Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si myslím, že je to jedno. Manžel ví, že jsem tady na e-miminu, zná i můj nick. Kdyby chtěl může se podívat. On je momentálně ale tak zablokovaný, že ho to nezajímá.
Teď se opět urazil. Skončil mailovou komunikaci. On si myslí, že já dělám naschvály, ale ten s kým se nedá komunikovat je on
no chce to čas. Doufám, že jednoho dne prozře a pochopí.
Nejde už o návrat, ale o to aby se choval aspoň slušně a v zájmu dětí.
Dnes jsem byla zase v šoku z návštěvy psycholožky. Má sestřenice je/byla milenka ženatého chlapa (bezdětného). Já s ní nekomunikuji. Naštěstí to chápe. Já ji beru jako rozvracečku rodiny. I když je to tam trochu jiné.
No ale podle mé mámy a psycholožka to potvrdila je ten její úplně stejný jako můj manžel. A ten stav ve kterém je má sestřenice v tom bude brzy partnerka mého manžela.
Problém je, že ony miluji. Ony jsou zamilované až po uši, hluché, slepé, naivní. Dělají vše pro toho chlapa, zazdívají své vlastní já atd. Moje sestřenka teď trpí. Oni se rozešli, snad už definitivně. Zřejmě by měla být ráda, že je konec. Radovat se že je volná pro někoho lepšího.
Doufám, že něco podobného potká i mého manžela s tou jeho. Ono to jednou přijde. Otázka je kdy. To už je mně ale teď jedno, protože vím, že to přijde.
Je zajímavé co všechno se děje a kolik takových případů je.
No a dnes mi manžel napsal jak by si představoval jeho vídání s dětmi. 2× týdně (út a čt) přes oběd 1 hodinu a jednou za 2 týdny sobotu na celý den.
Já mu navrhla 1 den v týdnu ráno od 8 do 9 nebo 10 tady u nás doma nebo v parku a neděle od 8 do 17 na chalupě jeho rodičů a pak půl hodiny nebo hodinu tady doma i s dcerou…
Zeptal se mně jestli si uvědomuji že chodí do práce.
![]()
Ne asi. Jako promiňte mi, ale fakt mi přijde lepší a udržitelnější (bylo řečeno železná pravidelnost) když se domluví se zaměstnavatelem na posunutí pracovní doby o 1 hodinu nebo na čerpání dovolené po 1 hodině aby sem jezdil jeden den v týdnu ráno, než 2× v týdnu přes oběd, protože se to za a) kryje se spánkem a za b) nemůže zajistit železnou pravidelnost…
No nasral se a už nekomunikuje. Jsem zvědava kdy mu dojde, že můj návrh je nejlepší varianta.
A neděle je lepší než sobota. Protože v pátek by nemohl jít do hospody, nemohl by si udělat prodloužený víkend na rybách apod. Neděle je podle mého názoru víc jištěná na pravidelnost než sobota. A přijde mi lepší aby si ho bral pravidelně každý týden než jednou za 2 týdny. To mi přijde málo ![]()
Nic nechapes. To co se delo od narozeni kuby davam za vinu tobe…
Boze
to mi dnes napsal. Od narozeni syna jsem svata. Snazim se pro rodinu pretrhnout. Plnim kazde i nevyrcene prani manzela. Rodina je pro mne stredobod vesmiru. Je to pro mne neco svateho. Byla jsem nesmorne stastna ze mam zdrave dite, milujiciho manzela, psa = stastnou a spokojenou rodinu.
A ja muzu za to ze se nam pos*alo manzelstvi, ja za to muzu!
Pampeliško a ostatní
, jak to tu pravidelně čtu, taky nerozumím, nechápu. Ale když se to budeš snažit manž., vysvětlit jak pro blbe č ky, tak určitě pochopí, že v době oběda si asi moc nepohrají, to určitě ví, že už jsou děti unavené a chtějí spinkat.
Pampeliško koukám po delší době a koukám že jeho komunikace je fakt děsná
no jeho smůla. Tvůj návrh byl fajn, jasný věcný,nenech se vytočit ani dál, pokud chce jednou za 14 dní nech ho (to je jeho volba), sobotu bych taky nechala. Co se týká týdne tak posunutí pracovní doby mi ale přijde trošku mimo (můj manžel by třeba nemohl) a přes oběd teda taky. Já bych navrhla odpoledne po práci. Nevím teda do kolika dělá, ale přijde mi to rozumnější. A nikde není psáno, že případně to může být jednou sobota a jednou neděle i když s jeho přístupem bude možná lepší ta pravidelnost. aspon ze začátku.
Co se týká jeho osočování, pouštěj to jedním uchem tam a druhým ven, on je pořád zaseklý ve stavu „za vše můžeš ty“ jenže ty už jsi se přes tento stav přenesla do stavu „řeším jak dál a jak s dětmi“ a děláš to moc dobře. Držím ti palce. Napsala bych mu že teď už ti jde pouze o děti a o to jak upravit styk s ním a že na toto osočování nebudeš reagovat (je to od tvojí úroveň a věř že je). POkud on se vrátit nechce (což podle jeho slov nechce) tak nemá smysl se štourat v tom kdo a proč to zavinil ale jak teď vyjít kvůli dětem v těch nejnutnějších případech a jak se domluvit na tomto. Ano mě milovat nemusíš, ale tátou pro děti budeš pořád a to by pro tebe měla být priorita. Prostě bych se ho rozumně, jasně a stručně snažila usměrnit aby s tebou věcně řešil to co je potřeba řešit.
Posílám sílu, držíš se moc dobře.
jo a ještě k tomu, jak jsi psala, proč je u milenky, myslím že tam je důvod naprosto jednoduchej. I když jí nemiluje, tak chlapi jsou v tomto strašně pohodlní a než by bydlel sám tak je pro něj jednodušší být u ní - má tam jídlo, postel, sex nic jiného až tolik nepotřebuje. Ano jednou to pravděpodobně dojde do stavu kdy to jeden z nich ukončí ale to už tebe nebude zajímat.
jo a ještě k tomu, jak jsi psala, proč je u milenky, myslím že tam je důvod naprosto jednoduchej. I když jí nemiluje, tak chlapi jsou v tomto strašně pohodlní a než by bydlel sám tak je pro něj jednodušší být u ní - má tam jídlo, postel, sex nic jiného až tolik nepotřebuje. Ano jednou to pravděpodobně dojde do stavu kdy to jeden z nich ukončí ale to už tebe nebude zajímat.
Anonymni - diky. no manzel to ma v praci docela dost volne. On by mluvil jinak, ale z reality vim, ze kdyz mel tyden od osmi, tak vylezl z postele v 7:50 a odjizdel v 8:30. Kdyz od 9 tak vylezl v 8:40 a od prace odjizdel v 9:15.
Jeden tyden dela do 16:30 druhy do 17:30 a v odpoledni spicce mu zhruba 30 minut cesta zabere. Obcas i dyl…
A on si vynutil rezim ze bude dite v 19 hodin spat protoze musi videt v klidu zpravy. Takze dle meho nazoru je rano nejprijatelnejsi. Odpovida to doporuceni psycholozky - ne tesne pred spanim.
A bylo by fajn zajistit tu zeleznou pravidelnost. Ja vim ze ho nedonutim. Ale pokud mu na diteti zalezi mel by byt rozumny a udelat maximum pro jeho pohodli aby to co se deje pro nej bylo co nejmene stresove.
A ac se to nezda tak to proziva hodne - budi se mi 3× za noc a hrozne spatne ji…
jojo je to těžký to je mi jasný, tak snad se na něčem dohodnete, při nejhorším mu nech to poledne, ale časem budou děti chodit do školky aspoň Kuba a mladší bude různě spát, takže to bude stejně potřeba přizpůsobit, tak jen abys s tím počítala. Ten začátek bude těžký tak jako tak.
S tím vlivem na malého je mi to jasné. Naše dcera měla relativně fungující rodinu, tatínek byl doma, vůči ní fungoval perfektně, před ní nikdy nenazančil špatné slovo vůči mě, stál za mými názory a příkazy vůči ní apod. a i přes to se taky hodně budila, odplínkování nám trvalo hoooodně dlouho a dodnes to ještě není úplně v pohodě (ale na to mělo vliv i časté cestování a střídání dvou domovů) a byla v té době víc plačtivější a víc fixovaná na mě. Vy tu situaci máte stíženou takže vlliv to mít bude, tomu se nevyhneš jen je potřeba se k tomu postavit a dětem zajistit aspoň ty sama pravidelný režim a jistotu.
Ahoj.
Jak se mate? Jak se dari? Vajdy, co ty?
Mne je dnes zase lepe. Posunula jsem se zase o krok kupredu. Dochazi mi nove a nove veci. A prozivam ci ae deje presne to co tu bylo psano temi co si tim prosly ![]()
No nejvic mne bavi tchyne ta vzdy rekne: „ale tys ho vyhodila! On by neodesel!“
Parada. Odsuzuje sice co provedl ale nedojde ji uz ze kdybych ho nevyhodila, ze by bylo doma dal dusno, pokracoval by v jeho pomeru, atd atd. Kdyz si tphle uvedomim tak to sice boli, ale je mi lip. Uz msm za sebou 1,5 mesice. Uz jsem posunuta kiusek kupredu, kousek bliz ke svetlejsim zitrkum. ![]()
Ahoj Pampeliško, mně je pod psa. U psycholožky jsme všechno probraly, já si parádně pobrečela a musím říct, že je mi aspoň o kousek líp, i když jsem na samém začátku a vím, že víc bude těch mokrých kapesníků, než úsměvů - zatím. Ráno u mě absolutní propad, manžel se stavil na kafe, milý, usměvavý, pohrál si s malým, po půlhodině zmizel a já se klepala jak ratlík půl dne. Jsem moc ráda, že Ty se cítíš líp, já mám za sebou teprve týden, takže nic moc, jen obrovské zklamání a bolest. Večery a noci jsou nejhorší.
Ren diky.
Vajdy - ano kdyz deti spi tak je nejhure
a po jakemkoliv kontaktu s nim ![]()
Ahoj holky, do dneška mi není příjemné, když ex předávám děti nebo když se za nimi staví. A to jsou už 4 roky. A když jede na dovolenou s přítelkyní a holky si bere sebou, je mi pod psa. Já na dovolenou nemám, připomenu si naše společené dovolené… a je to v háji.
Ale seznámila jsem se s někým, kdo vypadá snad v pořádku, normálně atd, znám ho jen tři týdny a potichoučku doufám, že to vyjde. Takže mě to pomalu nabíjí a modlím se, že bych mohla být zase šťastná.
To je fakt, jen ta představa, že spolu jedou na dovolenou jako spokojená rodinka, mě drásá. Nejsem na to připravená a ani nechci aby ona byla s mými dětmi. Taky na dovolenou nebudu mít. Takže ty nejlepší dárky, výlety, cestování.., všechno bude s tátou ![]()