Olynth sprej do nosu v těhu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.3.18 21:57

@Sisina_1234 ono to souvisí se změnou hladiny hormonů a s vyšším prokrvením sliznic v tehotenstvi a že to odezní s porodem.. takze s tim nic proste neudelam. jen jsem tady psala hlavne proto jestli i to muze nejak ublizit miminku, ne jak se toho zbavit. protoze toho se ted proste bohuzel nezbavim az dokud to samo neodezni

• Citovat
  • Upravit
20767
27.3.18 22:01
@Anonymní píše:
@Sisina_1234 ono to souvisí se změnou hladiny hormonů a s vyšším prokrvením sliznic v tehotenstvi a že to odezní s porodem.. takze s tim nic proste neudelam. jen jsem tady psala hlavne proto jestli i to muze nejak ublizit miminku, ne jak se toho zbavit. protoze toho se ted proste bohuzel nezbavim az dokud to samo neodezni

Lékaři to jistě zakazují jen aby se pobavili. Zeptej se gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.3.18 22:01

V obou těhotenstvích jsem Olynth použivala denně, jak jsem porodila, tak byl konec ucpaným dutinám a konec Olynthu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.18 22:02

Nejsem ani magistra, ale když sama pochybujete o účinku nějakého léku, tak proč ho vůbec užíváte?
Olynth asi miminku neublíží, to stopové množství, co se Vám dostane přes sliznici nosu do krve je fakt zanedbatelné, ale já bych se v těhotenství zdržela braní léků, pokud je jiná varianta. Ale samozřejmě každý jsme jiný. Já si třeba čtu i složení šunky, takže to mám asi trochu jinak:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.18 22:02

@radkka no me se stalo hodnekrat ze mi i v lekarne rekli ze nemuzu to a tamto a gynekolog mi dovolil snad vse. pristi tyden jsem objednana tak mu o tom reknu

• Citovat
  • Upravit
3465
27.3.18 22:06

Já mám závislost po každé rýmě právě na Olynth a stejně ho vždy používám, protože jako jeden z mála funguje. :roll: :zed: Na odvyknutí mi pomůže stříkat po skončení rýmy pár dní jen do jedné dírky (ta druhá si mezitím odvykne) a pak přestanu úplně. :mrgreen: :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.18 22:06

@Sisina_1234 ja si uz zjistila hodne veci, neni to tak ze mam problem a ihned sahnu po lecich. par zen mi uz tady dalo vedet ze to nema na miminko zadny vliv a ze to dokonce mely uplne stejne

• Citovat
  • Upravit
20767
27.3.18 22:09
@Anonymní píše:
@radkka no me se stalo hodnekrat ze mi i v lekarne rekli ze nemuzu to a tamto a gynekolog mi dovolil snad vse. pristi tyden jsem objednana tak mu o tom reknu

V lékárně nejsou lékaři, já se řídím tím, co mi řekne doktor. :kytka: Snažila bych se to omezit. Mně tenkrát řekl, že jestli mi to ublíží nebo ne nikdo neví, pokud by to bylo výjimečně, tak se asi nic hned nestane, ale u častého užívání takových věcí riziko je, samozřejmě hlavně v 1.trimestru. Víc jsem se neptala, řekla jsem si, že to prostě vydržím, tenkrát jsem měla dva týdny horečku, rýmu, ale hlavně kašel, na který mi zakázali všechno i v lékárně :zed: bála jsem se, že se mi mimino v břiše urve, jak jsem chrchlala :oops: :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.03.18 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.3.18 22:10
@Sisina_1234 píše:
Nejsem ani magistra, ale když sama pochybujete o účinku nějakého léku, tak proč ho vůbec užíváte?
Olynth asi miminku neublíží, to stopové množství, co se Vám dostane přes sliznici nosu do krve je fakt zanedbatelné, ale já bych se v těhotenství zdržela braní léků, pokud je jiná varianta. Ale samozřejmě každý jsme jiný. Já si třeba čtu i složení šunky, takže to mám asi trochu jinak:-D

To složení šunky mě upoutalo.. čtu ho taky a ještě jsem neobjevila nějakou bez éček :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.3.18 22:10

Ja jsem chytla chripku pred vanoci a od te doby mam ucpanej nos…Za 2 tydny mam rodit a kdybych si dvakrat za den a jednou v noci nestříkla do nosu, tak uz tady asi nejsem :lol: O tom tehotenským ucpaným nosu slyším všude a žádné to žíly nerve, takže jsem v klidu ;) ja jedině Olynth! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4503
27.3.18 22:13
@Sisina_1234 píše:

Ale ona moc jiná varianta není, ucpaný nos způsobují v těhotenství hormony a slaná voda na to fakt nezabírá. To není klasická ryma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
28.3.18 07:26

Tak já se tu týden trápím se zánětem dutin a teď si přečtu, jak si někdo vesele stříká Olynth už měsíc v kuse. No to bych nedělala ani jako netehotna, natož v těhotenství. Chudák sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.3.18 07:27
@dickys píše:
Tak já se tu týden trápím se zánětem dutin a teď si přečtu, jak si někdo vesele stříká Olynth už měsíc v kuse. No to bych nedělala ani jako netehotna, natož v těhotenství. Chudák sliznice.

Já deset let v kuse s malýma přestavkama občas když to šlo pár dní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41582
28.3.18 09:36
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v 6 mesici a posledni 3 mesice me trapi ucpany nos. Neni to ryma ani nachlazeni, nekycham takze to neni ani alergie.. ja cetla ze je to v tehotenstvi normalni ale ze spreje do nosu by se uzivat nemely. Ja je beru uz vic jak mesic, strasne jsem se trapila, nemohla dychat nosem, nemohla jsem se ani poradne vyspat a mela jsem kvuli tomu bolesti hlavy. Mohlo by to miminku nejak ublizit kdyz je beru kazdy den? Ja si to bez toho uz neumim ani predstavit :(

Bohužel ti teď, nic moc nepomůže. Já používala Olynth u obou těhotenství. Koupila jsem si ten žlutý dětský a snažila se to co nejvíc omezit, třeba jen stříknutí do jedné nosní dírky na noc. Mám za sebou vyšetření ORL a alergologii a bohužel, nic jiného mi nikdy nepomohlo a že jsem toho vyzkoušela mraky. Po porodu jsem s tím švihla, první dva tři dny nic moc, ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41582
28.3.18 09:38
@dickys píše:

Ta sliznice taky něco vydrží ;) není to tak, že ti ten Olynth po týdnu rozežere nos. Bohužel to vypadá, že v této situaci zakladatelce nic jiného nepomůže. Používala bych ten nejjemnější dětský a co nejvíc to omezila, ale klidně bych si občas stříkla, když už by to nešlo jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí