Odřídím Chorvatsko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10923
11.6.21 08:19
@lucenka píše:
Tak to se máš čím chlubit, že neznáš pravidla silničního provozu :palec:

To vis, ze znam. :lol: To muzu rikat i o tech, co tam na prasaka vjizdej autum na posledni chvili a nepockaj, nez rychlejsi auto projede a tahnou se jak smrad, to je daleko nebezpecnejsi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
11.6.21 08:20
@DandátkoP píše:
Ja v pravym pruhu vubec nejezdim. :palec: Ale tihle ridici bohuzel nekdy do pravyho jedou, protoze se pred nima najde nejakej posuk, co jede jeste pomalejc a pak nas vybrzdujou vsechny. Nejlip kdyz mi tam nemyslenkovite vjedou touhle super rychlosti a je jim jedno, ze tim muzou akorat zpusobit nehodu. A pak se taky stava, ze si jedou 110 v levym pruhu a ano, dokonce umim vjet i do praveho pruhu a podjet je, ale vis jak, to je prasarna. ;)

No, to se deje, ze auta jezdi v pravem a pri predjizdeni prejedou do leveho. To je takove pravidlo silnicniho provozu, víš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
11.6.21 08:23
@FlorenceF Jenkins píše:
No, to se deje, ze auta jezdi v pravem a pri predjizdeni prejedou do leveho. To je takove pravidlo silnicniho provozu, víš :lol:

Aha a nemusej se divat teda do leveho pruhu, zda tam neco nejede, aby neohrozili sebe a ridice, ktery jede v levym pruhu rychleji? To slysim poprve teda ;)… protoze tech situaci, kdy jedu, nekdo v pravym da na posledni chvili blinkr a vjede tam, je dost a je to dost nebezpecny. Ale az vas nekdo takhle bouchne, protoze to neubrzdi, tak to asi teprv pochopite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
11.6.21 08:42
@DandátkoP píše:
Aha a nemusej se divat teda do leveho pruhu, zda tam neco nejede, aby neohrozili sebe a ridice, ktery jede v levym pruhu rychleji? To slysim poprve teda ;)… protoze tech situaci, kdy jedu, nekdo v pravym da na posledni chvili blinkr a vjede tam, je dost a je to dost nebezpecny. Ale az vas nekdo takhle bouchne, protoze to neubrzdi, tak to asi teprv pochopite.

Ty poslyš :lol: ja mam pocit, ze se tady seslo par starsich ridicu a povidaji si o jezdeni pred 10 lety :think:

Jezdim dost casto, kazdy den po dalnici, 2× rocne Nemecko/Rakousko, po ruznych ceskych dalnicich fakt pravidelne. A tohleto, co popisujes, uz je davno pryc. Stejne jako vesmes drivejsi praxe jezdit v levem, rychlejsim pruhu s dálkovymi svetlyapod. Nerikam, ze vyjimky se nenajdou, ale aktualni nesvar to fakt uz davno neni 8o ono stacilo, aby si par borcu slo za nebezpecnou jizdu natvrdo sednout a je klidek 8)

Pred 15 lety byli na pest kamioňaci, pred 10 lety vybržďovaci a ted bych rekla, ze nebezpecne jezdej bílý dodavky, to je obcas o zivot :roll: ale ridici v klobouku vymreli a male červene Corsičky se rozpadly. Nechcete se radeji bavit o prítomnosti? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.6.21 08:45
@DandátkoP píše:
Řidič má předvídat…jo, je to blbé, ale už dopředu počítej s tím, že ti to tam může šoupnout. Zrcátka jsou pro některé asi zbytečnost.

Ovšem chlubit se, že jezdíš celou dobu v levém pruhu…tak to jsi borkyně. Ty už tu raději nic nepiš, protože třeba já už tě tu za dobrého řidiče rozhodně nemám :lol: A ještě se přizná k podjíždění. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
11.6.21 09:00
@DandátkoP píše:
Ja v pravym pruhu vubec nejezdim. :palec: Ale tihle ridici bohuzel nekdy do levyho jedou, protoze se pred nima najde nejakej posuk, co jede jeste pomalejc a pak nas vybrzdujou vsechny. Nejlip kdyz mi tam nemyslenkovite vjedou touhle super rychlosti a je jim jedno, ze tim muzou akorat zpusobit nehodu. A pak se taky stava, ze si jedou 110 v levym pruhu a ano, dokonce umim vjet i do praveho pruhu a podjet je, ale vis jak, to je prasarna. ;)Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:26

Tak mně osobně přijdou na pěst ridici, co jezdí jenom v levým a je úplně jedno, jakou rychlosti. Víš, ono po predjeti se máš zařadit do pravého pruhu, zbytečná jízda v levém pruhu by měla být správně pokutována, podjizdeni rovněž. Po dálnici se pohybuji každodenně a to, co popisujes se mi za poslední 3 roky stalo opravdu párkrát, ale na blbce, co jezdí jen v levým, narazim za den několikrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
11.6.21 09:06

@DandátkoP tak pardon, tohle nepochopím, předjíždět na dálnici zprava… Řeším to případně vyblikáváním nebo prostě počkám než předjede a zařadí se. Chápeš, že předjížděním zprava toho nezkušeného řidiče ještě víc rozhodis? Achjo, to nemá smysl ani komentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
11.6.21 09:20
@DandátkoP píše:
Ja v pravym pruhu vubec nejezdim. :palec:Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:26

Ty nemáš na dálnici vůbec co dělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15546
11.6.21 10:33
@Mamka11 píše:
@Lucie_Sx Vis o tom, ze na dalnici se nejezdi 130 a vejs??? :mrgreen: :mrgreen:

Ty prosím nikam nejezdi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
11.6.21 10:35

Koukám, žetady je většina expertek přesvědčená, že řidič je tím lepší, čím delší trasu zvládne na jeden zátah. Trochu jako hodnotit obraz podle toho, jak je veliký, co?

Vyježděná za ty roky jsem až mi to není příjemný, ale problém je, že mi to ty poslední roky těžce nebaví. Nudí mě řízení a nesnáším to. Kolem dvaceti let mi taky přišlo super odřídit to sama třeba do Slovinska…teď mě z takové cesty jímá hrůza. A ta hrůza vůbec nesouvisí s tím, jaký jsem řidič. Taky nakonec to vždycky odřídím do Alp na lyže. To sice bývá jen do 8h cesty, ale zato často se zimními bezva překvápky. A přesto že vím, že to nakonec v pohodě odřídím, přesto z toho mám hrůzu a snažím se to vymyslet jakkoli, abych jela s někým v autě a nemusela řídit já.
Bolí mě pak pekelně záda a přestávky pomohou je na chvilku, berou mě křeče do nohou, mívám z toho někdy migrénu…Opravdu nevidím jedinou souvislost z obavy z cesty z bolesti celého těla a brutální nudy - a řidičskými schopnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.6.21 10:56
@Mamka11 píše:
@Lucie_Sx Vis o tom, ze na dalnici se nejezdi 130 a vejs??? :mrgreen: :mrgreen:

A vis o tom, ze jo? U nas proti predpisum, treba v Nemecku v souladu s nimi.

Az pojedes v levym pruhu 120, v pravym kamiony a za tebe se ve vterine pririti blikajici audina, tak si to reknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.6.21 11:04
@DandátkoP píše:
Ja v pravym pruhu vubec nejezdim. :palec: Ale tihle ridici bohuzel nekdy do levyho jedou, protoze se pred nima najde nejakej posuk, co jede jeste pomalejc a pak nas vybrzdujou vsechny. Nejlip kdyz mi tam nemyslenkovite vjedou touhle super rychlosti a je jim jedno, ze tim muzou akorat zpusobit nehodu. A pak se taky stava, ze si jedou 110 v levym pruhu a ano, dokonce umim vjet i do praveho pruhu a podjet je, ale vis jak, to je prasarna. ;)Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:26

Hele, kdyz mas slabsi auto, tak se proste nemuzes zaradit doprava mezi kamiony, abys uhnula. Protoze z mezi kamionu uz nevyjedes. Slabsi auto ti proste ze 100 na 130 nezrychli tak rychle, abys nevjela do cesty nekomu, kdo to pali vlevo 150.

Pro vsechny je bezpecnejsi, kdyz to slabsi auto predjede ty kamiony vsechny najednou.
Chapeme se?

Trochu vciteni a predstavivosti by to chtelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.6.21 11:06
@DandátkoP píše:
To vis, ze znam. :lol: To muzu rikat i o tech, co tam na prasaka vjizdej autum na posledni chvili a nepockaj, nez rychlejsi auto projede a tahnou se jak smrad, to je daleko nebezpecnejsi. ;)

Ono jim to auto casto proste rychleji nezrychli. Odbocili tam daleko driv, nez ty jsi jim prifrcela za zadek. Zkus to pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3906
11.6.21 11:14
@Lucie_Sx píše:
A vis o tom, ze jo? U nas proti predpisum, treba v Nemecku v souladu s nimi.Az pojedes v levym pruhu 120, v pravym kamiony a za tebe se ve vterine pririti blikajici audina, tak si to reknem.

Na dálnici jezdím 110 - 130 v pravým pruhu. Pokud dojedu kamiony, rozhlednu se, pomodlim, pokrizuju a když v levým široko daleko nikde nikdo, tak ty kamiony predjedu nejrychleji, jak to lze (což je u našeho auta po rovině tak 140, víc to nejede)

Ale pokud je těch kamiónů hodně a dojede mě blikající audina, co to pálí 180 a myslí si, že před ní skočím do příkopu nebo hodím myšku mezi kamiony… tak prostě musí trochu zpomalit, no. Cpát se mezi rozjetý kamiony, si netroufám, uhnu, hned jak budu moct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.6.21 11:19
@FlorenceF Jenkins píše:
Ty poslyš :lol: ja mam pocit, ze se tady seslo par starsich ridicu a povidaji si o jezdeni pred 10 lety :think:

Jezdim dost casto, kazdy den po dalnici, 2× rocne Nemecko/Rakousko, po ruznych ceskych dalnicich fakt pravidelne. A tohleto, co popisujes, uz je davno pryc. Stejne jako vesmes drivejsi praxe jezdit v levem, rychlejsim pruhu s dálkovymi svetlyapod. Nerikam, ze vyjimky se nenajdou, ale aktualni nesvar to fakt uz davno neni 8o ono stacilo, aby si par borcu slo za nebezpecnou jizdu natvrdo sednout a je klidek 8)

Pred 15 lety byli na pest kamioňaci, pred 10 lety vybržďovaci a ted bych rekla, ze nebezpecne jezdej bílý dodavky, to je obcas o zivot :roll: ale ridici v klobouku vymreli a male červene Corsičky se rozpadly. Nechcete se radeji bavit o prítomnosti? :think:

Kamioňáci jsou na pěst furt, to je taková stálice. Ani nespočtu kolikrát se nedíval na cestu a jel v obou pruzích, kolikrát začal odbočovat do levýho aniž by se podíval (nebo se podíval, ale málo), a podobný lahůdky. Od kamionu vždycky dál :mrgreen: Vybržďovače a kloboučníky už ale prakticky nevídám, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí