Odpočet daně za manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
8.1.13 16:55

No, to je pravda, takze i za letosni rok to jeste pujde :)

dekuju, ja ze konecne jsem nemela materskou ale jen rodicak a ze by mohlo byt na varnou desku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.1.13 17:05
@jizvíková píše:
No, to je pravda, takze i za letosni rok to jeste pujde :)dekuju, ja ze konecne jsem nemela materskou ale jen rodicak a ze by mohlo byt na varnou desku :)

Takze i za manzelku se neco dostane, kdyz jde takhle odecist z dani? Ja ze tatka je zamestnany od dubna - a mamka si nevydela vic jak.tech 68tis. A nevite kolik to celkem dela?
Manzel si me taky dava do odpoctu vc.deti takze nevim konkretne kolik vraceji

• Citovat
  • Upravit
3170
8.1.13 17:28

Taky se přidám s otázkou k tomu… :oops: Platí stále pro rok 2012 ten limit 68 tisíc, které si můžu přivydělat (jde mi o tu částku, jestli se náhodou nezměnila), nevíte někdo? A musí manžel doložit, kolik jsem vydělala? Díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
8.1.13 17:39

@Markéta2208 částka tedy limit stále platí těch 68tis za kalendářní rok a zaměstnavateli (účetní), který bude manželovi dělat roční zúčtování daně by mělo stačit doložit tvé čestné prohlášení, že příjem za rok 2012 nepřekročil 68tis (mimo RP), někde to chtějí doložit ještě potvrzením ze sociálky, že pobíráš rodičovský příspěvek nebo nejspíš bude stačit nějaké přiznání dávek apod. nevím jak to tam máte, já to zatím uplatňovala na to, že jsem student, tak jsem vždy doložila jen potvrzení o studiu za příslušný semestr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.13 17:57
@j.a.n.i1 píše:
@jizvíková Ano, platí. Nehledě na to, že i kdyby se to zrušilo (zrušilo se to pro OSVČ uplatňujícího náklady paušálem), tak to platí až od roku 2013 a teď děláš daně za rok 2012.

takže já když mám nízký výdělek, tak na mě manžel může ještě letos = za loňský rok) uplatňovat odpočet.

• Citovat
  • Upravit
8506
8.1.13 18:00

Nejde jen o výdělek! Do limitu 68tis. se počítá hrubá mzda, příjmy u OSVČ, nemocenská, podpora, příjmy z pronájmu, PPM atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.1.13 19:04
@Hanula1212 píše:
Nejde jen o výdělek! Do limitu 68tis. se počítá hrubá mzda, příjmy u OSVČ, nemocenská, podpora, příjmy z pronájmu, PPM atd.

v překladu, je to většinou jen pro matky na RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
8.1.13 19:07
@jizvíková píše:
v překladu, je to většinou jen pro matky na RP

Nebo pro lidi na UP… nebo matky doma po RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.13 19:12
@jizvíková píše:
No, to je pravda, takze i za letosni rok to jeste pujde :)dekuju, ja ze konecne jsem nemela materskou ale jen rodicak a ze by mohlo byt na varnou desku :)

Takze pokud dobre chapu tak manzel si v DP bude moc uplatnit slevu na manzelku tedy me a deti?
e osvc a pujde urco pausalem. To by me potesilo:)

• Citovat
  • Upravit
3170
8.1.13 19:37

@shelby89 děkuji za info…Já pracovala na dohodu, ale vyjde mi to do těch 68 tis. Akorát teda netuším, jestli to nějak finančák ověřuje, kolik jsem vydělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 18:39

Daně

Ahojky.Jsem tu poprvé a chtěla jsem se optat na daně. Od ledna až do července tada srpnu jsem brala matersky příspěvěk. A ted jsem se ptala tchánovy paní na daně jestli si mam necham dát udělat daně a že by mi měly vracet nějakých 24tis. Poradte jak to je DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
12.1.13 20:03

A od srpna do konce roku byly nějaké příjmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:31

Byli přijmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:34

Byla jsem měs v Chotěšově,3měs v bohnicich,1měs na uřadu práce, a prosinecv nové práci, všechno mam doložené papírama o zdanitelných přijmech a k tomu ještě hypotéka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
12.1.13 20:40

Hoky ja bych se chtela zeptat jako matka na RP ( bez dalsich prijmu) jejiz manzel si toto pujde uplatnit. Tak ja pujdu ke svemu zamestnavateli ktery mi potvrdi ze nemam jine prijmy za rok 2012 nez jen RP. Tj. nebudu tento rok vubec podepisovat ten ruzovej papir???
Dik moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák