Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anaaa - to je sila
paneboze ja bych tuto cast muzske populace vystrilela.
Vajdy píše:
Ahoj Pampeliško, hledala jsem, jestli je tu někdo v podobné situaci jako já a Ty jsi nejblíž tomu, co mě potkalo. Jestli dovolíš, ráda bych se zapojila do Tvé diskuse, třeba si vzájemně dodáme sílu. Já jsem zatím na samém začátku a psychicky na dně. Manžel ode mě odešel po deseti letech, mám před porodem našeho třetího (chtěného) dítěte a momentálně jsem ve stavu, že nevím, jak dál. Proto jsem se sem registrovala, ani nečekám radu, ono se ze všeho člověk stejně musí vybabrat sám, spíš vítám možnost někomu se svěřit, protože jsem na všechno úplně sama. Nemám sourozence ani rodiče a zatím si nedovedu představit, jak všechno zvládnu..
Ahojky, drž se, doufám, že máš alespoň nějaké kamarádky, které Tě podrží, případně pomohou. A co se stalo s manželem? Taky potkal nějakou svoji životní lásku? ![]()
Brola: děkuju za podporu, kamarádku jednu mám, ale zatím je asi brzy, aby se ten šok hned vstřebal. Manžel odešel za „kamarádkou“, se kterou má jen tak mimochodem roční dítě..
![]()
Vajdy: No tak to je docela hustý, předpokládám, žes to nevěděla? Myslím to o tom dítěti? Ještě, že si to všechno tak naplánoval ![]()
Je šikula. Prý uvidím, jak to bude prima pro nás pro všechny ![]()
Vajdy
Kdybys cokoliv potřebovala ozvi se mi. Nebo kdyby sis chtěla pokecat můzeme se potkat. Někomu pomáhá bolest sdílet. Aspoň o malinký kousek se ti uleví. S bolestí se musí člověk porvat sám, bohužel ![]()
To je šílené. Třetí plánované dítě a on má ještě jedno bokem. Pane bože, tohle je fakt síla. ![]()
Fakt jsem tu pro tebe. Nebo i lidi v téhle diskusi. Mně tohle moc pomáhá. Holky mi totiž otevřou oči.
Já dnes byla u psycholožky. Pomohla mi zase posunout se o kousek dál. V nejbližších dnech si půjdu pro antidepresiva
Ale prý je to lepší než tento stav. Zatím jsem se nezhroutila prý z důvodu že mně ještě drží porodní hormony. Ty ale postupně mizí. Nejhorší deprese se prý projevují kolem 3 měsíců po porodu. Vzhledem k situaci to bude snad podchycené.
Prý ty antidepresiva mohu i při kojení. Pro dítě je více nevhodné tento stav kdy se do mlíka dostáva chemie z mého těla hubnutím a depresemi. že prý to na děti vliv nemá.
Po dnešní návštěvě jsem napsala manželovi jestli by mohl přijet abychom si vážně promluvili. Samozřejmě nepřijel, protože nebude dělat jak já pískám. Takže jsem mu právě opět odeslala e-mail.
Zjistila jsem totiž, že šíleně lže.
Lhal psycholožce - řekl jí, že žije u kamaráda.
Lhal mně - vymyslel si to, psycholožka neřekla, že si teď budu hledat chlapa a navíc takového který mně bude bít. Také neřekla, že mne nemusí zajímat kde je Kuba, hlavně že je s tátou. Ona je matka takže vi jaké to pro mně je. Navíc zná všeobecné zásady psychologie a sama mu řekla, že by měl vídat Kubu na pro něj známem místě - takže buď u nás doma, u nás v parku nebo u jeho rodičů. A on i přesto chtěl Kubu k ní do bytu ![]()
No já už se s tím začínám srovnávat. On za to fakt nestojí. Jen to bude ještě chvíli trvat. Ale jsem ráda za psycholožku. Fakt to pomáhá a určitě to chce čas.
Vajdy píše:
Brola: děkuju za podporu, kamarádku jednu mám, ale zatím je asi brzy, aby se ten šok hned vstřebal. Manžel odešel za „kamarádkou“, se kterou má jen tak mimochodem roční dítě..![]()
![]()
Vajdy přeji ti hodně sil!chce to čas,bude lépe.já jsem zažila něco podobného s mým mužem-přesně na první výročí našeho sňatku mi řekl že má ještě jedno - pětileté dítě.nebyli jsme na tom finančně dobře,já se pořád divila kam mizí peníze,pak už mi to bylo jasné.završení toho bylo,že jsem zjistila že se jmenuje stejně jako naše dítě,což už jsem nepochopila vůbec…nyní jsme v rozvodu,už skoro 2 roky spolu nejsme,alimenty neplatí (pravděpodobně nemá ženu která by mu na ně dávala) a s mojí malou se viděl od odchodu jednou,taky dobře.Takže vydrž,bude líp,cítím s tebou.
Pampeliško, k psycholožce jdu zítra, snad i u mě bude časem líp, zatím je vše příliš živé. Nechápu, jak mi tohle mohl udělat člověk, kterého miluju a věřila jsem mu
Moc děkuju za podporu, taky mi pomáhá se vypsat a cítit něčí podporu. Děkuju! ![]()
Tinko děkuju
Taky sis užila svoje. Asi muže nepochopím, jak tohle někdo může udělat. My zatím rozvod neřešíme, ale nejspíš to taky přijde. Zatím se snažím soustředit na to, abych donosila miminko.
Všem děkuju moc za podporu, holky, moc to pro mě znamená. Dobrou noc. ![]()
Ano Vajdy. Miminko je to nejdůležitější. Děti nás potřebují a musíme pro ně být silné.
Posledních několik měsíců jsou mé nejčastěji používaná slova „nechápu“ a „nerozumím“.
Je to něco se mi prostě nejde na mozek. Fakt ne…
Taky nechápu a nerozumím, Pampeliško a tak strašně to bolí, že mám kolikrát pocit, že to neunesu.
Myslíte, že tuto diskusi může najít nová partnerka od tvého manžela? Případně vaši expartneři?
Nevím, anonymní a i kdyby, hrálo by to roli? Tahle diskuse je především o podpoře a porozumění..