Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Němý Bobeš píše:
Zase bych to až tak nedramatizoval, nepřipadám si, že bych na silnici musel bojovat o život. Ale jezdím relativně defenzivně, nenechávám bublat ego a hlavně přemýšlím i za ostatní kolem. I při tom všem se dá jezdit svižně.
Myslim, ze zasadni je nedostatek empatie.
Kdyz nekdo jede pomalu, asi k tomu ma duvod. Kdyz se nekdo boji, tak at jede pomalu.
Kdyz je na silnici pes, zastavim a pockam.
Tohle by se dalo nejak tlacit pres autoskoly, ale neni vule.
@Lucie_Sx kdo zacinal ve 120? Cim to argumentujes? Mame rok 2021, argumentovat skodovkou je mimo.
@Voltík píše:
Tak jezdím někdy 110 i já se svým Mercedes Benz C 200 100kW s maximalkou 210km/h.
A v 110 mi to žere krásných 4,5 l. A nikdo mě nemůže nutit abych kvůli němu překročil max povolenou rychlost, jediné policie a záchranka s majakem. Ostatním uvolním pruh co nejdříve. Kamion taky vjede do levého a predjizdí svoji 90 ten pomalejší s 85 km rychlostí. A díky své velikosti si prostě všichni počkají. Miluji tyhle vytlačovače. Pak je potkám u benzínky jak si dávají čouda a kafe. Asi jim to kafe za těch par sekund s rizikem nehody stojí za to.
Nikdy se mi to nestalo v takovém Lucembursku. Čím to asi bude?
Ja treba kafe nepiju, ani nekourim, jake riziko? Nepisu jed 160, to by tevtrefilo, ale 110 a 130 je rozdil. A 130 je riziko, jo? No to pak jo, pak rikej normalne jedoucim vytlacovaci
@Arboretka píše:
@Lucie_Sx kdo zacinal ve 120? Cim to argumentujes? Mame rok 2021, argumentovat skodovkou je mimo.
Tak já dělala autoškolu ve Favoritu ![]()
@Arboretka píše:
Ja argumentuju tim, ze kdo nekdy jel po dalnici ve slabsim aute (a ze jich stale je!), tak moc dobre vi, jaka je blbost se zarazovat mezi kamiony a pak odtamtud zase vyjet.
Absolutne pro to nemas pochopeni, protoze ti chybi zkusenost.
@Arboretka píše:
Ja treba kafe nepiju, ani nekourim, jake riziko? Nepisu jed 160, to by tevtrefilo, ale 110 a 130 je rozdil. A 130 je riziko, jo? No to pak jo, pak rikej normalne jedoucim vytlacovaci
Jel jsem, a rád, i 200 - v Německu na prázdné dálnici. Prostě drz bezpečný odstup, nebuď druhé, zij a nech žít. Mimochodem od kamarádky stavarky vím ze navrhová rychlost D 1 je opravdu 110, jak donedávna platil limit. Čím to je ze různé země mají různé limity? Prostě mám právo jet 110-120 a ty mas mít tolik chochmesu ze téch pět sekund počkaš a já ti zas uhnu. A pokud nechápeš rozdíl mezi tím co je bezpečná vzdálenost zkus to v německém prostředí, on ti to der polizeit vysvětlí. Teď to dělají moc rádi. Já vláček idiotů a koukám ze i idiotek co se řítí v levém pruhu čtyři metry za sebou třeba za predjizdejicim autem nesnáším, klidně počkám mezi kamiony, někdy je dojedu v pravém a nechápu ty jejich obličeje. Fyzika se nepta kdo za to může, žijeme jen jednou. A je fakt křehký. Kdyby se jen třetina karambolů odehrálo v jiné rychlosti, myslím nižší, bylo by tady spousta malovaných blízkých s námi. Hlavně si hlídej denní svícení v dešti a v mlze, a přeji šťastný dojezd, klid v mysli i když té s..ou lidi co si dovolí jet o kousíček nižší rychlostí.
![]()
@Hibou píše:
Pokud bys skutečně byla dobrý řidič, nekladla by sis takové otázky.
Naopak, právě dobrý řidič nic nepodcení a raději se předem připraví! ![]()
@Žižkovská žena píše:
Většinu dopravních nehod způsobí muži a obvykle v tom je agresivita, vybržďování, příliš rychlá jízda a nepozornost.
A kolikrát je k tomu vyprovokují právě ženy svou bezdůvodně pomalou jízdou v levém pruhu kvůli psaní SMS nebo vykecávání se po telefonu, nebo prostě jenom proto, že v levém pruhu mají lepší výhled a neuvědomí si, že za nimi jede celá kolona naštvaných řidičů? ![]()
@Lucie_Sx píše:Žena, která toho chlapa zbytečně brzdí a nervuje!
A kdo se vetsinou chova agresivne, riskantne predjizdi, jede rychle, vytroubi a vybrzdi?
Chlap.
Co je nebezpecnejsi?
@jege píše:
A kolikrát je k tomu vyprovokují právě ženy svou bezdůvodně pomalou jízdou v levém pruhu kvůli psaní SMS nebo vykecávání se po telefonu, nebo prostě jenom proto, že v levém pruhu mají lepší výhled a neuvědomí si, že za nimi jede celá kolona naštvaných řidičů?
Hm, mít auto jako Fantomas, aby mohlo vzlítnout. To by se hodilo při každé jízdě po dálnici. Ten střelec za mnou by měl radost, že jsem uhla (ne, nepíšu si sms, a ne, nebudu zajíždět mezi kamiony).
@Lucie_Sx píše: … a ne, nebudu zajíždět mezi kamiony.
Proč ne? Zákon o provozu na pozemních komunikacích to přímo nařizuje!
Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3.
@jege píše:
Proč ne? Zákon o provozu na pozemních komunikacích to přímo nařizuje!Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3.
Co nejdříve, ale tak, aby neohrozil. Musis cist zakony cele.
Takze, normalne vklidu predjedeme kolonu kamionu, pokud budeme hodni, tak zasignalizujeme, ze se fakt chceme zaradit
@FlorenceF Jenkins Přijde ti racionální reagovat na trolla, kterej je schopnej napsat, že muži jsou jako řidiči agresivní kvůli ženám?
@jege píše:
Proč ne? Zákon o provozu na pozemních komunikacích to přímo nařizuje!Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3.
Vzdyt ja ho uvolnim co nejdrive. Hned jak predjedu ty kamiony. Zajet do skviry mezi ne nepovazuju za bezpecne, ani vyjizdet zpoza kamionu devadesatkou, aby do me nekdo vletel ve 160. Fakt ne.
@Žižkovská žena píše:
@FlorenceF Jenkins Přijde ti racionální reagovat na trolla, kterej je schopnej napsat, že muži jsou jako řidiči agresivní kvůli ženám?
To neni troll, on je takovy zakonozpytec z lidu ![]()
Vzdycky je neco poprvé, šťastnou cestu! To zvládneš, jo a na dalnici se vubec neboj
, alfa omega jsou přilepeny oči na zrcátkách. Jo a bacha na to,, na ženskou jezdim dobře,, mohla bych se urazit. Chlapi jsou na silnicích dobytci a jen protože neznaj blinkr, jezdí jako hovada a víc riskuji z nich nedělá lepsi řidice.
Příspěvek upraven 12.06.21 v 20:28