Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
může, ale zdaleka to není tak často jako u chlapů. A rozhodně bych nepodceňoval sex, sex není soulož, je to výměna informací (o tekutinách nemluvím
), sdílení. Je to otázka sebevědomí, uvolnění, respektu. Ale pampeliška psala, že si tyhle povinosti plnila, takže o tom to tu asi není.
Tak se drž, Pampeliško. Jak jsem psal včera, a Ty taky, je dobře, že je Ti o dost líp; tak Ti budu držet palce, abys zvládala - ono to nepůjde snadno, ale .. ale světlo na konci tunelu vždycky nějaké je. Budu si to tady dál číst - a kdyby Ti opravdu bylo blbě, jako třeba až tak, jako ten minulý týden, budu rád, když o tom rovnou napíšeš. Ahoj.
A já si fakt katalyzátore myslím, že tohle fórum je pro Pampelišku dobrý tak na vykecání se ale ne na to nechat si radit, protože nikdo tu situaci skutečně nezná. V takovýchhle situacích má podle mě velkej smysl probírat to s dobrou kamarádkou, která je zná oba a zná aspoň zvenčí jejich vztah.
Fakt si myslím, že každodenní/každohodinový plácání se v diskusi, která už má 45stran, už nic pozitivního nepřinese. Že jak už sem psal, pártýdenní odstup od týhle diskuse by Pampelišce spíš prospěl. Ale to musí vědět sama. Myslím, že to nevydrží
…je to závislost.
michalnov píše:
A já si fakt katalyzátore myslím, že tohle fórum je pro Pampelišku dobrý tak na vykecání se ale ne na to nechat si radit, protože nikdo tu situaci skutečně nezná. V takovýchhle situacích má podle mě velkej smysl probírat to s dobrou kamarádkou, která je zná oba a zná aspoň zvenčí jejich vztah.Fakt si myslím, že každodenní/každohodinový plácání se v diskusi, která už má 45stran, už nic pozitivního nepřinese. Že jak už sem psal, pártýdenní odstup od týhle diskuse by Pampelišce spíš prospěl. Ale to musí vědět sama. Myslím, že to nevydrží…je to závislost.
Já si zase myslím, že Pampelišce (a nejen jí, ale i ostatním s podobnými problemy) strašně pomůže vypovídání se, když je naštvaná, rozzlobená apod.. Samozřejmě, že se to tím nevyřeší, ale vždyť ona je sama doma se 2 malými dětmi a s kým to má rozebírat?.. Taky se mi nelíbí takový to „chlapi jsou strašný, nepotřebujeme je apod“ ale věř, že to strašně pomůže aspoň v tu chvíli, cítíš se líp.. Taky v takovýhle diskusích Pampeliška vidí, že není sama, kdo se takhle trápí, že těch opuštěných je víc a co si budeme povídat, samozřejmě, že to potěší (vůbec to nemyslím zle, je to přirozené) Ty opuštěné maminky si můžou pomáhat navzájem - každá má nějaký den lepší, někdy to na ní dolehne, tak jí zase ostatní podrží a dodají sílu (ať už je to zanadáváním na chlapy)..
Takže já ti rozumím, ale myslím, že nejsi schopen pochopit, čím vším teď Pampeliška prochází a v tuto chvíli je úplně jedno, na čí straně je chyba - ta bývá, jak už jsi psal, vždy na obou (ale přesto si myslím, že to mohl manžel řešit před dětmi a ne odejít v takhle „příhodnou“ dobu)
Ono je to diskutabilní. Jestli situaci probírat nebo ne. Nevím, co jsi Michalnove, prožil, ale vzpomínám si na sebe, když muž odešel, ze dne na den, mě velico pomohlo to „donekonečna“ rozebírat, tedy s mamkou. Protože mi to pomohlo utřídit si myšlenky, najít, kde byla chyba atd. Ale to je asi spíš ženské myšlení.
A nezatracuji muže, co odejdou. Jestli jsi, Michalnove, četl, co jsem psala Podvedenému…
přišla šéfová… ![]()
No to se ta diskuse pěkně vyvinula. Je fajn že přispěl i chlap. Určitě má v něčem pravdu, už jen pohled na věc z jiné strany je přínos.
Pravda je , že co člověk to originál.
Každému pomůže něco jiného - někdo se vypovídá ( i když je to třeba neobjektivní) a někdo ne. A jestli je tohle cesta ven, přijít na to co bude nebo nebude dobré to nikdo nikomu neřekne a nezaručí.
Každopádně to co se stalo Pampelišce - a podobné zkušenosti ostatních - to je prasárna. Ať je to omlouváno různě. ![]()
To michalnov - na jediný den bych si to s tebou vyměnila se všemi emocemi, rozbouřenými hormony a sama za sebe říkám že i kdybych sebevíc chtěla zůstat nad věcí tak to není možné. Třeba by jsi pochopil líp. A mimochodem ventilovat vztek v diskusi je mnohem lepší než ho v sobě dusit a tvářit se že je vše OK. Aspoň ten vztek i když třeba i neoprávněný odezní dřív a bude se na to koukat s nadhledem a nenechá se ovlivnit - její život za ní nikdo žít nebude.
Krom toho bys měl tu diskusi pročíst znovu - ani my jsme nepsaly vždy vše vážně. Najdeš i tam nadsázku a ironii. ![]()
Jeee ![]()
Nebudu se ridit radami zde. Muzu je cyslechnout ale stejne se budu ridit sama sebou. Na to chtit se vratit musi byt dva. Ja jsem se snazila. On ne a ne.
Ted je v nejake sve bubline, kope kolem sebe a ublizuje dal.
Vis je tezke byt 2,5 roku pod vlivem hormonu. A treba co se tyka sexu byla jsem ja ta vecne nespokojena. On nechtel… ![]()
Mohla bych se tady na to vybodnout. Ale tady ty moje narky lidi ctou tak nejak dobrovolne. Je ni trapne to porad rozebirat s kamaradkama, rodinou. Vsichni to vidi jako hajzlovstvi. Maji pocit ze uz bych se mela hnout dal…
Mozna mela, ale nejak to nejde.
Silene mi chybi chlap, blizkost, lidske teplo.
Od nedele mi bylo fajn, protoze jsem potkala sympataka a diky nemu jsem si zacala zase trosicku verit. Ze to se mnou tak hrozne nebude. Ted je mi zase smutno protoze se neozval, takze ty 2 deti prekazka budou.
Nehledam vztah. Jen bych si potrebovala zase zacit verit. Mit komu zavolat kdyz je smutno, mit s kym jit na prochazku kdyz je hezky a mit se komu schoulit v naruci.
Je to silenej kolotoc myslenek, uvah, smutku, vzteku. A fakt jsem rada za lidi tady, protoze podpori a obcas mi vykouzli usmev na rtech.
Je to jeden z mala spojeni s dospelymi. Fakt byt doma s 2 detma je obcas na palici. S ludma v mhd ci obchode si zrovna moc nepokecam, maminy v parku, kamaradky a rodinu tem to nechci porad cpat, protoze uz toho musi mit dost. Navic to nikdo z nich nezazil a tak nedokazou pochopit jake to je. I kdyz se snazi pomoci a byt tu pro mne.
Michale, děláš z chlapů malinké, o které se žena musí starat. Není to náhodou tak, že jsou dospělí a tudíž by měli být nápomocni? Proč mám dělat všechno jako správná údernice z padesátých let, aby měli trojnásobek volného času a já nic?
to Dasulka1:
ale jo, chápu, že je potřeba se někde „vyřvat“, vykecat. Takže je to asi fajn, že tu je Pampeliška x-krát denně. Mně jen vadí, jak se to vždycky zvrhne v to slepý spojenectví proti všem chlapům. Ale ok, chápu.
A měnit se mnou ten jeden den nechtěj, prožil sem si svoje sra*ky. Ono to není tak, že ženský vždycky trpěj a chlapi sou vysmátý. ![]()
to Jaji77:
Tvrdí tu někdo něco takovýho? Tohle je přesně ten militantní postoj k chlapům, který mně tady vadí. Oba ve vztahu mají stejný práva a stejný povinnosti. Prostě ženská stejně jako chlap se má starat o děti, o domácnost, o peníze, o sex, příjemno, zábavu, dobrou náladu, o společnej program, o sebe sama a svůj volnej čas. Nikdo tu nepíše, že někdo mámít 3× víc času než ten druhej.Prober se.
to vertigo:
souhlas, je fajn vědět, že v tom není sama a že to prožívá X dalších lidí. Ale musí si uvědomit, že se to tady hýří tolika podobnými případy jen proto, že o tom tyhle diskuse prostě sou. takže sem nebudou přispívat ty spokojený bez problému. Tady to vyznívá, že 90% vztahů je v řiti, což může působit momentálně konejšivě, ale výhledově docela depresivně. To procento nespokojených tady zdaleka neodpovídá realitě. tož tak ![]()
Michalnov - jak jsi vlastne prisel sem? A je za tebou to zle co se ti stalo?
Jsem tu casto protoze mam net v mobilu a treba pri kojeni si muzu precist ci napsat co a jak ![]()
Michalnov: Já třeba mám teď skvělý vztah, ale to sem prostě psát nebudu. Tohle Pampeliška slyšet nechce. Proč bych jí to psala? Podle mě se potřebuje vykecat, potřebuje, aby ji někdo vyslechl a podpořil ji. A je pravda, že tohle je potřeba dlouho.
Každý občas použije formulace, kdy háže ženské nebo chlapy do jednoho pytle. Tak to prostě je…
Já sama nechápu, jak se může Pampelišky manžel chovat k rodině a jí samotné, tak jak se chová - tzn. nechává ji na holičkách, nepomůže… Pochopím nevěru i tu přerostlou do vztahu, potřebu odejít, ale tohle ne. Znám pár rozpadlých rodin z různých důvodů, ale ti chlapi ženským pomáhali. A to nemyslím jen finančně - např. nákupy, pomoc v domácnosti s mužskými pracemi apod. A samozřejmě si oni hledali bydlení.
Michalnov: Cituji „Často je to o tom, že některý chlapi nepotřebujou nutně mít vysmejčeno, každej den navařeno, ale že důležitější je pro ně, že si ženská uvědomí, že ten chlap je minimálně stejně důležitej jako to malý dítě a že chce milou ženskou, respekt a sex. A ten sex je někde hodně důležitej.“
Ano, ale pokud vyluxuješ, zvýšíš svoje šance na sex, protože objem práce se denně nemění.
Mimochodem, já, jestli sis nevšiml, píšu v čase minulém. V čase současném mám prima vztah s někým, kdo nefňuká jako malé dítě, že musí umýt nádobí, ale jde a udělá to, když vidí ve dřezu. Je to o dělbě. Oba žijeme tady, oba chodíme do práce, oba nosíme domů peníze. Až budu doma s mrňouskem, automaticky převezmu těch povinností víc, ale když nebudu stíhat, řeknu si a udělá to on. Ale vztah dost párů je o tom, že on považuje za pomoc v domácnosti uhnutí nohama před vysavačem.
Proč si myslíš, že je tolik chlapů samo? Protože kombinace matky se služkou a milenkou je fakt, ale fakt málo, a takové holky jsou ve čtyřiceti orvané jak borůvky právě proto, že sebe upozaďují.
To už jsem jednou četla, že to tady působí depresivně. A mrazí mě z toho. Protože zrovna tahle diskuze je o sra..čkách. Ale co má člověk dělat, když se v nich octne. Že kdo je šťastný, tak sem nepíše… proto ty ostatní jsou horší? Že se jim prostě v životě něco nepovedlo? Chodím do terapeutické skupiny již druhým rokem. Kvůli ex, kvůli dětem, které to nezvládají. Stále. A proto jsem horší, protože se tam hrabu ve sr…? Je přece potřeba to řešit, prokonzultovat s někým nezávislým. Asi to působí depresivně, ale Pamp. je v depresi přece, po tom všem. A říct, neřeš to už tady, je to pořád dokola.. ano, je, dokud se ona od toho neoprostí, nezvedne se ze dna a nebude schopná nově hledět do budoucna. A to trvá dlouho.
Kdybych do skupiny nechodila, pochybuji, že bych to s dětmi zvládla tak, jak to zvládám. A jak jsem vděčná všem, kdo byli ochotni mě vyslechnout, případně říci svůj názor.