Odtok plodové vody?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
6.2.08 09:16

Ahojky,

taky jsem měla pořád strach, jestli poznám, až mi odteče voda, pokud odteče. Celé těhotenství jsem měla čirý výtok, někdy docela silný, tudíž jsem si říkala, jestli poznám, když mi začne odtékat voda. No a jednou v noci, bylo to 2.1. ve 22.00 hod., už jsem ležela v posteli a měla jsem zavedený Macmiror proti právě strptokokovi, ze mě cosi vychlístlo. Tak jdu na záchod a bádala jsem, zda je to ten prášek a nebo i voda nebo co. Nakonec jsem usoudila, že to asi byla voda, tak jsem zavelela na manžela, že jedem (chudák, za 2 min. stál oblečený, připravený u dveří, tak jsem ho musela u:,–(it a říct mu, že se ještě osprchuji atd.:-)). NO a v porodnici mi zkoušeli ten test na vložku a řekli, že to asi voda není, že to bude tím Macmirorem, někdy prý vyvolá takovou reakci, že to zmodrá. Nicméně ten test pak zkoušeli co 20 min a furt nic. No až konečně se mě ujal můj doktor, co se o mě staral, když jsem v létě ležela v nemocnici a pak jsem k němu chodila do poradny, a vyšetřil mě. Řekl, že částečně voda odtekla, ale ne všechna a že jsem úplně uzavřená a porodní cesty naprosto nepřipravené. Tudíž, že mi dají infúzi a pokud se porod do 4 hodin nerozběhne, budu muset na císaře. Naštěstí vše dobře dopadlo, porod se rozběhl - a jak!! a 3.1.08 v 10.15 hod se narodil náš Víteček Kvíteček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
15.2.08 11:00

Ahojky,
tak já nevím, jestli Tě uklidním.. Mně odteklo plodové vody jen trochu..ani to nepromočilo vložku - ve 21:30. Také mi předtím všichni říkali, že vody bude prostě hodně… Pro jistotu jsem vzbudila manžela a zase ho poslala spát.. Když jsem se ale šla sprchovat, že půjdu spát ve 23:00, tak ze mne zase něco začalo kapat.. Je fakt, že oproti klasickému výtoku toho bylo více… Takže jsme nakonec jeli a do porodnice jsem rozhodně promočená nedojela…to až tam jsem celou noc ležela permanentně v louži…to už toho bylo opravdu hodně.. (bylo mi vysvětleno, že plodová voda se neustále dotváří). Ráno v 9:50 se Honzík narodil..
I tak je ale fakt, že jsem to poznala, i když vody bylo na začátku opravdu málo.. Jela jsem raději hned právě kvůli strepkokovi, aby mi stihli podat antibiotikum…
Taky myslím, že je lepší jet dvakrát zbytečně než jednou pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.2.08 12:09

No nevim, ale ke konci naopak vody pomalu ubývá, protože se právě přestává doplňovat.

Spíš pak doodtékalo, co tam bylo - jestli jsi ležela, tak se to kolem mimi líp proplave, než když stojíš, to miminko to pak víceméně zašpuntuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
21.2.08 21:42

tak u mě to taky začalo takovým hlasitým lupnutím a pak jsem měla trochu vlhké pyžamo, tak jsem si vzala vložku a pořád jsem si nebyla jistá. Po asi deseti minutách jsem vložku skontrolovala a byla trochu vlhká a narůžovělá, tak jsem si říkala, že to bude asi ono. Ještě dvě hodiny jsem byla doma a ve své podstatě to pořád teklo, ale žádné proudy. No a voda mi praskla v 9 hod., v 11:30 jsme byli v porodnici, kde mi taky začaly bolesti a v 16.00 byla malá na světě :wink: . Určitě to poznáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.2.08 15:13

Ahoj,jsem tu nová. Už si asi v pokročilejším těhotenství,ale prasknutí vody určitě poznáš. Já stála na verandě,najednou to luplo a jako když vyleje kýbl. Kontrakce jsem měla,tak do hodiny. Správně se má jet po odtoku plodové vody do porodnice. J8 jsem dojela do Prahy od Nymburka asi za hodinu a pul a do pulnoci se malá narodila. Je to individuální,rodila jsem totiž na 34.t a 2.měsíce ležela v porodnici,potom mě pustili domu a za dva dny jsem jela zpátky. Tak se měk krásně a těš se na to malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.7.12 04:50

Ahoj holky, chtěla bych se s vámi podělit o můj zážitek z porodu. Při prvním jsem chodila v malých bolestech celý den a v noci jsem rodila s tím, že mi museli vodu píchat..ale samotný porod trval asi hodinku. Při druhém mi dva dny před praskla plodová voda(já to samozřejmě nepoznala) a vytékala ze mě postupně a pomaličku. Nedávala jsem tomu žádnou váhu, protože jsem neměla vubec žádné bolesti..Až třetí den ráno už mi to nedalo, tak jsem zdvihla telefon a volala do porodky, že ze mě už třetí den „něco teče“.Musela jsem hned do nemocnice. Tam zjistili, že mi teda odtéká plodovka, vyšetřili mě a už si mě tam nechali. Neměla jsem vubec žádné bolesti NIC…asi po hodince mi udělali klystýr, pak sprcha a prý jdeme na sál. Že budeme vyvolávat. Ale dr vzala kleště protrhla vak…odteklo zbytek vody a během pěti minut intenzivní bolesti po pěti minutách, o maličko později po třech, dvou…a za pul hodinky byla na světě. Dva porody za sebou a každý uplně jiný :mrgreen: Mám dvě krásné holčičky… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.7.12 20:37

Tak me praskla az v porodnici pri klystyru takze pak rovnou na sal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M9
2.2.13 18:07

Ahoj

Jsem 2 týdny po odběru plodové vody a už asi 3 dny cítím jakési odtékání průhledné, zapáchající těkutiny. Není to velké množství..asi něco jako 3× silnější výtok. Je možné že to je plodová voda? Nebo jen pouhý výtok…jsem ve 20. týdnu.

• Citovat
  • Upravit
711
22.4.13 20:59

Ahoj holky, i když jsem podruhé těhotná, nepoznám zda mi odtekla voda. Jsem 40+1, dneska jsem byla v poradně a na zítra mám doporučení na hospitalizaci, aby mi porod vyvolali (kvůli cukrovce). Samozřejmě se mi to nelíbí a hledala jsem všechny možnosti jak nemuset podstoupit vyvolávaný porod, ale zároveň rodit přizeně. Ale ted k věci, kolem osmé jsem si dala vanu pak si šla sednout na terasu pouze v županu a dla si kafe. No a když jsem se zvedla, tak jsem měla mezi nohama vlhko, ale necítila jsem žádné lupnutí ani ze mě neteklo nic proudem. Župan je trošku vlhký, hned jsem si vzala vložku a kalhotky a čekám co se bude dít. Myslíte, že bych nepoznala kdybych se počůrala? Vložka je mírně vlhká, ale je to bezbarvé. Jak dlouho můžu čekat než pojedu do porodnice (nechat otestovat vložku), abych neohrozila mimčo? Jde mi o to, že jsme dali spát syna a nechce se mi ho budit zbytečně, ale nemůžu odjet bez něj a manžela. Neměli by jak dojet se synem na hlídání a pak případně za mnou do porodnice. Prosím poraďte co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
22.4.13 21:01

Byla jsem na tom hodně podobně. Ale rozjely se mi kontrakce, takže bylo jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
22.4.13 21:02

A bylo to jen jednou a víckrát už ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.4.13 21:02

@hefilka Pokud jsi právě vylezla z vany, mohla to být voda, která ti, s prominutím, natekla někam. A teď vytekla. Plodová voda by mohla prosakovat, to jo. Asi bych vyčkala, co to bude dělat do rána. Jestli to bude pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
22.4.13 21:03

@hefilka Jela bych. Lupnutí slyšet nemusíš, je možné, že to je PD, ale možná je to také výtok. Sáhni na to, plodovka mezi prstama vrže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
22.4.13 21:07

@hefilka Ahoj, asi bych dvě hodiny vyčkala, to je běžný časový limit po odtoku vody kvůli infekci, ale v nemocnici i bez kontrakcí by tě nechali a pozorovali i celý den. Mě se to také stalo u prvního těhu, nějak jsem se jinak otočila a najednou byla větší mokrá skvrna na kalhotkách, taky jsem nevědela, ale bylo to spíše ve vrchní části kalhotek. Rodila jsem jsem o tři dny později a to mi fakt voda praskla. Těhulky před porodem mívají vodnatější výtok, těžko radit. Možná bych zkusila bez vložky jen kolhotky, jestli se ti tam něco objeví a kde a pak tedy asi test v porodce, pokud nebudeš mít jiné příznaky. Hlenová zátka ti ještě neodešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
22.4.13 21:09
@olinka11 píše:
A bylo to jen jednou a víckrát už ne?

Bylo to pouze jednou, ted už nic, ta vložka je tak savá, že už se skoro suchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí