Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proboha co tu řešíte jestli svojemu děcku dá rybí prsty nebo ne? Ježíši to je snad její věc ne a na to se tu neptala. Toto asi nebude téma o výživovém poradenství že?
Zakladatelko, asi ti nezbyde nic jiného než si to tam opravdu kontrolovat a koukat jim pod ruce a pokud si něčeho všimneš tak hezky z plna hrdla je přede všemi upozornit a pokud by se chtěly hádat tak ať ti kliknou teda konečnou sumu poté to stornují a markovat hezky od znovu a ten rozdíl se ukáže. A pak ať ti to teda vysvětlí proč.
@Anonymní píše:
ano ta kofola byla zavřená, ale jakoby taková vybledlá barva… No prostě představ si něco ve stejné barvě jako ta kofola a když se pak ta barva vyšisuje sluníčkem tak asi tak nějak, po otevření začala strašně pěnit (říkám si no asi jsem s tím po cestě hodně klepala) a po napití úplně zkvašené. A když jsem jí zavřela a kontrolovala obal tak dole u dna plavaly kusy čehosi bílobéžového co vypadalo jako plíseň
A jak to tedy pocitas? Rohliky mas 25Kc, pivo 17, sunka bude odhadem 1,5×20, slanina 20 a jsi na 92 Kc. Zbyva ti 78Kc na 2 kg brambor a rybi prsty, to mne pripada v poradku. Navic pokud kupujes neco na vahu, tak 15dkg nikdy neni presne 15dkg, takze cena muze byt opet o par korun vic.
@hanka.br. píše:
Nemusíš. Jen se ti nechce. A dokud budou takoví zákazníci jako ty, pak budou takoví obchodníci jako oni, vysmátí.
A pokud jsi si jistá plesnivými a špatnými potravinami, tak tam pošli kontrolu.
@eva valoi
Frndu do práce nepustí, tak musí dělat „důležitou“ někde jinde! ![]()
Zápasy mohu potvrdit, nedávno se mně pokusila nějaká dáma rozmáznout vozíkem a že si vybrala poměrně objemný a nelehký cíl! ![]()
Nečetla jsem diskuzi, tak třeba to už někoho napadlo-ale to je tak hloupý dotaz, že mi to přijde jak smyšlené
nejsem příznivce konspiračních teorií, ale nechystá se v nejmenovaných periodikách článek na podporu elekt. evidence tržeb?
a pokud je dotaz pravdivý, tak jenom nechápu proč tam zakladatelka leze ![]()
@Frnda aha, koukám, že čekáte, tak hezky odpočívej a žádnej stres.)
@Malaga píše:
Nemáš důkazy, tak s tím toho asi moc udělat nepůjde. Překvapuje mě, že i přes špatné zkušenosti s kvalitou jejich zboží, tam stále nakupujete…
asi tak…
jednou by to na mě zkusili, dala bych šanci, že to byl omyl a pokud by se to opakovalo, tak prostě půjdu těch 20 minut jinam… holt za blbost se platí ![]()
No ja nevim, co cekas, ze ti tu bude porazeno.
.Bud si to hlidej a nebo tam nechod.Jiny reseni me opravdu nenapada.Nebo se nauc nakupovat a planovat jidelnicek tak, abys tam nemusela, kdyz dal do marketu se ti nechce.
Jestli sis spíš špatně nepřečetla cenovku. Já taky jednou chtěla koupit jahody. Cena u nich „jahody 25 kč, vanička 500 g“ tak beru, že jo. U pokladny chlap, že mám platit 125 kč. Já byla tak v šoku, že jsem to blbec zaplatila
. Bylo už hodně pozdě a jela jsem totálně vyšťavená (ne opilá - nepila jsem) z hospody. Až na půli cesty jsem si uvědomila, co se vlastně „stalo“. Když jsem šla asi o týden později okolo, tak jsem se pořádně podívala na tu cenovku. Bylo tam stále „jahody 25 kč, vanička 500 g“, ale pod tím drobným písmem „cena za 100 g“. Takže klidně mohly být v mrazáku vedle sebe dvoje rybí prsty, jedny nowaco jedny nějaké shity za dvacku, a cenovka pro nowaco prsty tam nebyla nebo byla někde posunutá.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji radu co s tím, protože už to je přehnané. Máme u baráku večerku, kam chodíme když je už sámoška zavřená, větší supermarket je 20 min a to se mi třeba jen pro pár drobností k večeři nechce, nebo malá má na něco chuť či o víkendu. Jenže ty prodavačky to je hrůza. Kde mohou tak okradou. Manželovi 2× natipovali stejného pribiňáčka. Prostě řekl co chce, ona namarkovala cenu a jak ho vytáhla a položila na pult tak znovu. Když se ozval tak se s ním hádala, že to není pravda, ale jedna paní co stála za ním se do ní pustila, že to pravda je, protože to taky viděla. A toho je víc. Hodněkrát už co jsme si doma orientačně počítali kolik ten nákup mohl stát tak nám to nesedělo tu o 10 kč, tu o 20…Problémem právě je, že oni tam mají tu starou kasu a nevyjíždí z ní účtenky a na zboží ceny nejsou, jsou na lístkách nalepené u zboží na regálu. Využívají toho když se člověk zrovna nedívá a vybírá si třeba zboží. A dneska už mi došla trpělivost. Šla jsem tam pro 10 rohlíků, 15 deka šunky, manželovi pivo, 2 kg brambor, deset deka slaniny a rybí prsty zítra malé na oběd. Jenomže jsem jí prostě nekoukala celou dobu pod ruce, protože jsem koukala do mrazáku jestli mají určitou značku mražené zeleniny, pak si začala balit nákup do tašky, jí podala dvoustovku, ona mi vydala a já šla a na ty drobné jsem se podívala až doma. Jo vím moje blbost a moje nepozornost, ale prostě z té 200 mi vydala třicet korun. A nic jsem po cestě neztratila určitě měla jsem to v kapse na zip. Tak jsem si orientačně spočítala co kolik stálo, protože jsem si ceny pamatovala. Rohlíky 25, pivo 17 i se zálohou atd. no a ta ludra mě dneska otáhla o rovných 63,–. Ono se to řekne 63 se nebo tam, ale jindy je to k tomu dalších deset z minula, zvacet z předminula. Prostě vždy když toho člověk bere trošku víc. Zpětně už jí to nedokážu, ale já jsem na rodičáku a manžel je teď na nemocenské takže peněz teď moc není. Jenže jestli takhle otáhnou mě a ke mě za ten den dalších třeba 50 lidí tak jak mají hezky do kapsy. Nemluvě o tom, že již několikrát jsme tam koupili kofolu, která po otevření byla totál kyselá, že jsem se z ní poprvé pozvracela a dole v té kofole plavaly kusy plísně. Stalo se nám to 4×. 3× je šel manžel slušně upozornit, že mají asi vadnou várku a chtěl peníze zpátky a na počtvrté už je seřval. Střídají se tam 4 prodavačky a všechny jsou stejné. Majitel je totální mamlas a prostě když se třeba stane, že něco potřebuji koupit a nemám kde jinde tak prostě musím tam. Prosím o radu co s tím, protože to si přeci nemohou dovolit a dneska už to bylo přes čáru
Napráskej je čoice - můžeš online. http://www.coi.cz/…netu-dotazu/
Pak si zažádej o zaslání výsledků šetření a máš to. Já takhle napráskala tesco za nesprávné označování cen a udělali tam kontrolu navíc. ![]()
@eva valoi píše:
Rybí prsty…To je tedy oběd. Vy budete sociální případi.)
tož to bylo škaredé
Zakladatelko, co přesně jsi žádala za radu? Nebo cos chtěla slyšet? Holky ti poradily, abys tam nechodila nebo si vyžádala účtenku. Vše je problém. Potom nechápu smysl diskuse ![]()
Přečetla jsem asi dvě stránky, tak nevím, jestli už to tu nepadlo. Ale je problém naložit dítě do kočáru a skočit do supermarketu? Počasí na procházku je ideální a ještě nakoupíte kvalitněji ![]()
To je zase diskuse
pro rybí prsty se snad nestřílí, taky je občas koupím, jednou za 2 měsíce, proč ne. kluci mi jinak tresku bohužel moc nechtějí
a nowaco ten úplnej shit s 20-30 procenty masa ani nedělají, ty mletý mají 50 procent, a ty lepší asi 65 nebo kolik. no ale to je fuk, jen koukám, jak jsou tu všichni chytří, a zakladatelka je hned z podivný rodiny, a socka
![]()
jinak mě to za ten nákup taky přijde normální, ty levnější nowACo mají v normálním marketu bez akce za 45kč, ve večerce to určitě míň nebude..z cen brambor jsem zoufaá, starý a hnusný za 18 kč kilo
šunka, slanina, ve večerce předpokládám spíš vakuově balený značkový, než pultový, a to jsou taky pálky. a ta plesnivá kofola, a úmyslný šizení, poslala bych tam čoiku…a chodila nakupovat jinam ![]()
Rohlíky 2,5×10 + šunka asi taková ta balená cca 20 kč + pivo 17 + 2 kg brambor cca 30 kč + slanina (u vietnamců?) cca 20 + rybí prsty nowaco menší balení cca 35 kč = 25+20+17+30+20+35 = 147 kč. Jsou to vietnamci, takže všechny ty položky budou tak o 2-5 kč dražší než v supermarketu. Tj. 147+18 (6 položek, průměrně každá 3 kč navíc) kč „vietnamská přirážka“ = 165 kč. 200-165=35 kč. Takže to sedí.