Odchod manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sisule
8.12.11 21:05
j.pampeliska píše:
Sisule dekuju! Neni duvod se nastvavat.Mas pravdu. Ve vsem. Jen je pro mne momentalne nepredstavitelne zahodit 11 let zivota. Zrusit manzelstvi kdyz jsem slibila ze to bude na furt a vzit detem tatu. Ja vim ze se budou vidat ale jak casto…?
Manzel ma se synem krasny vztah, ale jaky bude s dcerou? Jak mohou kvalitni vztah v budoucnu navazat???

Tak mě nešlo o to, aby ses nenaštvala :) to já v poho unesu ;) ..jde o to abych v dobré víře nedala další ránu a neudělalat ti lítost víš :kytka:
Jinak k tomu co píšeš …zase budu asi drsná ..Tys nic nezahodila - to on, Ty nic nerušíš -to on ..nebo myslíš že ted právě v tuto chvíli je Tvoje manželství funkční a něco přináší ? Víš nepleť vztah vás dvou a vztah táty a dětí to jsou dvě odlišný věci. Ty jim tátu nebereš …táta ted právě odešel sám ..To jaký vztah bude mít muž se svými dětmi není tvá věc jen jeho. Je jen na něm jaký vztah bude pokračovatse synem a jaký si vytvoří s dcerkou.To není něco čím by ses měla ty zaobírat …máš důležitější věci na práci…sebe - přežít to…děti ..zajistit je …neplýtvej silami na to co je jeho úkol .. Víš ač to bude třeba znít hnusně- tak jeho vztah s dětmi je opravdu jen na něm - Ty nezmůžeš nic- nedonutíš ho zůstat nedonutíš ho milovat je víc navštěvovat víc …pokud sám nebude chtít..opravdu neplýtvej silami ..těch ted nemáš nazbyt.
Rozvaž o koho se můžeš opřít co ti kdo může poskytnout a neboj se říct si o pomoc ..udělej si seznam - net - vykecám se , rodiče- pohlídají, kamarádi … atd atd …

• Citovat
  • Upravit
4051
8.12.11 21:13

Holky mne tohle tak pomaha. Je prijemne vedet ze mne nekdo chape. A virtualne to se mnou proziva. Jen jak rikam je silene ze je to tak caste.

Rosolino dekuji! Krasne napsane!

Fakt moc dekuji vsem i tem co psaly na zacatku. V tu dobu jsem nebyla schopna moc reagovat :(

Sisule ano zase mas pravdu :) mas pravdu ve vsem. Mela bych se nastvat na nej. Jsou silne chvilky a jsou slabe. V tech slabych to vsechno hazu na sebe a mam pocit ze jsem to vsechno znicila ja :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
8.12.11 21:20

Pampíku ..do ničeho se nenuť ..měla by ses naštvat a nejde to ? no a ..ono to přijde samo a nebo vůbec ne .. připrav se že fáze zoufalství smutku a zloby se budou střídat, že tě sejme zcela běžná nečekaná situace a srazí na dno a zase budou dny kdy bude líp a líp a budou přibývat ..neboj se..A hlavně uvědom si, že Tys nic nezavinila, on pokud měl problém ho měl řešit s tebou - se svou ženou …řešil něco ? neřešil ! Tak kdo je tady ten syčák ? Ty nebo on ? ZXbytečně se tím trápíš a zbytečně si bereš síly - bude hůř -budou Vánoce, děti budou třeba nemocný, něco se rozbije a to jsou pak ty krize, kde musíš být silná … opravdu si začni pomalinku třídit myšlenky - nenuť se do zloby a ani do jiných emocí ..naopak nechto přicházet a odcházet přirozeně pak se to dá zvládat líp ..já vím že máš ted v hlavě hnusnej kolotoč pocitů a bolí to …ale musí se žít víš .. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Bugiiinka
9.12.11 01:42

Ahojky pampeliško.Občas zajdu na emimino ale protože jsem se nudila tak jsem to tu různě pročítala až narazila na Tvůj příběh.Je mi to co se ti stalo mocinky líto,protože jsem zažila to samé co ty a neboj,asi je nás víc,moje kámoška néjedna mají taky tytéž zkušenosti!!!Přečetla jsem celou diskusi asi cca za hodinu a celou dobu tu bulim jak želva,i když už je to 9 let co jsem mému muži odpustila a zůstala s ním.Po přiznání nevěry jsem odešla já,a po měsíci už mně prosil at se vrátím.Vrátila jsem se.
byl to hnus zase s nim spát…odpustit…ale milovala jsem ho mooooooc,ty dva roky jsem žila jak v blbym snu,s nulovým sebevědomím.Myslím že tak 2 roky to strašně bolelo,pak jsem si zvykla.Po druhý už bych neodpustila…Proto ti radím,zkus dát jednu šanci zachovat rodinu,ale s tím že on nepocítí,že ho dobýváš.To on musí přijít sám !!!!Přeji Ti jen to nejlepší a hodně síly a drž se drz!!!!On se vrátí ale nedobývat!!!To je moje zkušenost !!!Nikam nechvátej,máš čas.Nejdřív vyřid výživné atd a čekej…Kdo si počká ten se dočká.Až uvidí jak jsi v pohodě-i kdybys měla předstírat-tak mu to začne docházet,a děti mu nezakazuj,tím by sis to pokazila.Přeju Ti at to vyjde co nejdřív a držim všecky palce na světě!!!! :hug:

• Citovat
  • Upravit
4051
9.12.11 02:13

Bugiinko ;( moc ti dekuji za prispevek. 9 let a stale to boli. Paneboze koukam ze tahle rana nepreboli. Koukam ze to v cloveku zustane navzdy, obzvlast ze toho druheho musi vidat :(
Klepu se jak ratlik kdyz toctu.
Proboha to si jsou jako vsichni neverni? Mecekala jsem ze budu mit tolik prispevku :( proc si chlapi neumi vazit tepla domova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
9.12.11 02:27

Bugiinko rekni mi, zmenil se? Snazil se pak abys znovu verila? A celych tech 9 let seka latinu? Pochybujes stale?
Jde se pres to prenest?
Ja tvrdim ze jo. Verim ze pokud se bude chtit vratit a bude se nejak chovat ze se to da ustat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
9.12.11 02:29

Sisule no je fakt ze ja ted spis prezivam :( v hlave mam jen ty dva.
Ale ted co jsem u rodicu tak jsem aspon mohla polevit. Aspon ta pece o deti neni jen na mne. Zacala jsem trochu jist, padla na mne unava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bugiiinka
9.12.11 02:56

Změnil se,a snažil se,doted dělá vše co mi na očích vidí…ale jen představa,že by se to mělo opakovat mně děsí !!!bojim se jak největší strašpytel,aby se to neopakovalo.Snad se snažim dělat vše pro to aby se to už neopakovalo,ale přiznám,zanechalo mi to pořádný vrásky na čele,na duši i v srdci.Zase jsem uznala,že má i jiný přednosti a ikdyž se" to" stalo tak je jeden z nejlepších chlapů co znám.S ním nebo s nikým !!!A chlapy si začnou vážit domova až tehdy když jim někdo nakope zadek,tím nemyslím člověk.Já jsem se snažila ale to asi nestačilo,všechno mněl až pod nos a to byla chyba,měl mně jak maminku.Od tý doby dělám totéž ale třeba už nezašívám ponožky a schválně jsem nemyla nádobí,po dětech ho je hodně a tak jsem dostala myčku.No ,zkrátka si pak uvědomí jak to bylo skvělý když jsem se starala o vše a proč už ne.Je to taková odplata za ty vrásky :D Je fakt že s dvouma dětma pak už není čas se z něčím piplat,prostě občas není uklizeno ale zato navařeno a sex.To je důležitý a taky ta domácí pohoda.A hlavně pořád vymýšlet něco pěkného-výlet večeře,nebo nějaké překvápko,dárek-to vše je ve vztahu a manželství naprosto důležitý.prostě žádné hádky a stereotip!!!!!To nechci radit a le je to vlastní zkušenost.Měj se krásně a klidnou spavou noc ti přeju.A nebud smutná,i když to není lehké.Hodně se scházej s rodiči,kamarádkami a bude lépe.papapa

• Citovat
  • Upravit
1924
9.12.11 06:46

Sisule, naprosto s tebou souhlasim!!!
Jen bych jeste dodala, ze nikde neni psano, ze manzel svoji manzelku milence nevylicil jako naprostou furii, ktera jej nechape, neuspokoji, nenaplni a dite si nechala udelat bez jeho vedomi. Oni ti chlapy tem milenkam kolikrat dokazi napovidat pribehy, ze by jste se divily!!!! A hlavne, jak rika Sisule, hlavni vinu ma on…ta milenka uz tam tolik podstatna neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
9.12.11 09:12
j.pampeliska píše:
Sisule no je fakt ze ja ted spis prezivam :( v hlave mam jen ty dva.
Ale ted co jsem u rodicu tak jsem aspon mohla polevit. Aspon ta pece o deti neni jen na mne. Zacala jsem trochu jist, padla na mne unava.
Že už zvládneš jíst je bezva …aspoň jogurt nebo mandarinku, něcomalýho pravidelně - důležitý pro síly. Jinak ta únava je zcela normální - je to obranná reakce těla který ted zažívá obrovskej stres ..zkus co nejvíc spát, pokud ti to půjde. A Ty dva se pokus vypustit ..čemu to pomůže? Je to k něčemu ? Není ..tak pokaždý když Tě něco takovýho přepadne …nemysli na ně a jdi třeba já nevím .. vyleštit WC prostě cokoliv má větší smysl než se trýznit představami co oni dva ..opravdu.. :hug:
  • Citovat
  • Upravit
Sisule
9.12.11 09:17

Pampíku a denně se pochval za malej pokrok ..jsem báječná - už jím .. jsem úžasná - hrála jsem si s dětma ..podle mě se ted musíštrošičku hýčkat, jestli mi rozumíš ..neklást na sebe v této fázi žádný nálože ale vědět že to co děláš je správně a stačí to ..Hlavně -zase pomalu připomínám ..začni pomaličku počítat co peníze a děti atd ..to je ted to nejdůležitější … vím že máš asi pocit že když zažádáš o výživný nebo cokoliv je to jako bys ho ztratila definitivně ..ale ztratit může člověk mnohem víc když není dost rychlej a ostražitej …a at už to u vás dopadne jakkoliv - ty bys měla být nachystaná na to horší - to lepší tě potom maximálně příjemně překvapí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
69
9.12.11 09:22

Mužská nevěra tu je vždycky automaticky odsouzena aniž by diskutující znaly situaci z obou stran. Na druhou stranu, jak se tu začne probírat případná nevěra u žen, hledají se zase chyby u chlapů…že jí nedával dost lásky, péče, něhy, že si jí nevažil apod. To fakt není fér. Je to proto, že vždycky tu je podána jenom jedna verze, jeden pohled a ten rozhodně nemusí být vždy objektivní. Vřždyť kolik z Vás si dokáže objektivně přiznat svoje chyby a viny?!

Nevěru neschvaluju (až na pár vyjímek, někdy to je „nutná“ cesta, která sice vede ke sra*kám ale taky k poznání), přestože sem sám nevěrný byl.
Zvlášť tenhle případ nepochopím, podvádět ženu v době porodu a ještě u nich doma…je to humus, asi neodpustitelný.

Nicméně nesouhlasím s tím, že je jen a jen jeho věc, jaký vztah bude mít s dětmi…že se o to Pampeliška nemá starat. Ona má povinnost starat se o děti a součást toho je i jejich zázemí u táty. Jako rodiče spolu musí pořád spolupracovat, komunikovat, domlouvat se.

Pampeliško…nevím, ale myslím si, že přemlouváním a hysterčením ho zpátky nedostaneš (vlastní zkušenost). Tím vzbudíš jen lítost. On musí vidět, že nejsi závislá troska, ale fajn pohodová ženská, fajn pro život. A ne to hrát, ale dopracovat se k tomu. Takže myslím, že to chce nějaký čas…pár měsíců, aby se vše zklidnilo a on si uvědomil, kam ho to táhne. K bledý a utrápený ženský se mu chtít nebude. Sexy je pozitivní, usměvavá a sebevědomá ženská.

