Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@walexa píše:
@lucad77 No právě, toho se přesně bojím já… Já chápu, že partnerovi to vyhovuje, potřebuje si od lidí (díky práci) odpočinout, ale já tady? Až budu mít dítě, tak to asi bude trošku jiný koloběh.![]()
![]()
Emma
Jo, s dítětem to bude jiné. Snažila bych se si najít nějakou činnost, třeba to těhotenské cvičení nebo plavání, zajet si do města, navštívit nějakou kamarádku nebo ji pozvat na návštěvu k vám a tak.
@Královna Kosmíru Tak to máš fajn, ale já mám až té přírody někdy moc
![]()
Ahoj, mám srovnáni s obojim, žila jsem na jako dítě na vesnici a teď v menším městě. Oboje má svoje, na vsi chybi lidi a ruch a teď v bytě bych dala cokoliv za to jen otevřít dveře a být na zahrádce…s prckem co bude chodit do školy a na kroužky už to bude pro něj složitější na samotě bez kamarádů, tak budeš už jen mamašofér a jak to pak skloubit s praci bude asi také oříšek. Můj sen je mír řadovku s mini pozemken na kraji města třeba☺️️
Psa, slepice, kraliky, kravu, fantazii se meze nekladou.
Jinak pul hodina do civilizace dobry, ne? Muzes vyrazet.
Jsem taky celý den v podstatě sama a ještě na samotě u lesa, ale mě to vyhovuje.
Dopoledne udělám doma co je třeba, úklid, zahrada, vaření. Po obědě něco do práce, když se mi chce, nebo jedu na nákup, případně něco vyřídit. Občas něco vyrábím.
Město mě baví tak 2 hodiny, obchoďák tak hodinu.
Chodím na houby do lesa za domem, dělám zásobu do mrazáku, taky chodím na borůvky a maliny. Žila jsem ve městě a vyhovovalo mi to taky, teď jsem tady a vyhovuje mi to čím dál víc. Já jsem člověk co už má rád svůj klid a ticho
.
Co nějaká práce z domova? Nebo nějaká tvořivá činnost?
@Big boss Ahoj, asi ano, člověk si na ten jiný styl života musí zvyknout. Já tyto aktivity, které popisuješ mám spojené s prázdninami, když jsem je trávila u prarodičů, tam mi to přišlo OK, ale to teď nějak nepociťuju… Asi si člověk jak píšu musí zvyknout, nicméně děkuju za Tvůj příspěvek, ať se daří!
![]()
Emma
Slepice jsou super, není s nimi moc starostí a jsou vajíčka hlavně, že jo
.
Králíky bych třeba já nechtěla, maso mi nejede a je s nima víc starostí. Psa u nás vůbec, stačí děti.
Hodně jezdíme na několik dní pryč, takže zajišťovat hlídání zvířat by byl opruz. Ale kočka je super, samostatná jednotka, nepotřebuje servis a pozornost jak pes. Stačí žrádlo a voda a nemáme myši.
Zakladatelko vydrz, bude dítě, budeš mít zábavy až až.
@Big boss To si říkám, že budu asi vzpomínat na dobu před narozením potomka, ne?
Asi to bude něco jako „Emmo, ty jsi byla blbá, když jsi mohla spát, tak si vymýšlela blbosti“
![]()
Pozvi nějaké kámošky na piknik v přírodě, městské holky to ocení.
Nebo mě napadá ještě třeba nabídnout nějaké kámošce hlídání dítěte, na půl den. Nebudeš sama, kámoška to ocení s budeš mít tréning.
Já se tam bez psa bojím
miluju to TICHO, klid, v noci hvězdy..
ale mám ráda i malé město
proto je to JEN chalupa - od jara do podzimu
jsou tu kruté zimy a barák je po Němcích, strašně studený a ne úplně komfortní…
vše má svá pro a proti
ale v létě to tam Miluju
zrovna včera dcery i manžel chtěli do města domů zpět na byt už ve tři, tak já na to, že se asi zbláznili, že chci ještě být venku a dělat si kytky a skleník ![]()
tak jeli dom
a já zbuntovala souseda, co jezdí se sanitkou a ráno v pět se vezla i se psem sanitkou do práce
![]()
miluju ty vesnické vztahy, dala jsem mu pivo a dobrý ![]()
PS : po slepicích toužím a mám tam i kurník - ALE - to už tam člověk musí bydlet, navíc krmivo je celkem drahé (jen zbytky dávat nevím no) a navíc se tam pak stahují myši a potkani (kvůli potravě) a u nás je žerou dravci a lišky, takže nakonec ze slepic taky můžeš mít velké kulové… takže to pořád nevím, možná až na důchod.. ovšem domácí vajíčko se s kupovaným nedá srovnat… ![]()
Příspěvek upraven 26.07.22 v 20:30
@Lucy75 Tohle je třeba super, ale já mám nejbližšího souseda cca 1 km, to je asi také to, co je odlišné, že tady nic není, kromě té přírody a našeho domu.
Ale cesta sanitkou do práce musela být fajn!
![]()
Emma
@Lucy75
Jo přesně tak, u nás jezdí zase „soused“ bydlí asi kilometr od nás, s pohřebákem a taky občas posbírá víc děti u školy a doveze i ty naše
.
V zimě je někdy doveze cestář s traktorem.
Prostě se všichni znají, jo má to nevýhody, ale i výhody, když vidí jít děcka pěšky že školy, tak je prostě neberou. Dělám to taky tak, posbírám co se vleze.
Když jsem byla lazar po operaci, pořád mi někdo něco nosil. Máme rodinu ve vesnici dole a já nemusela hnout prstem, pořád někdo chodil, na úklid, na vaření, nebo rovnou s obědem, kolikrát se mi sešly 3 obědy
. Děcka vyzvedávala švagrová, vzala je k nim, udělala s nima úkoly a dovezla mi je v 6 večer. Plus samozřejmě fungoval manžel.
A to jsem nikomu nemusela říkat, oni jsou tak zvyklí.
@walexa aha
a jsi spíš introvert nebo extrovert?
nechceš si jen pro známé, zatím třeba neofiko bez ŽL, založit něco jako „den/víkend u lesa bez civilizace?“
víš, jako zážitek pro děti a rodiče z měst, prostě by si opekli venku buřt, šli do lesa, nebo jako druhá varianta by ti tam dítko nechali na hlídání?
jakože udělat z nedostatku Přednost
já bych to asi zpeněžila
a nebudeš sama ![]()
když dáš lidovou cenu a „domácí limonádu“ + nějakou buchtu, tak proč ne? pouvažuj.. nahoď to nejdřív mezi známými… mezi spolužačkama.. jestli by se nechtěly třeba stavit, mrknout - první návštěva samozřejmě zadáčo
a můžeš tím pak získat náplň času i zábavu i peníze ![]()
soused vlevo nasypal prachy to rekonstrukce a i v té naší zadeli udělal Penzion a divila by ses, kolik lidí mu tam na ty víkendy do jesenického zapadákova furt jezdí, a to má chalupu za 20 tisíc na víkend (Ale vyspí se tam luxusně 15 lidí), taxu za týden mi radši neřekl
za Silvestra (2 noci) měl taxu 40 litrů..
No, popravdě, až se ti narodí dítě, na tu mašli budeš doopravdy. Teď si můžeš dělat úplně, co chceš - si třeba zajeď kam je libo nebo se domluv s kámoškama, něco rekonstruuj, cvič, vař, nauč se něco nového… Až budeš neustále uvázaná u batolete, co nevydrží půl dne někam cestovat, les už vidělo stokrát a stále budeš jen na té samotě u lesa bez podnětů, to teprve budeš mít ponorku… (Ale nebudu sýčkovat, třeba to tobě i dítěti sedne). ![]()
Příspěvek upraven 26.07.22 v 21:35