Odejít od nevěrníka s miminem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17307
17.2.15 09:19

@Zabatko Manželky všech mých kamarádů by napsaly naprosto to samé, jak jsou rády za hodného věrného chlapa a výborného otce :mrgreen: :mrgreen:
Ale ve skutěčnosti věrný není ani jeden. No přeji ti, aby to nebyl tvůj případ.
Ta naivita ach jo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.2.15 09:20
@kacz píše:
Ne nejpravděpodobnějšího, ale z hlediska společnosti a vývoje dítěte nejlepšího. Předpokládá se, že manžel matky má k ní určitou vazbu :) přece jen si slíbili, že budou spolu v dobrém i ve zlém a dítě má tedy šanci na život v úplné rodině, i kdyby to biologicky až tak úplně nesedělo.

Mno, kamarádka právnička mi to vysvětlovala jinak - manžel se za otce předpokládá proto, že je v zájmu dítěte i státu, aby dítě otce mělo - bude na něj platit alimenty. Honit někde nějaké milence, zda se k otcovství přiznají je složitější, proto se to prý dělá takto. A milenci je ponechána ta možnost se k otcovství přiznat. BTW., prý se onen manžel, který není otcem nemůže z placení alimentů vyvázat ani v případě, že genetickými testy prokáže, že biologickým otcem není - což už mi připadá jako úplné psycho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
17.2.15 09:22
@open mind píše:
Mno, kamarádka právnička mi to vysvětlovala jinak - manžel se za otce předpokládá proto, že je v zájmu dítěte i státu, aby dítě otce mělo - bude na něj platit alimenty. Honit někde nějaké milence, zda se k otcovství přiznají je složitější, proto se to prý dělá takto. A milenci je ponechána ta možnost se k otcovství přiznat. BTW., prý se onen manžel, který není otcem nemůže z placení alimentů vyvázat ani v případě, že genetickými testy prokáže, že biologickým otcem není - což už mi připadá jako úplné psycho

Další důvod, proč se neženit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
17.2.15 09:25
@open mind píše:
Mno, kamarádka právnička mi to vysvětlovala jinak - manžel se za otce předpokládá proto, že je v zájmu dítěte i státu, aby dítě otce mělo - bude na něj platit alimenty. Honit někde nějaké milence, zda se k otcovství přiznají je složitější, proto se to prý dělá takto. A milenci je ponechána ta možnost se k otcovství přiznat. BTW., prý se onen manžel, který není otcem nemůže z placení alimentů vyvázat ani v případě, že genetickými testy prokáže, že biologickým otcem není - což už mi připadá jako úplné psycho…

No ty jo 8o Jakože to není v zájmu dítěte, tak hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
17.2.15 09:25

@open mind to je v podstatě to samé, jako co jsem napsala já.
Ta druhá část myslím není úplně pravda. Může se vyvázat v případě, že zároveň biologický otec uzná otcovství. Ale detaily nevím.

Já mám třeba specifickou zkušenost, takže vycházím z ní. Chápu, že někdo, kdo funguje jako úplná rodina a děti otce zbožňují, řekne - nebrat tátu. Ale tomu dítěti je rok a pokud od něj ta ženská odejde, nikdy s otcem nenaváže bůhvíjaký vztah. Ze začátku možná, bude se snažit, pak si najde natrvalo jinou ženskou, ona jinýho chlapa… a biologický táta bude fakt spíš takovej strejda.

Příspěvek upraven 17.02.15 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
17.2.15 09:26
@zoidberg píše:
Další důvod, proč se neženit 8o

Já zase vím, že i po rozvodu se do RL píše ex manžel, pokd žena neuvede jiného. Myslím snad do půl roku od rozvedení. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.2.15 09:28

@kacz Ano, jde to pouze v pripade, ze se prizna a zapise bio otec, asi jsem to napsala neprehledne, ze to z toho nevyplynulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
17.2.15 09:29
@zoidberg píše:
No jenže můžu tě ujistit, že naprostá většina chlapů jsou nevěrníci a právě ti jsou dobří otcové a mají kvalitní geny. Jak může nevěrník ovlivňovat výchovu dítěte? Že by mu ty děcka jako u toho nevěrničení svítily? :mrgreen:
… kvalitní blábol :D
  • Citovat
  • Upravit
1040
17.2.15 09:30
@Tinuvien píše:
Já zase vím, že i po rozvodu se do RL píše ex manžel, pokd žena neuvede jiného. Myslím snad do půl roku od rozvedení. 8)

ano v zákoně jsou přesně vymezeny dny, do kterých je otcem ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.2.15 09:30

@Tinuvien Ano, v zajmu dite (i statu) je zaopatrene dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24030
17.2.15 09:33
@zoidberg píše:
@Zabatko Manželky všech mých kamarádů by napsaly naprosto to samé, jak jsou rády za hodného věrného chlapa a výborného otce :mrgreen: :mrgreen:
Ale ve skutěčnosti věrný není ani jeden. No přeji ti, aby to nebyl tvůj případ.
Ta naivita ach jo 8)

Tak já třeba v tomhle naivní nejsem a nikdy jsem nebyla. Vím, co chlapící na služebkách dokážou dělat. Ale když se většina pak vrátí domů a normálně fungujou, dá se jim to tolerovat, nepátrat, nezjišťovat. Průser je, když to některejm stoupne do hlavy a pak si to svoje ego honí doma na manželce. A to mám pocit, je příklad zakladatelky. On se nezměnil nějakým provalením nevěry, on nefungoval jako táta od rodiny od začátku. Takže já se přikláním k variantě poslat ho zpátky do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
17.2.15 09:41
@Tinuvien píše:
Já zase vím, že i po rozvodu se do RL píše ex manžel, pokd žena neuvede jiného. Myslím snad do půl roku od rozvedení. 8)

Píše se tam i když žena uvede jiného 8)
Nemůže si tam psát koho by chtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.2.15 09:41
@ChDoll píše:
Fakt je mi to moc líto, ale nemyslím že je to důvod k rozpadu rodiny s dítětem…Zkus to nějak překousnout. Vím že to nebude lehké ale zkus to… :kytka:

jenom otázečka, prožila jsi to? Já tím prošla. I když manžel je opět ten nejúžasnější chlap na světě, tak mám pocit, že je to pro mě ta nejtěžší zkouška a nevím, jestli bych druhou šanci zpětně dala. Někdy mám pocit, že je to těžší balvan, než dokážu unést. Rozhodnutí je vždy těžké. Ale upřít následně kontakt dítěte s tatínkem (když o to bude stát) není fér vůči tomu dítěti. Když mu to neoznámíš (s pádnými důkazy) a nezjistíš okolnosti, tak není šance něco vyřešit. Jenom tě to vnitřně sežere a bude trpět dítě. Drž se a posílám mnoho sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
17.2.15 09:44
@Knihomyš píše:
@open mind To je otázka, co dítěti prospěje - s chlapem jsme se třeba shodli, že našemu dětství výrazně prospělo, že jsme nevěděli a neuvědomovali si o vztazích svých rodičů zdaleka všechno. V jeho případě to bylo markantnější, omlouvám se, nechci popisovat detaily. V každém případě se jeho rodiče v podstatě „obětovali“, nevyblili mu na sebe všechno, vycházeli spolu, byť to asi často byl výkon.
A pochybuji, že by z něj s matkou, co by si „nedělala násilí a jednala podle svých citů“ vyrostl člověk, jaký je teď.Aby nebylo mýlky, podle mě nevěra JE velice ošklivá věc. Otázka zní, jestli kvůli tomu dítěti zdestruovat rodinu.

Musim souhlasit, co ja bych dala za to, kdyby mi nebylo „ukradene detstvi“ a nektere iluze, o ktere bych radeji prisla vlastnim pricinenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
17.2.15 09:48
@open mind píše:
… důležité je rozhodnutí soudu, pokud byla podána žaloba na popření otcovství, provedeny testy prokazující, že matriční otec není biologický a soud pozastaví jeho rodičovskou odpovědnost, platit alimenty nemusí.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky