Olomouc - tipy na akce, hřiště atd

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
6.7.09 21:36

WAPE---byla ta dcerka ted se skolkou a asi se ji to taky libilo-nerekla:-)))

a jak to hlavne vypada s polohou mimiska????Je to KP nebo normal????

A my budeme menit bydliste,diky panu domacimu.......Potrebuje byt urychlene uvolnit,hledam jako blazen neco vhodneho a nakonec to konecne vypada,ze dalsi stehovani se vyskyt ne uz za tri tydny a do panelacku blizko Senima.......:-)

DASAVR----no to o vytahu mi ani nerikej!!!!!V TOM VELKEM POCHC.....A POBLITEM......NEBO V TOM MALEM POBLITEM MYSLIS,???? :roll: :roll: :roll: :roll: To by mne asi kleplo!!!!!!Jak jste tam dlouho byly??? :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
8.7.09 09:46

Ahojky,

po delší době opět nakukuju :wink:

Wape - furt nic? Je to otrava, co? Já tady budu takhle skučet za 4 týdny :roll: A dr. je teda fakt podivný… Moje ségra má něco podobného - termín má stejně jako já, v poradně byla v půlce června a na další ji dr. objednala až na 25.7. 8O Přitom ségra skoro vůbec nepřibírá (výchozí váhu měla tak 48 kg i s postelí, přibrala možná 2 kila a i to bych řekla, že přeháním) a její dr. to vůbec neřeší, má leidenskou mutaci a i přesto si ji dr. nezve na častější kontroly 8O Břicho jí tvrdne tak 10× denně už nějakou dobu… Já bych už byla značně nervozní…
Kam chodíš do porodnice - do OL? No jsem zvědavá, kde budeš nakonec rodit, protože v posledním měsíci vím o dvou matkách, které s rozjetým porodem poslali z OL do Štbk, protože měli plno 8O (naposledy teď v sobotu).
Já teda jdu rovnou do Štbk, první poradna v porodnici už tento pátek - toto letí 8O

Farska - prima, že jste si dovolenou užili, a klidně piš :wink: (taky ráda vzpomínám na naše cesty…) A se stěhováním to je dost narychlo, ne??? To jste se dověděli až teď, že domácí ten byt potřebuje??? A co nějaká výpovědní lhůta?

Vojtu si před chvílí odvedla babička až do soboty, takže mám prázdniny 8) Jdu se oblíkat a vyrazím na okružní cestu po úřadech - musím na OSSZ odnést nějaké papíry, abych měla nárok na PPM, a pak zařizovat další věci ve městě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.7.09 22:37

domi, to se budeš bez Vojty nudit, ne?
farska jo v tom velkým poblitým a smradlavým.. Nedokážu odhadnout, jak to bylo dlouho, mně to přišlo jako celou věčnost, odhaduji tak 5 minut, každopádně domů jsem došla solidně vyklepaná a vystresovaná.
Nejdřív se zavřely dveře a čekalo se, až se výtah pohne, víš jak to tam dlouho trvá, než se něco začne dít, pak se výtah rozjel, zablikala světla, zrobila se tma jak sviňa, jak tam, kam se denně fara…
A nic dál, začla jsem plašit, bušit na stěny, křičet, no nepomůže nic…Neměla jsem ani mobil, Lýdinku v kočáru řvoucí, pod pláštěnkou, … Jak nemluvím sprostě, tak tohle byla situace, že se budu zpovídat do konce života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
8.7.09 22:44

ty blaaaho!!!!!!!

a jak to dopadlo?????????

poslu ti sz nas novy byt.....Neni sice dle meho gusta,ale.....ja si snad zvyknu..
na me je moc nooobl a oooobr :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.7.09 23:30

Hele farska , nejsi trochu moc zvědavá?
No jak by to mělo dopadnout, po nějaké době zapli elektriku, světla se rozsvítila, výtah rozjel…, a jakmile se otevřely dveře, už mě nebylo…, v tu chvíli bych možná dokázala překonat i světový rokord Usaina Bolta…, fakt nekecám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
9.7.09 09:02

Dášo - zážitek z výtahu teda rozhodně nezávidím 8O No ještě že jste vyvázly v pohodě, taky nevím, co bych dělala… :?
A bez Vojty se rozhodně nenudím :wink: Včera jsem běhala z OSSZ na pracák a zase zpátky, celkem asi 2 hodiny - na sociálce jim nefungoval systém, takže mi nikdo nebyl schopen říct, jestli nárok na mateřskou mít budu a v jaké výši :evil: Mluvila jsem se dvěma úřednicema, každá mi říkala něco jiného :roll: Jak jim nefungoval ten systém, tak jsem si ani nemohla včera zaplatit nemocenské pojištění za červen, tak doufám, že ta druhá paní měla pravdu a že opravdu stačí poslat to v termínu splatnosti, tj. do 20.7., a ne před nástupem na MD (tj. dnes :? )
Dneska mám taky nacvakaný den - od rána jsem v kanclu, odpoledne a k večeru mám dvě schůzky, takže fakt nemám čas se nudit 8) No a zítra razím poprvé do poradny do porodnice - rozhodla jsem se definitivně pro Šternberk (mj. taky proto, že dvě moje známé, co rodily v posledním měsíci, jely sice do OL, ale obě skončily ve Štbk, protože v OL bylo plno 8O )

A co Vy a prázdniny? Kam se chystáte?

Wape - tak co, jak to s Tebou vypadá? :wink: (už mlčím…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
9.7.09 10:52

Domi, nikam se nechystáme, spíše jedno či dvoudenní výlety po rodině, za 1. malé rostou zuby a déle by nás nikdo nesnesl, a za 2. Ondra každou chvíli řeší pracovní záležitosti. Sice má dovolenou jako ostatní učitelé, ale během dne několik telefonátů a neustále řeší zaměstnance úvazky a běh školy, finance, výplaty…
A já neustále běhám po doktorech teď se zánětem zvukovodu už 2 týdny a se zubama, měla jsem zánět trhala mi nerv, tak chodím na propláchnutí.
Navíc 8.8. se mi vdáva sestra(dvojče), takže mě zapřáhli do pečení, budu dělat dva dorty a nějaké cukroví, takže 2 týdny před svatbou se nedostanu z domu, to tak tak zvládnu chod domácnosti, kojení a starost o děti, při tom všem pečení. Doufám, že bude alespoň počasí příjemné , v těch vedrech bych se u trouby upekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
9.7.09 13:19

Ahooooj holky!

Se ozývám po delší době - měli jsme teď celkem frmol, ale teď už snad bude zase na chvíli klid.

Koncem června jsme měli samé oslavy - bylo to bezva, ale bylo by to ještě lepší, kdybychom vše nechystali my s manželem :) Taky máme konečně dodělanou podlahu v dětském pokojíku a o víkendu se chystáme do Ikei povybírat nějaké vybavení.

domi - já taky budu v říjnu rodit ve Štbk. narodila se tam malá (jsou tam šikovní doktoři - jizvu po CS vůbec necítím a nádherně se mi hojila), tak nechci rušit tradici.

wape - že by už měla mimiška u sebe?

dasa - výtahy jsou mojí noční můrou. Pokud nemusím, tak s nimi nejezdím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
9.7.09 14:21

Barulátko - Vojta se taky narodil ve Štbk :wink: (akorát mi vadilo, že mi, podle mne zbytečně, píchali oxytocin, to si budu muset tentokrát nějak ohlídat, aby pokud to nebude nutné, jej nepíchali, protože ty bolesti pak, co byl horor :? a v závěru stejně akutní císař, protože V. měl pupečník 2× kolem krku a ten jej prostě ven nepustil… :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
12.7.09 15:11

Ahoj holky :-) děkuji že jste na mě myslely…a jak vidíte podle metříku tak ano máme mimíska už u sebe :-)

No ono u nás těch problémů bylo nakonec tolik (šikmá poloha jako ten nejmenší), že si mě v sobotu nechali v nemocnici a okamžitě rozhodli o císařském řezu (měla jsem vysoký tlak, játra vypovídala službu a malý se taky neměl moc k světu). V neděli (což mě překvapilo, že to dělají v neděli a ještě o svátku) v 11.25 malého vytáhli na svět :-) a jak se ukázalo, tak byl císař to nelepší řešení neboť malý měl extrémně krátkou pupeční šňůru a já navíc přirostlou placentu, takže normální porod by buď vůbec nešel anebo by asi dopadl katastrofálně. Byla jsem v Olomoucké FN, co se týče gynekologie - supr!, operace a pobyt na JIP - nemůžu si stěžovat, i když lokální anestezie ve mě zanechala hluboké dojmy, ale holky, co se týče porodnice…no jako ženské sestřičky jako výborný…ale ty dětské. Strašně mě to zklamalo, hlavně že se chlubí jako kojící desatero a já nevím co, ale aby matce prvorodičcce ani ne 12h po císaři hodili na pokoj dítě a nic jí k tomu neřekly…jako vůbec nic než dvakrát denně měřit teplotu, přebalovat před kojením, na noc si ho vezmeme nashle…tak to mě fakt překvapilo. Vůbec tomu jejich přístupu nerozumím a to nešlo jenom o mě…jak se chovali k holce, která ležela vedle mě, o tom ani nemluvím :cry:

Ale už jsme doma a snažíme se bojovat…tak nám držte palce.

Jo a dovolená, tak to u nás letos nehrozí :-) budu Vám je tiše přát ty vaše dovolené a prožívat s Vámi :-)

A pište piště, ať diskuze nezapadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
12.7.09 15:47

Jůůů Wape - moc gratuluji!!! A přeji hodně zdraví tobě i miminku :D Prima, že to všechno dopadlo dobře!!! (to mi připomnělo, že se chci v poradně v porodnici zeptat, jestli na UZV bude viditelný pupečník a jeho délka (na ten jsem „dojela“ s Vojtou - akutní císař :? )
Tak až půjdeš coby hrdá matka na procházku, tak dej vědět, ráda Ti nakouknu do kočárku :wink:

Já se zatím stále „kutálím“… (no sice mám ještě čas, dnes končím 36.tt, ale už toho mám po krk :roll: ) V pátek jsem byla v porodce ve Štbk na KO,tak se to prý hezky chystá, takový nález jsem neměla s Vojtou ani ve 42.tt, tak třeba to bude tentokrát rychlejší :wink: (kéž by…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
12.7.09 16:55

Domi držím palce :-)…my byli na procházce včera poprvé a dnes se tak nějak pořád chystáme a nechystáme…spíš je problém se mnou, že jsem pořád ještě dost utahaná a PA mě varovala, ať se šetřím a polehávám, kvůli správnému srůstu té jizvy…ale až uvidíš červený peg perego a maminku, která pořád chodí v těhotenském oblečení, protože se do ničeho nevejde :-) tak se hlaš :-)
Mě říkali, že prý délka pupečníku nejde změřit :nevim:…mám z toho docela strach…no a ještě jsem měla přirostlou placentu, ale to jsem asi psala :-) už si nic nepamatuji, pomalu mám vykojený mozek hihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
12.7.09 19:21

Jé, tak to abych pohledala na netu, jak vypadá peg perego :wink: :oops: Určitě se musíme někdy domluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
13.7.09 14:41

Včera jsme došli „až“ na to malé hřiště, co je hned tady u našeho…místo bývalého minigolfu, jestli víš…šel s námi totiž i synovec 13 měsíců, tak aby si mohl hrát…ale já jako správna vystresovaná matka furt čučela do kočárku, jestli dýchá, jestli mu není zima…no jsem strašná :lol:
Ale určitě se domluvíme :-) jen zatím náš režim je režim nerežim :-) každý den jinak…včera byl v tuto dobu 2 a půl hodiny vzhůru a v noci klidně spal…dnes spí od rána, tak už teď se děsím, co bude v noci…to asi maminka padne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.7.09 14:52

WAPE----

teda,ja chci FOTKKUUU,FOTKUU,FOTKUUUU :pankac: :pankac: :pankac:

A STRASNE MOC GRATULUJU K NAROZENI BOBISKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová