 21:05

Pampelisko, vybrec se, vyzuř se, ono je to přirozené :hug: Já jsem se taky před manželem neudržela, ale když mi pohrdavě vyčítal, že brečím jen abych ho citově vydírala, tak jsem se zasekla a od té doby brečela jen když mě neviděl. Nebo jsem se aspo%n tvářila, že vlastně nebrečím, i když jsem brečela :zed:

Jo, a taky vám někomu v této situaci manžel navrhoval, že spolu budete dál bydlet, vychovávat dítě a přitom si můžete oba chodit na rande? :cert:

Já jsem v zájmu zachování rodiny 3 měsíce nikomu nic neřekla a manžel s námi dál bydlet a přede všemi jsme se tvářili jako spokojená rodina. Tohle už bych asi znovu neudělala. Bylo to děsně deprimující a k ničemu to nevedlo… Možná je lepší chlapům neustupovat a rovnou je postavit před následky jejich rozhodnutí. Teda píšu chlapům, ale pro ty, kteří si najdou novou partnerku, když čekají dítě, asi existuje jiné označení. Doufám, že chlapi ještě existují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí