Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi lip
od nedele ![]()
Zjistila jsem totiz ze to se mnou jeste neni tak spatne ![]()
A fakt mi pomaha to jak svinsky se chova. Rikam si ze neni o co stat. Jen nechapu ze se mohl 11 let tak pretvarovat…
Pampeliško a jak to máte s bytem? Je nájemní? Družstevní? Ve vlastnictví? A získali jste až v manželství nebo jeden z vás už před ním? Nevím, jestli jsi to už nepsala…
Morální právo je jedna věc, právní nárok druhá… Bylo by dobře si o tom něco zjistit ať jsi připravená…
Ahoj pampeliško, čtu tě a mám radost.Už je ti lép je to znát.Já už mám fázi vzteku a smutku za sebou ted jsem nějak smířená.S manželem komunikace perfektní a už si i začínám zvykat, že s přítelem čekáme mimčo jen ta radost stále nikde nevím proč?Říkáse že ten první trimest je spíš o náladach tak uvidíme.
Tobě držím palečky ![]()
podveden píše:
Nevím co mám dělat.Manželka to už řešit nechce, prý toho už litovala dost.Dělá jako by se nic nestalo.Prohlížel jsem si fotky od začátku našeho vztahu,svatba,děti v porodnici,křtiny atd. a stále hledám kde jsem udělal chybu.Mé pocity jí nezajímají.Zvláštní je že ona je věřící a slibovala věrnost před bohem a stejně zhřešila.
Podveden dej vaší rodině a manželství šanci, stojí to za to věř mi, držím ti palce.
Zhřešit může každý, ať už slíbí cokoli před kýmkoli. Chyba se prostě stala. Zamkněte ji do komory a nevytahujte…
Levandule verim ze to jsou jen ty silene hormony. Ja uz jsem v tom hormonalnim kolotoci 2,5 roku. Uz si ani nepamatuji jaka jsem doopravdy bez vlivu ![]()
Les najemni byt (na jeho rodice) a ty se nevyjadruji. Tchyne rekla ze nebude nikomu rikat kdo ma kde bydlet… Takze je to jen na nas jak se domluvime. Hlaseni jsme tu vsichni. Takze muj dojem ze na ten byt mam stejne (ne)pravo jako on…
Hlavne si musi uvedomit ze jde o deti. Kdyby deti nevyly jsem uz davno pryc.
Dnes jsem byla na kontrole na kardiologii. Srdce je pry v poradku… Docela se divim, ja mam pocit ze ho mam totalne rozcupovane… ![]()
j.pampeliska píše:
Dnes jsem byla na kontrole na kardiologii. Srdce je pry v poradku… Docela se divim, ja mam pocit ze ho mam totalne rozcupovane…
Obal si srdíčko řádkem čokolády a rozcupuj radši budoucímu exmanželovi pr…
Jsi zdravá holka a tohle tě přece nepoloží.
Pampeliško, věř, že tuším jak ti je a soucítím s tebou. Tvůj manžel se zachoval a chová jako debil. Ale je trapný, jak se tady všechny ženský feministicky poplácáváte v tom, jak ste skvělý, samostatný, jak ste silný a že ty chlapi za to přece nestojí, ze to sou je hovada, apod. Že chlapi sou takový a takový blbci a vy ženský ste tak skvělý a samostatný. Stejně tak sou totiž skvělý chlapi a nezodpovědný ženský. Mě to neuráží jako zástpce mužskýho pohlaví, jen je to trapný tohle vymývání mozků. Nadávejte si na ty svoje ex, ale je ubohý paušalizovat stylem všichni chlapi jsou stejní, všechny ženský jsou stejný. Kecy! Jinak…ve většině případů si za to, vy ženský (nemám fakt rád tuhle polarizaci na muže a ženy, ale tady to tak děláte, takže) můžete z poloviny samy. Ty se divíš, jak se mohl těch 11 let přetvařovat, ale to samý si třeba říká i on o tobě. Celou situaci hodnotíš jen ze svého pohledu a ten jeho nechceš ani nemůžeš pochopit. A ten druhej pohled ti tu asi nikdo nedá. Tvůj chlap na mě podle toho co píšeš dobrej dojem nedělá, ale na druhou stranu nevěřím, že vše co píšeš je objektivní. Netvrdím, že si neobjektivní záměrně, ale člověk má tendence nahrávat sobě, tak to je.
Někde si tu psala, jestli sem to správně pochopil, že ste se kdysi rozešli, pak to dali zase dohromady,, ale ty si to dál táhla (spala) s někým, kdo se mezitím objevil. Napsat tu tohle chlap, už vidím, jak tady na něj všechny ženský spustěj: „No jo, to si neřekl, to se nediv. Ublížil si jí a ona v sobě tu starou bolístku pořád má. Zranil si jí a teď se ti to vrátilo. Asi sis ji nezasloužil, dával jí málo lásky, blablabla“.
Abys to správně pochopila, já ti fandím a soucítím s tebou. Tohle byl spíš text určený pro ty, co reagují. Můj názor je, abys tomu kvůli dětem dala ještě čas a nerozváděla se. Zkuste pár měsícu fungovat bez sebe. Je zamilovanej a asi dost trpí, nemůže bát ani bez milenky ani bez tebe. Za nějakej čas se třeba odmiluje, přehodnotí priority, dospěje. Jen můj názor. Drž se, ale nenech se zatáhnout do slepičího spolku, kde chlap je třídní nepřítel a potencionální příští partner bude dostávat od začátku pěkně za uši - preventivně, za trest.
To je hloupý! Držím palce, ať to zvládneš.
Michalnov - diky za tvuj prispevek.
Nechci pausalizovat. Vim ze setakove veci deji na obou stranach. Ale je malo pripadu kdy rodinu opusti zena a mnoho kdy muz. Vim ze jsme v tom na vine 50:50. Jenze se musim branit. Vse spatne co se stalo se stalo pred detma a z urcitych duvodu. A pokud mu takove veci vadili mel odejit a ne delat 2 deti. Vis nevera je jedna vec, ale staly pomer a pote odchod k ni to uz je mnohem vetsi zarez.
Nevim jak bych ho mohla prijmout zpet a verit mu, milovat po tomhle. Jeste si rikam, kdyby ten vikend po tom co jsem ho vyrazila, prisel a misto sbaleni veci rekl: „ukoncil jsem to, posral jsem to, posrali jsme to oba, nase manzelstvi je v krizi, musime se snazit ho dat dohromady“ tak ok, s tim by se jeste neco dalo delat. Ale ted? Ted kdy zije s ni? Nechce mi platit, mam byt vdecna ze mne nevyhodi z bytu, … Ted uz je napachano moc skody.
Jasne ze city tam jeste jsou. Po tak dlouhe dobe to proste jen tak nezmizi. Ale neni tam nic jineho krom zlosti, vzteku, litosti…
A novy partner? Ja tak nejak pochybuju ze vubec nejaky bude. 2 deti jsou podle mne velka prekazka pro chlapa. Vim ze budu z citoveho hlediska mnohem vic opatrna. A zrejme uz nebudu milovat tak oddane jako to bylo ted. Budi se bat svoje srdce nekomu dat aby mi ho nerozmasakroval tak jako ted… ![]()
Slepičí spolek - to je prostě zase chlapský název pro ženy. To nemám ráda. Copak my říkáme „kohoutí spolek“? No nic.
Papmpeliška má pravdu s tím, že spíš odcházejí chlapi a ženám zůstávají „děti na krku“. Snad 2× v životě jsem někde četla, že by rodinu opustila žena a mužovi nechala děti, ať si poradí. Proč je to obráceně? Protože automaticky patří děti ženě? Proč ne? Ale proč jsou na tom pak ženy bity, velice se jim sníží životní úroveň, otcové mají problém s placením na děti, pro ženy je těžké najít si práci, kde musí být až do pozdního odpoledne. A muž neřeší, když jsou děti nemocné, že ta žena musí s nimi zůstat doma a to žádného zaměstnavatele netěší. Tohle je feminismus? ![]()
Já bych klidně zůstala sama, vařila, starala se o děti a muže. Ale nebylo mi to umožněno. Naopak mi ex předhazoval, že jsem se na mateřské flákala, že mě živil.
A to, že začíná nesnášet dospívající dceru, protože v ní vidí mne, mojí výchovu a postoje, to je taky feminismus?!
Trošku mě to tedy hnulo žlučí, promiň, Michalnove. Ale opustit ženu po porodu, zahnout jí v těhotenství, je vidět, že muži nerodí..... atd
souhlas…po tomhle je asi těžký věřit. Pokud „procitne“ a bude ti chtít dokázat, že mu věřit můžeš, dej mu šanci, i kdyby to bylo ze začátku kvůli dětem.
To že si teď nasr.ná neznamená, že to nebude jinak. V tomhle stavu, s těmmahle emocema, nedělej nevratná rozhodnutí. Dělej samozřejmě jak chceš, já do vás nevidím stejně jako nikdo.
Víš co si myslím?…že by ti třeba i pomohlo se vykašlat 14dní na tuhle diskusi. Tahle diskuse ti stejně už nedá nic jínýho, než že v tobě bude povzbuzovat nenávist k tvýmu chlapoj a ovlivňuje tě. Chceš ho pořád zpět, ale tady tě budou všechny přesvědčovat k tomu, abys ho nechtěla.
Vztahu se ma dat sance, s tim s Tebou souhlasim.Co on ale udelal,je opravdu sila!!!
to anaaaa:
Pojem „slepičí spolek“ byla jasná nadsázka, aby bylo pochopeno, jak to tu sortujete. Ne, neříkáte kohoutí spolek. Ale kolikrát tu je zmíněno „Proč jsou ty chlapi takový hajzlové?!“, „všichni chlapi sou stejný zvířata“, apod.
Proč ženy neodejdou a nenechají děti otci?…Ano, odpověděla si sama…protože děti automaticky „patřej“ ženě. Nebo proto, že to mateřský pouto jim to nedovolí ani na chvilku na to pomyslet. Nebo jsou zodpovědnější. Nebo tak nějak nemají příležitost, vědí že děti odvést nemůžou a bez dětí se jim nechce. Nebo…nevím. Často je to o tom, že některý chlapi nepotřebujou nutně mít vysmejčeno, každej den navařeno, ale že důležitější je pro ně, že si ženská uvědomí, že ten chlap je minimálně stejně důležitej jako to malý dítě a že chce milou ženskou, respekt a sex. A ten sex je někde hodně důležitej. A pokud ženská uvažuje stylem " Chceš sex?…tak vyluxuj" nebo „Chceš sex…mně se nechce, sem unavená, musela sem utírat prach…si ho vyhoň a nevotravuj“, tak to je jednoduchá cesta k tomu, aby se chlap zamiloval někde jinde. Neobhajuju to, je to špatně, ale stane se. Zatímco ženským většinou sex nechybí.