Nedělej zatím žádný radikální rozhodnutí, na to je času dost. Je to moc čerstvý a uvidíš, že se ti během následujících týdnů ještě hodněkrát změní názor a styl přemýšlení. Třeba Vám to oběma pomůže dozrát a budete oba spokojený…ať už spolu nebo zvlášť. Nicméně kéž by zvítězila ta první možnost. Ty můžeš partnera vystřídat, najít někoho super…ale děti mají v tomhle šanci jen jednu…pokud se rozpadne rodina, pravýho tátu a mámu pohromadě mít už nikdy nebudou. Těžko říct, jak to nesou…možná v pohodě, pokud si na to navyknou od mala a rodiče spolu vycházej dobře. Možná že my dospělí si to jen černě malujem a jde spíš o naši lítost vůči dětem než o děti jako takový…třeba to pro ně ve skutečnosti tak blbý není. Těžko říct.

Takže myslím, že pokud svýho chlapa miluješ a myslíš si, že je to fajn člověk (když pomineš ten humus, který se stal), tak to ještě nevzdávej. Ale ani netlač, myslím, že to nefunguje. Přesvěč ho nepřímo, že seš fajn ženská, usměvavá, nehysterická, neprudivá. Pokud teda taková ve svý podstatě skutečně jsi. Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
9.12.11 09:34

Nicméně nesouhlasím s tím, že je jen a jen jeho věc, jaký vztah bude mít s dětmi…že se o to Pampeliška nemá starat. Ona má povinnost starat se o děti a součást toho je i jejich zázemí u táty. Jako rodiče spolu musí pořád spolupracovat, komunikovat, domlouvat se.

Jak se má Pampeliška starat o zázemí u táty ? To by mě teda fakt zajímalo…má dohlídnout aby u něj měli postýlku a oblečení? Nebo to myslíš jinak ? Zázemí přece buduje každý rodič sám- pokud nežijí spolu ..a opravdu není v kompetenci Pampelišky přemýšlet nad tím- ted když je nejvíc zraněná a v šoku ještě nad tím jestli náááhodou nemá za povinnost něco zajistit ..O tom že rodiče spolu musí komunikovat a dohodnout se o tom to přece není …ale VZTAH si s dětmi vybuduje opravdu ten táta sám? Tak je to přece i když žijí společně ..taky jim ten vztah nebuduje matka ale dělá si ho on …
A jinak ne nevěra není vždy automaticky odsouzena. Ale v případě že ten muž má doma těhotnou ženu a v příadě že ta žena rodí a on dorazí do porodnice od milenky na poslední chvíli a v případě že si ten muž vezme milenku k sobě domů pokud je žena v porodnic …pak to já osobně na nějakou pochvalu rozhodně nevidím ..
Nevěra - pokud to neumím a chovám se u toho jak hovado - tak to nemám dělat. kdyby si ten pán zachval elementární slušnost a úctu ke své původní ženě mohlo to vypadat celý jinak. Ale pozvat si milenku k sobě domů když mám ženu v porodnici je prostě nechutný. Jet z náruče své milenky k porodu je nechutný ..to se nedá omluvit ani láskou nebeskou nebo čímkoliv ..Jo lidi se zamilují do někoho jinýho to se prostě stává - to je život ..ale je to o způsobu nebo stylu provedení ..a tady známka za styl …pět mínus …čili se pokus nepaušalizovat a mluvit konkrétně o tomto případu a nééé že je obecně znát názor druhé strany … v tomto případě ho já osobně nepotřebuju - a to nejsem echt moralista ale některý věci se nedělají ..A pokud si to ten pán uvědomí a vrátí se …tím líp ..a pokud ne …není oč stát.

• Citovat
  • Upravit
Sisule
9.12.11 09:37

Ted jsem Tě Vašku dočetla pečlivěji a vlastně vidím že ses konkrétně vyjádřil ..tak se omlouvám za urychlený odstavec

• Citovat
  • Upravit
4051
9.12.11 09:51

Je prijemne precist si i nazor chlapa :)

Ja si uvedomuji ze na tom mam i svuj podil. A proto jsem treba chtela jit do manzelske poradny spolecne. Kazdy by tam rekl tu svou cast. Takhle je vsechno jen z me strany. Jsou to moje pocity, moje myslenky, to jak ja pochopila jeho slova…
Jenze on o manzelske poradne nechce ani nechtel slyset. Proste neuznama ventilovani problemu venku.
I kdyz tentokrat to udelal, bohuzel na spatnem miste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí