Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Pampeliško!
Jak se máš? Něco nového v Tvém životě?
Nebo třeba někdo nový? Sex chybí docela dost, to jo, ale k uspokojení nejakutnějších potřeb si člověk vystačí sám… A než se objeví ten Pravý, tak třeba ještě potkáš pár zajímavýuch chlapů
Aspoň bude na co vzpomínat…
Ahoj Jani.
Noveho nic. Zadna zmena, ani nikdo zajimavy na obzoru.
Dnes jsem byla s obema detma na „velkem“ nakupu. je to docela mazec. Kluka posadim na kosik, holku v sedacce dovnitr a uz neni misto kam dat zbozi ![]()
Fakt pakarna.
Porad premyslim nad tim co se stalo… Porad to nedokazu pochopit. Nerozumim jak mohl neco takoveho provest. Jak mohl odejit. a nechapu proc mne tak nenavidi. Chova se jako bych byla megera ktera chrapala s celym regimentem, doma delala dusno, o nic se nestarala a utracela jeho prachy za kozichy.
Je to strasne zvlastni…
Pampeliško, přeju dobré ráno a klidný týden!
Jsi šikula, žes zvládla nákup i s dětma
. Já nerada jezdím na velký nákup i s jedním dítětem
Snažím se nakoupit, když Vojtu hlídá tatínek.
S tím nepochopením manželova odchodu a jeho nynějšího chování Tě úplně chápu. Já si taky pořád říkám, jak mohl člověk, kterému jsem věřila a kterého jsem milovala natolik, že jsem se rozhodla mít s ním dítě, zahodit náš vztah a to zrovna v době před narozením dítěte… No, ale prostě ti chlapi nezvládli zatěžkávací zkoušku. A s takovýma je asi lepší nezůstávat
Věřím, že bude líp
Časem…
Dobre ranko.
Jj rozumove vim ze je to tak lepsi. Co by delal kdyby byl nekdo z nas nemocny…? To by teprve byla zatezkavaci zkouska…
Jen ty city to nejak ne a ne pochopit. Ted pri ranu je zase dobre, respektive lepe. Vecer bylo zase hodne smutno.
Dnes jdu k detske psycholozce. Potrebuju vedet co a jak. Doufam ze poradi.
Pampeliško, to jsem moc zvědavá, co ti psycholožka řekne. Půjde asi hlavně o Kubíka, ale třeba se dozvíš i nějakou radu pro malou.
Večery jsou opravdu nejhorší. Děti usnou, člověk není pořád v jenom kole a má prostor pro přemýšlení. A chybí někdo, s kým by si mohl popovídat nebo jen tak posedět nebo se třeba i jen bez řeči dívat na televizi
Ale máme děti a kvůli nim to má cenu vydržet ![]()
Tak tak. Pro deti.
Jsem zvedava co mi rekne. Musim s ni probrat vsechny vztahy. Otec - deti. Jak si ma vytvorit vztah k male. Jak postupovat ve vztahu sourozencu. A ja ke kubovi jako mama ktera ma vecne na prsu toho vetrelce…
Zitra jdu ke sve psycholozce. Asi budu muset chodit casteji. Zase to na mne pada… ![]()
kub.kub píše:
Jj, na tebe. Jo aha, takže jen „jako“. Já už myslela, že šli fakt na úřad, to bych spadla ze židle. No i tohle je dobrý.
To je jako u mýho ex s těma prstýnkama
, blbci. On i ta jeho.
Pampeliško, můj ex mi to dělá taky, s tím vytíženým programem. Taky jsem to musela zkousnout. Terapka říkala, že moje pocity jsou normální. Že by to mrzelo každého. My nebyli 6 let u moře, protože nebyly peníze. A s tou novou? Každý rok, k tomu do ciziny na lyže, na jednodenní výlety do ciziny, do Vídně, do Říma…
To víš, že mě to mrzí, já nemám peníze ani na dovču v česku. Ale až si někoho najdeš, bude líp, budete jezdit spolu, věř mi.
Ja bych chtela byt nejaky hmyz abych nakoukla jak ziji jak funguji. Na co on ji mohl utahnout? On neni sexualne naruzivy. Je to sobec, lenoch, vecne vysedavajici u pocitace.
Dovedu si predstavit ze jsem ho „vychovala“ a ted dela vse co mi vadilo zcela dobrovolne. Verim ze se sprchuje denne, denne meni ciste pradlo, pomaha v domacnosti, chodi na nakupy, kdy uspini nadobi tak ho bud hned umyje anebo hned uklidi do mycky, bere ji ven… Jinak by ho preci nemohla vystat a hned poslala o dum dal…
Jeho chovani opustit rodinu bych pochopila kdyby byl zamilovany. Ale on i psycholozka tvrdi ze tam city nejsou. Tak jak muze odejit od rodiny k nekomu koho nemiluje?
Jak muze byt stastny? Jak muze vubec fungovat?
Mne drzi nad vodou deti. Ale ty on nema. Co si oni vzajemne davaji ze spolu mohou byt?
Pamp, neřeš to. Nic to nezmění, jen užíráš sama sebe. Zase se k tomu vracíš. Hledáš důvody, proč, co bylo u tebe špatně atd. Nech to být, nic tím nezměníš
. Buď zaměřená na sebe, nuť se myslet jen na svůj život, pomalu to dokážeš. Hořkost zůstane, ale musíš jít dál.
Pampeliško, tyhle otázky se ti budou vracet, ale fakt se zkus od nich oprostit. Teď už nejste pár, musíš začít přemýšlet sama za sebe a za děti a manžel ať si žije svůj život, když si to tak vybral
. Snad přijde k rozumu aspoň co se týká kontaktu s dětmi a jejich materiálního zabezpečení, moc ti přeju, abyste se vyhnuli těm hnusným tahanicím, o kterých člověk občas slyší ![]()
Tak co psycholožka?
Přestaň si ho, Pampeliško, malovat na růžovo. Jak dlouho myslíš, že mu ten „nový čistý život“ vydrží?
On prostě nezvládl, že už není jednička, ale musí se o pozornost dělit. Dítě pošleš do internátu, když bije malého sourozence. U chlapa je to o to lehčí, že odejde sám - na chvíli zase bude jednička, než to přítelkyni omrzí. On totiž není dospělý ![]()
Dekuju vam! Jsem moc rada ze Vas mam.
Tady jsem sesmolila zaver z dnesni navstevy detskeho psychologa. Jsem zvedava jak se domluvime…
Závěr z dnešní návštěvy psychologa je asi následující…
Jeden ze základů je abychom si ujasnili jaký je mezi námi vztah a já abych se vyrovnala s nastalou situací. Dokud nebudu v pohodě já jako matka tak se to bude určitým způsobem projevovat na dětech.
Měli bychom si ujasnit a domluvit se jakým způsobem si vše představuješ.
Všeobecné zásady pro naši situaci:
Nastalý rytmus se dítěti dostane do podvědomí a z toho má jistotu. Jistotu, že to bude takto a takto, zas a znovu.
Aktuálně bys měl pobývat u nás doma kvůli Lucince, neměl by sis brát prozatím děti na víkendy či týden na hory apod. Prozatím jen přes den.
Vídání Lucinky by mělo probíhat pro začátek například při přebírání Kuby. Že byste si udělali chvilku v pokojíčku jako „rodina“ vy tři. Podívat se na ní, povídat na ní, dotýkat se jí.
Ne chvilku před spaním protože to dítě rozhodí.
Když budeš děti mít - musí to být vydatný čas Vás dvou/tří (ty, Kuba, Lucinka) – nemělo by to probíhat způsobem, že dáš dítě k rodičům a odjedeš na ryby. Či se věnuješ partnerce a Kuba bude plonkový.
Dítěti trvá nejméně 1 rok než si na změnu zvykne a přijme ji. Až po této době se to usadí a utvoří si jistotu, že to takto bude.
V čase vyhrazeném dětem neexistuje komunikace mezi námi o nás.
Co se týká začlenění tvé partnerky mělo by se to na nějakou dobu odložit. Nejdříve by si měl Kuba zvyknout a přijmout na fakt jakým způsobem vídá tátu. A až bude zvyklý může k tomu přijít někdo další.
Dudlík – zvýšila se úzkost, proto potřeba dudlíka. Nahrazuje jím prso, mít někoho pořád u sebe.
Pro dítě jsou rodiče jako 1 osoba a Kubík v podstatě přišel o téměř celého rodiče. O tebe tvým odchodem, o mně kvůli Lucince.
Pokud ti je to jasné takto bodově prosím o reakci jakým způsobem by sis to představoval.
Je to psáno tak jak mi to řekla paní psycholožka. Toto by mělo být nejpřijatelnější pro dítě.
Pokud něčemu nevěříš můžeš se obrátit na paní psycholožku a popovídat si s ní o tom sám.
Nejhustsi je, ze dcera bude mit tata = pan ktery za mnou jezdi jednou tydne…
Podle mě jasně a přehledně napsané, bez jakýhokoliv náznaku nějaké kritiky.. Ovšem, myslím, že milostpán tam určitě nějakou najde, už jen to, že by měl něco dodržovat, že
. Pampeliško, držím palce, ať to nehrotí a drží se tím.