Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Domi - chodíme na Roosveltovu. Už dlouho jsme tam teda nebyli, ale od září zase začneme ![]()
Jinak část akcí najdete na www.akce.olomouc.cz - jsem se dívala, ale teda nic moc
Zvlášť pro děti - nejvíc mě pak zaujal Bouzov poslední víkend v červnu - to by mohlo být krásné.
Hehe - tam chodíme taky (teda jestli myslíš tu malou tělocvičnu s bočním vchodem u tenisových kurtů), zrovna dneska jsme tam zase byli ![]()
Domi - přesně tu
No jo, ona je dneska středa a nebylo ani počasí na lítání venku, tak jsme mohli taky jít. A ty tu bydlíš někde poblíž?
Jojo, bydlíme od sokolovny cca 2 minuty směrem k parku v těch malých uličkách ![]()
Dobré ráno!
Tak já čekám na malíře, ať se to s přestavbou dětského pokoje zase pohne kupředu.
domi - nechodíš i na BC? Mám pocit, že jsem tě tam na Olomouci taky zahlídla
My bydlíme ještě blíž k parku
A malýho jsi hlásila do školky kam? Na Husitskou?
Barulátko - na BC chodím, taky Tě odtamtud „znám“
(spíš „od vidění“)
Vojtulu jsem chtěla dát do školky na Schweitzerku a pro jistotu jsem zašla i na Husitskou a ač na Husitské měla paní ředitelka nějaké poznámky směrem k mému těhu-břichu, tak jej vzali do obou školek. Já ale preferuju tu Schweitzerku. Sice ji máme dál (Husitskou máme skoro za rohem), ale slyšela jsem na ni dobré reference
Vy budete řešit školku až příští rok, že? Už máš rozmyšleno, kam bys chtěla malou dát?
POKOJÍČEK - to je kapitola sama pro sebe… My jsme teda malovali sami (teda spíš manžel - já mu jen přicmrndávala), malovali jsme v sobotu a neděli a teď pomalu likvidujem tu spoušť, včera manžel koupil koberec, já koupila předevčírem závěs, tak snad to o víkendu už nějak dokončíme. I když nábytek bude zatím provizorní… (ta okna nás finančně dost vyšťavila, tak musíme chvilku zase šetřit
)
Domi - školky se celkem děsím, ale už plánuji a sháním různé info. Chtěla bych jí dát k michalskému stromořadí (máme ji nejblíž), pak asi tu Husitskou (akorát mě celkem děsí, že v takovém návalu dětí, oni ještě mají volná místa - buď je to tím, že jsou tak schovaní nebo taky něčím jiným, že…) hodně by se mi líbila taky alternativní školka (waldorf nebo montesori) - pro nás sice z ruky, ale ještě máme čas si vše promyslet. Kdyby malou nikam nevzali, páč budu doma s malým, tak jí budu dávat aspoň na 1 den v týdnu do čtyřlístku (to u moná zkusím od ledna).
O pokojíku mi ani nemluv. V březnu jsme taky měnili okna, tak vím o čem mluvíš. Malíř je tu jen proto, že ty zdi jsou v příšerném stavu - v sobotu ji taťka zahlazoval a snažil se spravit co nejvíce, malíř to teď vyhlazuje, nejhorší místa škrabe, v pondělí na to hodí bílou barvu a na barevno si to vymalujeme sami. Dám sem fotku, jak to tam teď vypadá (i podlaha musela jít pryč - parkety prožrané od červotoče apod.) A když už je pokoj tak rozvrtaný, tak se tam dělala i nová elektrika.
Teda holky, já jsem fakt ráda, že už máme rekonstrukce za sebou, dělali jsme to pomalu kvůli penězům, taky zedníci nemohli vždycky a pak taky jiné věci bránili a tak to nakonec trvalo cca 3 roky a v tom jsem bydleli.
Barulátko koukám jaké máte schůdky, přesně takové tu taky máme a musím říct, že je nemám vůbec ráda, těžké jak kráva a když je rozdělávám, tak to snad slyší celá ulice ![]()
Jinak jsme v pokojíčku nechali bílou zeď s tím, že tam budeme domalovávat různé obrázky a na bílé to dobře vynikne.
Nu nakonec jsem se dostala jen k tomu, že tu máme nakreslené sluníčko, rybníček s rákosím a žábu na kameni, k dalším jsem se už nedostala, ale třeba se zas někdy poštěstí a něco namalujeme.
Ahojkx
nas kupovani neceho vlastniho teprve v nejblizsich mesicich ceka-UFFFF
jinak VITAM NOVOU MAMINKU ![]()
A DOMI-ja taky mela pred rokem,jak jsme se tady pristehovali z malicke Chrudimi-veelke vyhrady k traveni casu v Olympii a ji podobnych a hrube jsem pomlouvala matky s mrnatama,co tam korzuji......
Pomlouvam DODNES-ale UZ POUZE ZA HEZKEHO POCASI…dyz je hnusne.neznam ZADNY JINY PROGRAM,kde bychom mohly vzit tri deti ruzenho veku v jednu dobu…
A ten aquapark mame v planu vyzkouset velice brzy-nam se vyplati to rodinne vstupne,co je teda za 590 Kc na 3 hodky…
Ale ted ne,nechci pokouset osud s nemocema,nebot UZ ZA TYDEN PRESNE BUDEME LETET SMER TUNIS(ufff,klepu se uz ted
)
Farska - tunis závidím a děti si to tam určitě užijí. Kam jedete konkrétně? My byli v Tunisu na svatební cestě a supééér
Já mám výhodu, že jsem jako studentka pracovala v dětském koutku v Globusu, takže když je škaredě a já už nevím, jak malou zabavit, jedu si za holkama pokecat a malá si pohrát s dětmi (jinak dle věku by mi jí tam nevzali)
Cancerko - my tu už bydlíme 6let. Po roce jsme měnili topení a kotel. Pak se dlouho nic nedělo a teď, když čekáme druhé se dalo vše do pohybu. Patří to tu tchánovi, tak on jako majitel musí se vším souhlasit a ke všemu vše platí on
Holky, kdybyste věděli, kolik toho pro nás udělali
- a my jim to vracíme tím, že jím dáváme na hlídání vnučku (švagrová jim holky nedávala a ani teď nedává, tak si to s malou užívají) a teď čekáme prvního vnuka (tchán má 5 vnuček a na vnuka čeká jak na … - taky už mu je 71) Jo a taky je jednou za 14 dní zveme k nám na oběd.
Barulátko - tak výpad (MŠ) jsme ani nezkoušeli, bývá tam každoročně šílený přetlak.. A s tou Husitskou - to máš čerstvou informaci, že tam mají volná místa??? Já byla s Vojtou u zápisu v úterý (probíhaly od pondělí do pátku) a paní ředitelka si jej zapisovala do seznamu, měl pořadové číslo 21, ředitelka říkala, že berou jen 17 - ale prý se jim hlásily i děti od nádraží apod… Takže možná si vyhlédli nějakou „zastrčenou“ školku a zkoušeli to, kdyby to u domu nevyšlo - a u domu to vyšlo, tak na Husitské uvolnili místo. No ale mi ta ředitelka říkala, že když nás nevezmou, tak se nemáme ani odvolávat, že to nemá cenu
(a pak Vojtu vzali
) No ale my jsme taky z těch, kteří tam potom volali, že nenastoupíme - určitě jsme nebyli první, protože paní, s kterou jsem mluvila, byla do telefonu ne zrovna příjemná… ![]()
Farska - užijte si Tunisko ![]()
Taky bych někam jela… no budem muset ještě pár let počkat… Na hotely moc nejsem, takže buď až někam pojedem, necháme děti doma, nebo je vezmem s sebou, ale to už budou muset být větší…
Barulátko - týjo, to bych si taky nechala líbit, kdyby za nás někdo platil rekonstrukci
Ale nemám si co stěžovat… Manželovi rodiče nám (teda manželovi - tehdy jsme ještě nebyli svoji) dali na koupi bydlení -část nám opravdu DALI a část z toho jim teď měsíčně splácíme (a budeme ještě několik let…)
Baru-do SOUSSE…
A koutek v Globusu je skvelyy
VOlympii tajky,ale tam je zas drahy… ![]()
Farska - tak v SOUSSE pozdravuj - tam jsme zrovna byli a supeeeer. S kým letíte? Fischer?
ahoj holky!
Tak jsme včera vyzkoušeli náš slavný aquapark a mám z toho docela smíšené pocity. Začalo to převlíkáním - převlíká se v šatničkách (chyběla mi tam nějaká „širší“ šatna pro maminky s prťaty a vůbec by tam nebyl špatný pojízdný přebalovací pultík), pak jdete v plavkách do „společných šaten“, kde jsou skříňky a tam si schováte věci. Ve sprchách mi chyběla sprcha do ruky (všechny jsou zabudované ve stěně a malá se toho bojí). Co se týče vnitřního areálu, tak je tam spousta místa na odkládání ručníku, což bylo super. Pro malé děti jsou tam akorát dva bazénky, z toho jeden opravdu mini - v těch byla aspoň teplá voda,jinak byla studená. Kdybych měla starší dítko (6let a více), tak věřím, že by si to tam užilo pořádně.
A taky tam mají dětský koutek - hodina stojí 55Kč a můžou tam i děti mladší dvou let s tím, že na ně musí dohlížet rodič. Takže my jsme si tam s manžou sedli ke stolečku (kde se může jíst), koupili si občerstvení a malá se tam pěkně vyřádila.