Odpočet daně za manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
12.1.13 20:46

@Miška-Nelka Máš na mysli tvé vyrovnání daní, protože jsi chodila do práce? Píšeš o mateřském příspěvku, tak myslíš asi rodičovský příspěvek nebo PPM? A nebo chcete s manželem uplatnit slevu na dani na manželku s nízkými příjmy?
Pokud jsi pracovala a měla jsi nějaké příjmy ze zaměstnání, tak je taky důležité, jak vysoké příjmy jsi měla, zda ti strhli nějakou daň a z té pak bylo co vracet… pokud bys měla příjmy nízké, tak ti možná daň nestrhli a není co vracet… to zjistíš na výplatních lístcích…
Pokud bys měla za ten rok příjem nižší než 68 tisíc, tak má manžel nárok uplatnit slevu na dani na vyživovanou manželku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.13 20:47
@louskacek2 píše:
Hoky ja bych se chtela zeptat jako matka na RP ( bez dalsich prijmu) jejiz manzel si toto pujde uplatnit. Tak ja pujdu ke svemu zamestnavateli ktery mi potvrdi ze nemam jine prijmy za rok 2012 nez jen RP. Tj. nebudu tento rok vubec podepisovat ten ruzovej papir???
Dik moc :kytka:

Manželovi bude stačit čestné prohlášení, že jsi neměla žádné příjmy a ty nebudeš podepisovat to růžové prohlášení, pokud jsi nepracovala a bereš jen rodičák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:49

Aha jen manžel muže uplatnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
12.1.13 20:50

@Regina Hero dík moc manža mi to taky tak říkal. No už se těším bude na pokojíček :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:53

Teda do července jsem mela rodič příspěvek 7600.Přijmy jsem JÁ měla malé no budu se muset zeptat u tchánovy učetní at mi v tom pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.13 20:55
@Miška-Nelka píše:
Teda do července jsem mela rodič příspěvek 7600.Přijmy jsem JÁ měla malé no budu se muset zeptat u tchánovy učetní at mi v tom pomůže

Podívej se do výplatních lístků a spočítej si případnou odvedenou daň… a pokud tam nějaká bude, tak ti ji s největší pravděpodobností vrátí… z rodičáku nic, to není příjem, ale dávka, a z té daň neodvádíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:55

Ja nemohu uplatnovat, musí jen manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.13 20:58

@Miška-Nelka Ty můžeš taky, sleva na poplatníka je 24 840 Kč, to jsou zhruba dva tisíce měsíčně, ale většinou se strhávají hned ve výplatě… takže v případě, že jsi měla příjem jen za část roku a tvé daně byly vyšší i po uplatnění slevy, tak ti to rozpočítají za celý rok a přeplatek vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:59

Aha ja se kouknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
12.1.13 21:00

Uplatnění daní

Chci taky poradit, byla jsem od prosince 2012 na nemocenské a od 13.5. do 13.10. na mateřské a pak do konce roku a teď na rodičovské. Počítá se něco z toho do příjmu? Může si na mě manžel uplatnit slevu na daních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.13 21:02

@Amy88 Počítá se nemocenská a mateřská, a pokud ti na konci mateřské propláceli dovolenou, tak i ta dovolená… a předpokládám, že jsi myslela od prosince 2011… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 21:05

V jedné praci mam skutečna sražená zaloha nadan z přijmu mam to je za mes 5,6,7-330 a u druhé mam 8,9,10,–780kč asi každy měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
12.1.13 21:21
@Regina Hero píše:
@Amy88 Počítá se nemocenská a mateřská, a pokud ti na konci mateřské propláceli dovolenou, tak i ta dovolená… a předpokládám, že jsi myslela od prosince 2011… ;)

Jéžiši já jsem blb, napsala jsem to blbě, na nemocenské jsem byla od prosince 2011, ale vím, že se počítá až od ledna 2012 do prosince. Takže ještě jednou, ať v tom mám jasno… od 1.1. na nemocenské do 12.5. a od 13.5. na mateřské do 13.10. a od 13.10. do 31.12.2012 na rodičovské, takže si to manžel nemůže nechat uplatnit, tu slevu? nebo může…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.13 21:24

@Miška-Nelka Tys toho měla víc? A měla jsi pracovní smlouvu nebo dohodu o provedení práce? Pokud jsi měla dohodu o provedení práce, tak pokud byla nad pět tisíc a podepsala jsi růžové daňové prohlášení, tak si pak můžeš nechat udělat roční vyrovnání daní a tu daň ti vrátí… pokud jsi měla DPP do pěti tisíc, tak na to roční zúčtování daní nemáš nárok… doufám, že se nepletu a platí to tak pořád… Hanula mě když tak opraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.13 21:26

@Amy88 sečti si dohromady tu neschopenku a mateřskou (a případně tu dovolenou, pokud ti ji propláceli) a když to bude méně než 68 tisíc, tak může… když budeš mít příjem vyšší, tak už ne… rodičák se do toho už nepočítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák