Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak já jsem rok po akutním odebrání žlučníku. Ani jsem neměla čas přemýšlet jestli do toho jít nebo ne. Dostala jsem se do nemocnice, když dcerce bylo 5. týdnu. Hrozně jsem to prožívala, strach o kojení, o miminko, ale zvládly jsme to. Dcerku jsem měla v nemocnici, když jsem mohla kojila, jinak odsávala. Dcerka má skoro 15 měsíců a já si kojení stále užívám. Jinak dietu jsem držela cca 3 týdny, pak jsem najížděla na normální stravu, už jsem nemohla bílé rohlíky ani vidět. Teď jím skoro všechno, omezuji se jenom v hodně mastném a smaženém jídle. Když sním moc tuku, tak jsem vypozorovala, že pak mám řídkou stolici. Jinak žádné problémy nemám. Je to ale o hodně lepší, než když jsem měla záchvaty v těhotenství… to byla bolest…
@IRESEK manželovi brali žlčník pred niekoľkými rokmi - laparoskopicky, v nemocnici bol asi 3 dni. Čo si pamätám, hneď ako prišiel domov, si dal žemlovku
a v pohode, žiaden problém ![]()
Holky, me operovali na obed a druhy den odpo jsem uz sedela u sestry v restauraci na Mattonce
hlad jsem mela jak das, jedla jsem hned druhy den rano, rekla jsem, ze je mi vic zle z hladu nez od bolesti ![]()
@IRESEK max do mesice o nicem nevis, ale spis mnohem driv
. Niceho se neboj. Ja jen cekala az malej povyroste kvuli koju, tzn. do pul roku.
Moji segre brali zlucnik letos. Nech si to udelat co nejdriv, ona cekala asi mesic a pul na termin a trpela jako prase. Nemohla krom housek nic jist ze vseho strasne zle. No a jeden den ji prijali - provedli vykon a druhy den sla domu. Ma na brise jen 3 male " vpichy".
Holky, moc děkuju za povzbuzení. O jizvy mi nejde a nekojím takže mléko taky neřeším, jen mám strach z té operace jako takové, teda spíš z toho než mě uspí. Mám za sebou dva císaře v celkové narkóze tak myslím že tohle snad horší nebude. Zítra jedu na chirurgii domluvit si nový termín operace tak uvidíme jak to dopadne.
@IRESEK
to bude dobrý. Taky jsem po císaři. Pár dní mě bolelo zvedání z postele stejně, ale dá se to
Mnohem lepší než ty hnusný koliky. Akorát jsem pak malou nesměla zvedat (zvedala jsem)
,kvůli kýle.
@IRESEK Proti císaři je to pohoda, vůbec se to nedá srovnat. S chutí do toho.
To fakt neda!! sekce byla nejhorsi humus, co jsem kdy zazila. Jinak moje bricho po skoro pul roce. Jizvy skoro nula nula nic a ani jsem je nikdy nicim nemazala ![]()
@dani24687 ja mam proti tobe obludu
. Bolela srovnatelne s cisarem, ale uz je to dobry ![]()
Tak holky, mám nový termín na operaci ale problém je že mi zřejmě nějaký malý kamínek vycestoval do žlučovodu a brání správnému odtoku žluči takže mám zvýšené jaterní testy. V pondělí musím znova na krev a jestli se to ještě zhorší nechají si mě v nemocnici rovnou. Děsím se toho protože ERCP bych nezvládla.
Tak já jsem to měla stejné. Špatné jaterní testy, ještě ten den do nemocnice. Šla jsem na ERCP, ale nebylo to tak hrozné, byla jsem omámená. Horší bylo, že mi poškodili slinivku, což se prý u tohoto vyšetření stává a museli mi odložit operaci, ale jenom o 2 dny. Takže v nemocnici jsem byla místo 4 dnů 11 a to i s pětitydenní dcerkou. Jsem ale ráda, že je to už za mnou.
Já nemůžu mít nic s normálním průběhem. Do včerejška jsem měla pořád bolesti ale včera odpoledne to polevilo tak jsem si říkala fajn srovnalo se to. No ale dneska my vyšli jaterní testy ještě vyšší než minule. Vzhledem k tomu že mě nic nebolí ani na pohmat tak mě pustili domů a ve čtvrtek jdu na další odběry. nevím jestli nemám teď ty hodnoty vysoké tím jak jsem měla bolesti 5 dnů a tím že teprve včera bolest ustoupila tak se hodnoty ještě nestihly srovnat. Jsem z toho hrozně nervní a bojím se kdy se mi zas udělá blbě. Achjo. Doufám že ty hodnoty budou klesat ![]()
Holky, chci vás poprosit o radu či zkušenost.
Při vyšetřování něčeho úplně jiného mi na utz zjistili jeden kámen ve žlučníku asi 1,5cm.
Nález viděla jedna gastroenteroložka, která má dle mého poněkud svérázný přístup ve více věcech, která řekla (což má pravdu), že takto velký kámen žlučovody neprojde a je to v pohodě, tak se tím nic nedělat.
Protože řeším ještě jinou „závadu“, bavil jsem se následně s jiným lékařem, který mi předepsal léky na rozpuštění toho kamene.
Kvůli operaci té druhé závady jsem pak byl u třetího lékaře na konzultaci, který na to koukal a říkal jednoznačně, že by ten lék na rozpuštění rozhodně nebral, že se to musí brát půl roku a pokud je žlučník nemocný, tak se to prostě udělá znovu a že rozhodně vyndat.
Nemám se žlučníkem asi žádné problémy (nutno říct, že v oblasti „těla“ se absolutně nevyznám, kdyby mě bolel, fakt nevím že je to žlučník), občas mám asi jako každý průjem, zežeru na co přijdu, před několika lety jsem měl nějakou bolest břicha, že jsem si byl jistej že končím, ale po pár hodinách to odeznělo a žádný problém už nebyl.
Máte nějakou zkušenost - hlavně teda, kde nešlo o hrst kamínků 0.5cm, ale takto něco většího? Jestli vyndat nebo..?