Odvolání na vysoké škole

396
6.9.22 13:29

Odvolání na vysoké škole

Dobré odpoledne,
Dámy, mám na Vás dotaz. Přihlásila jsem se na dva obory na pedagogické fakultě. Na jeden mě vzali, na druhý, svůj vysněný, to nedopadlo ani na odvolání.
Jsem přijata také na psychologii. A teď se rozhoduji, co udělat, aby mi ten obor, jak na něj nedopadlo odvolání, dopadl. Je možné se hlásit na ten druhý a z něj pak přestoupit na první?
Ten, kde jsem přijatá, je cj-nj se zaměřením na vzdělávání. Já chci ale jít na cj-aj se zaměřením na vzdělávání. Co pro to nyní mohu udělat? Moc děkuji za názory.
Hezké odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4904
6.9.22 14:07

Můžeš se zkusit hlásit na ten druhý obor za rok a nejspíš ti nějaké předměty uznají, že je nebudeš muset opakovat. Ale to se informuj na své fakultě, jak to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
6.9.22 14:22
@Mia2020 píše:
Dobré odpoledne,
Dámy, mám na Vás dotaz. Přihlásila jsem se na dva obory na pedagogické fakultě. Na jeden mě vzali, na druhý, svůj vysněný, to nedopadlo ani na odvolání.
Jsem přijata také na psychologii. A teď se rozhoduji, co udělat, aby mi ten obor, jak na něj nedopadlo odvolání, dopadl. Je možné se hlásit na ten druhý a z něj pak přestoupit na první?
Ten, kde jsem přijatá, je cj-nj se zaměřením na vzdělávání. Já chci ale jít na cj-aj se zaměřením na vzdělávání. Co pro to nyní mohu udělat? Moc děkuji za názory.
Hezké odpoledne.

Můžeš pro to udelat to, že místo zbytečné diskuze si zajdes nebo zavoláš na VŠ a zeptáš se jich!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
6.9.22 14:32

Nebo se můžeš doučit, jak používat zájmena. To by se u češtináře celkem šiklo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.22 14:36

Nepomůže ti ani svěcená voda. Já mám po studiích 20 let. Když jsem se první rok hlásila na němčinu, bylo to bez šance. Dostala se jen děcka z jazykových gymplů, au-pairky a z jednoletého pomaturitního kurzu se stánicemi v kapse… Teď se na studium němčiny otevírají druhá kola :zed:, protože ubylo zájemců, protože ubylo maturantů, protože už němčina vedle angličtiny není první cizí jazyk, ale až druhý od sedmé třídy.
Buď se tedy smíříš s jiným oborem, nebo na rok odjeď do anglicky mluvící země a připravuj se na další přijímačky, nebo ten pomaturitní kurz.
Já to tenkrát vyřešila tím pomaturitním kurzem, němčinu a další obor vystudovala a živím se tím :mavam: Odvolání mi nepomohlo, musela jsem rok čekat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová