Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucy75 Tyjo, to je dobřý nápad! To bych zkusila, ale zase abych na to pak (kdyby se to uchytilo) měla čas, až budu mít prcka.
![]()
@Lucy75
Vidíš to je skvělý nápad, nebo zkusit nabídnout zahradu na portále bezkempu, budeš tam mít pořád nějaké výletníky pod stanem, rodinky atd. Stačí jim místo kde si naberou vodu a WC, někdy ani to být nemusí.
@walexa nech si to projít hlavou.. stačí ti na to pokojík pro hosty/kempinkový stan se zařízením na zahradě (asi lepší),
ohniště, cesta do lesa a facebook (zatím jen pro přátele a přátele přátel-jako pokusný projekt)
já bych do toho na tvém místě šla, úplně si to tvé místo o to říká..
když to okolí u vás krásně nafotíš, pohraješ si s tou myšlenkou… ![]()
@walexa ahoj.Uplne si vzpomínám na sebe.Pred 10 lety jsem se odstěhovala za Prahu do lesa. Prislo mi to super. V te době jsem ještě pracovala v Praze a přijet vzdy po práci zpátky na samotu do lesa byl skvělý kontrast. Pak jsem otěhotněla a skončila na rizikovem. Ale město mi tedy nechybělo. Ja si to dokázala užít i tak.No a ted mam uz 2 divocaky, který běhaj od rana do vecera po lese a křičí
jak ja vzpomínám na ten klid. Kdybys chtěla klidně napiš. Myslim, ze to máme dost podobne.
@Lucy75 Díky za myšlenku. Když ně něco napadne, tak napíšu, nevadí?
![]()
@Lucy75
Babi dává celý život slepicím zbytky. Pochopitelně i zrní a kopřivy jim seká. Těch je všude plno.
@walexa píše:
Ahoooj všem! Zkusím to ještě jednou. Už nějakou dobu žiji s partnerem na takové dá se říci „samotě“ u lesa. Když jsem sem přijela, byla jsem nadšená z toho, jak blízko přírodu mám, ten božský klid mne jako holce z Prahy neskutečně lahodil… Jak jsem ale po čase zjistila, když odjede partner do práce, začíná mi to ticho lézt čím dál víc na nervy. Do nejbližšího městečka to mám 30 minut autem, tak většinou přemýšlím, co dělat tady. Den je hodně dlouhý, což pro mne je nestandartní.Nedal by se mnou někdo virtuální kafe a kus řeči k tomu?
![]()
Díky!
Emma![]()
Taky je to můj sen. Samota, zahrada plná plodin, zvířátka, chlap spravuje traktor ve stodole, pes běhá kolem nás, děti si hrají… ![]()
Začni nějaký koníček. Vzhledem k těhotenství bych se na zahradě už neohnula, ale mít takovou možnost, začnu studovat jak pěstovat nějaké plodiny, udělala bych si zahrádku. Ovoce, zelenina. Zkoušela bych péct a vařit z těchto zdrojů, najít třeba starší recepty (něco jak dělají holky v Herbáři - nebo jak se to jmenuje), zkusila bych domácí marmelády, likéry, přesnídávky (budou se hodit). Můžeš chodit na houby a lesní plody. Kamarádka se takhle přestěhovala na samotu, za domem pole a teď sází a prodává nádherné luční květiny.
Nebo úplně jiný koníček. Knížky (číst, psát), malování, pletení nebo si fakt pořídit zvířátka. Jóga, meditace. Hodně by mě asi bavilo o tom vesnickém životě psát a fotit.
@prejeta_zaba píše:
No, popravdě, až se ti narodí dítě, na tu mašli budeš doopravdy. Teď si můžeš dělat úplně, co chceš - si třeba zajeď kam je libo nebo se domluv s kámoškama, něco rekonstruuj, cvič, vař, nauč se něco nového… Až budeš neustále uvázaná u batolete, co nevydrží půl dne někam cestovat, les už vidělo stokrát a stále budeš jen na té samotě u lesa bez podnětů, to teprve budeš mít ponorku… (Ale nebudu sýčkovat, třeba to tobě i dítěti sedne).
Já bych řekla, že ne. Že tohle bydlení v lese ji poleze na nervy až ji skončí RD a nastoupí do práce, kterou bude hledat blbě a školku. A pak škola a kroužky.
Ale třeba ne, třeba bude pracovat z domu a školu mají už vyhlídnutou
@Zeoli píše:
Já bych řekla, že ne. Že tohle bydlení v lese ji poleze na nervy až ji skončí RD a nastoupí do práce, kterou bude hledat blbě a školku. A pak škola a kroužky.
Ale třeba ne, třeba bude pracovat z domu a školu mají už vyhlídnutou
No, to je taky fakt… Já jsem si jenom představila mnohé diskuze „jsem celé dny sama s dvouleťákem, co mám dělat“. ![]()
@Zeoli Je tomu tak, těch věcí k řešení i do budoucna je hodně. Nejbližší městečko máme 20 mnut autem a to je 8 000 cca obyvatel.
![]()