Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@jizvíková píše:
ja fakt neznam nikoho, kdo by mel nizsi materskou
ale chapu, ze nekdo takovy byt muze
No, tak já jo… a myslím, že i tady na emiminu jsem zaregistrovala dost dotazů a komentářů, když se maminky ptaly na možnost dorovnání mateřské do výše rodičovského příspěvku…
@Regina Hero píše:
No, tak já jo… a myslím, že i tady na emiminu jsem zaregistrovala dost dotazů a komentářů, když se maminky ptaly na možnost dorovnání mateřské do výše rodičovského příspěvku…
to mas pravdu, to jsem uz nekde cetla
@Regina Hero Ale já mám informace od své mzdové účetní, že se nepočítá ani nemocenská
a ani PPM, počítá se jen rodičák a příjem ze zaměstnání či ÚP, tak kde je pravda? Poraďte?
@messallinka píše:
@Regina Hero Ale já mám informace od své mzdové účetní, že se nepočítá ani nemocenskáa ani PPM, počítá se jen rodičák a příjem ze zaměstnání či ÚP, tak kde je pravda? Poraďte?
Tak to se paní účetní spletla… pokud tedy mluvíme o příjmu manželky, aby si manžel mohl uplatnit slevu na dani na manželku s nízkými příjmy…
Co se počítá do příjmu manželky/manžela:
veškeré výdělky (včetně příjmů, které se nezdaňují nebo neuvádějí v daňovém přiznání)
podpora v nezaměstnanosti
nemocenská
mateřská
invalidní i starobní důchod
výživné manželky po rozvodu
Do příjmu se počítají i doplatky z minulých let.
Příspěvek upraven 20.01.13 v 11:48
@Hanula1212 Jo, je vidět, že jsem už dlouho doma a hlava mi zapomněla počítat… díky za upřesnění… ![]()
@messallinka Do příjmů se počítá nemocenská, PPM, příjmy ze zaměstnání (hrubá mzda), důchod, prodej majetku, který není součástí SJM atd. Rodičovský příspěvek se nezapočítává ![]()
Ahoj, nevíte někdo, jak to je s uplatňováním slevy na manželku zpětně? Když si manžel dotyčné nechal udělat vyúčtování daně za rok 2011 v práci a zjistil, že měl nárok i na odečet daně na manželku?
Požádá mzdovku o potvrzení o příjmu a podá daňové přiznání, kde slevu uplatní.
@kajaviki píše:
Ahoj, nevíte někdo, jak to je s uplatňováním slevy na manželku zpětně? Když si manžel dotyčné nechal udělat vyúčtování daně za rok 2011 v práci a zjistil, že měl nárok i na odečet daně na manželku?
můžete nejvýše 3 roky zpětně
Ahoj dievčatá.
Tak aby som to zhrnula
som na rodičáku celý rok 2012,žiadny iný příjem. Može si manžel uplatnit na mna slevu, však? Len neviem, aký doklad mu dať, aby si tu levu uplatnil.
Stačí iba čestné prehlásenie, alebo musím niečo dodať aj ja? Ďakujem
Ďakujem, dúfam, že to manželovej učtovníčke v práci bude stačiť
ona ma vždy akési iné požiadavky
Ešte keby bol nejaký preplatok, to nehrozí
Ďakujem
Dobrý den, jak tady čtu, vidím, že jste znalá k tomuto tématu, můžete mi poradit? Do příjmu se tedy započítává PPM a příjem ze zaměstnání, zaměstnavatel mi proplácel několik dní dovolené, to se počítá, to je mi jasné, ale na začátku roku mi byla vrácena daň z předchozího roku tedy (2011), někdy v dubnu mi ji vraceli, počítá se tedy i vrácení daně jako příjem??? Předem díky za odpověď. Jana