Odpočet daně za manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
19.1.13 16:25
@jizvíková píše:
ja fakt neznam nikoho, kdo by mel nizsi materskou
ale chapu, ze nekdo takovy byt muze

No, tak já jo… a myslím, že i tady na emiminu jsem zaregistrovala dost dotazů a komentářů, když se maminky ptaly na možnost dorovnání mateřské do výše rodičovského příspěvku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.1.13 16:28
@Regina Hero píše:
No, tak já jo… a myslím, že i tady na emiminu jsem zaregistrovala dost dotazů a komentářů, když se maminky ptaly na možnost dorovnání mateřské do výše rodičovského příspěvku…

to mas pravdu, to jsem uz nekde cetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
messallinka
20.1.13 11:22

Nemocenská se nepočítá :x :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
208
20.1.13 11:33

@Regina Hero Ale já mám informace od své mzdové účetní, že se nepočítá ani nemocenská :-O a ani PPM, počítá se jen rodičák a příjem ze zaměstnání či ÚP, tak kde je pravda? Poraďte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.1.13 11:46
@messallinka píše:
@Regina Hero Ale já mám informace od své mzdové účetní, že se nepočítá ani nemocenská :-O a ani PPM, počítá se jen rodičák a příjem ze zaměstnání či ÚP, tak kde je pravda? Poraďte?

Tak to se paní účetní spletla… pokud tedy mluvíme o příjmu manželky, aby si manžel mohl uplatnit slevu na dani na manželku s nízkými příjmy…

Co se počítá do příjmu manželky/manžela:

veškeré výdělky (včetně příjmů, které se nezdaňují nebo neuvádějí v daňovém přiznání)
podpora v nezaměstnanosti
nemocenská
mateřská
invalidní i starobní důchod
výživné manželky po rozvodu

Do příjmu se počítají i doplatky z minulých let.

Příspěvek upraven 20.01.13 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.1.13 11:47

@Hanula1212 Jo, je vidět, že jsem už dlouho doma a hlava mi zapomněla počítat… díky za upřesnění… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 11:49

@messallinka Do příjmů se počítá nemocenská, PPM, příjmy ze zaměstnání (hrubá mzda), důchod, prodej majetku, který není součástí SJM atd. Rodičovský příspěvek se nezapočítává ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
20.1.13 12:14

Takže milé dámy, jsem v pr,,, letos mi to o tisícovku uteče :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.1.13 20:00

Ahoj, nevíte někdo, jak to je s uplatňováním slevy na manželku zpětně? Když si manžel dotyčné nechal udělat vyúčtování daně za rok 2011 v práci a zjistil, že měl nárok i na odečet daně na manželku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
22.1.13 20:08

Požádá mzdovku o potvrzení o příjmu a podá daňové přiznání, kde slevu uplatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
23.1.13 10:04
@kajaviki píše:
Ahoj, nevíte někdo, jak to je s uplatňováním slevy na manželku zpětně? Když si manžel dotyčné nechal udělat vyúčtování daně za rok 2011 v práci a zjistil, že měl nárok i na odečet daně na manželku?

můžete nejvýše 3 roky zpětně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
23.1.13 11:07

Ahoj dievčatá.
Tak aby som to zhrnula :) som na rodičáku celý rok 2012,žiadny iný příjem. Može si manžel uplatnit na mna slevu, však? Len neviem, aký doklad mu dať, aby si tu levu uplatnil.
Stačí iba čestné prehlásenie, alebo musím niečo dodať aj ja? Ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
23.1.13 11:11

@Stazina1 Přesně tak, stačí čestné prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
23.1.13 11:41

Ďakujem, dúfam, že to manželovej učtovníčke v práci bude stačiť :) ona ma vždy akési iné požiadavky :)Ešte keby bol nejaký preplatok, to nehrozí :) Ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
7.3.13 18:43

Dobrý den, jak tady čtu, vidím, že jste znalá k tomuto tématu, můžete mi poradit? Do příjmu se tedy započítává PPM a příjem ze zaměstnání, zaměstnavatel mi proplácel několik dní dovolené, to se počítá, to je mi jasné, ale na začátku roku mi byla vrácena daň z předchozího roku tedy (2011), někdy v dubnu mi ji vraceli, počítá se tedy i vrácení daně jako příjem??? Předem díky za odpověď. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák