Omylem jsem plácla syna po zádech :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
21.2.22 09:08

@Sája2617
Děkuju. Na zadek nedavam moc ale tohle sem proste nechtela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 09:08

Kéž by tak někdo třímetrový plácnul tebe. Jak je psáno výše, nikomu to neublíží a možná by ti něco i docvaklo.

• Citovat
  • Upravit
10
21.2.22 09:09

@Psara No maly taky furt jen pisnicky ale nechci aby na to furt koukal.. Venku zabavit je to nejlepsi ale treba zrovna dnes je tam fakt hnusne a uz netusim co mu vymyslet jeho hracky uz ho nebavi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
21.2.22 09:18

@naty1010 Vysyp mu krupici do plechu a puc mu formicky. Napust mu vodu a puc mu sufanky nebo tam dej plavat kachnicky. Postav drahu pro auta. Nakresli mu kridou znacky na zem a cvicte na kazde znacce jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
21.2.22 09:24
@Nenitamduch píše:
Mam vedle sebe 18m stare dite a nechapu jak by mohlo začít zlobit tak, ze bych ho musela mlátit… takove křehké male stvoření, vzdyt jeste ani pořádně nechápe co dela spatne. :?

Ohnat se a mlatit je rozdil. Jinak zde davam priklad: nebij pejska, jeho to boli au, au…ne, fakt nebij pejska…povidam, nebij pejska, tytyty… pic ho…vidis, jaky to je?…a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 09:28

Šmarja, tady se zase slétly výchovné hysterky :roll:
Hele, stane se. Vím, co to je mít dítě, na které pomáhá jedna dobře mířená mnohem lépe, než nekonečné vysvětlování či zvyšování hlasu, takže tě neodsuzuji, i když samozřejmě záleží, proč jsi mu chtěla jednu plácnout. Myslím, že ses mu neměla omlouvat, takhle jsi mu udělala v hlavě trošku zmatek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
21.2.22 09:32
@Nenitamduch píše:
Mam vedle sebe 18m stare dite a nechapu jak by mohlo začít zlobit tak, ze bych ho musela mlátit… takove křehké male stvoření, vzdyt jeste ani pořádně nechápe co dela spatne. :?

no vidis a muj dostal pres prstu uz nekdy v 7m kdyz furt lezl k zasuvce a vzal si z toho to, ze na ni uz nikdy nesahl. @naty1010 klidek, pochybuju, ze tam ma krvave slince a pokud tam mel neco trochu cerveneho, tak to je z prokrveni. Je plno situaci kdy vysvetluju a plno, kdy tam byl placanec nebo dostal kluk na zadek. Akorat mam teda skoro ctyrletaka, takze ted uz hlavne mluvime. Za placnuti bych se neomluvala, stojim si za svym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 09:34

@hospodki Přesně tak. Situace, kdy jde o zdraví až život dítěte či někoho dalšího (sourozenec, zvíře doma apod.) jsem tedy batolatům po důrazných dvou upozorněních radši jednu plácla a byl klid, než stokrát vysvětlovat a odvádět pozornost, aby pak nestřežené chvíli došlo k průšvihu, to vůbec. Ale je fakt, že jsou děti, které si z jedné výchovné nic nedělají a naopak je to poňoukne k tomu, aby to o to víc dělaly. Proto neodsuzuju nikoho, jak vychovává své dítě. Protože já vím prd, jaká nátura to je a co na něho platí a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
21.2.22 09:35

@naty1010 patlat rukama barvy na papir? nejake vodovky? Plastelina, udelat si papirove cepice z novin na hlavu, zkusit pexeso - hledat stejna zviratka. Koupit v obchode vatu a seminka a zasit do misky. U nas nejkvic frcela kreativita a je to doposud. Na nejakou velkou krabici udelat ksandy a nekreslit treba jako auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
21.2.22 09:39

@unuděná presne, znam deti, kde jedna pres zadek nepomaha, ale u nas na neco ano. Jednou mi ujel na kole (cca 100m) a vzal to pres 2 silnice k baraku. Neposlechl, jak rval a panikaril, tak ani nevnimal, nerozhledl se… Jeste stesti, ze nic nejelo a bylo to na sidlisti, kde jsou lidi zvykli jezdit pomalu. V zivote tolik nedostal a uz nikdy neujel. Poctive me hlida, pta se kam az muze jet a pockat, na povel zastavi. Nebojim se, kdyz miri k silnici, ze by nezastavil. Proste jsou situace, kdy nejake tytyty neni na miste (alespon u toho meho strelce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
21.2.22 09:40

Chápu tě :hug: někdy je to těžké, starší to tak taky měl. Nic ho nebavilo, věčně znuzeny, protivný, urvany, záchvaty vzteku, válel se po zemi zlrval, žádné hračky a ani aktivity ho nebavil, ani voda, ani mouka prostě nic. Mluvení bylo o ničem, neposlouchal, nešlo ani poznat zda mě vnímá, dal si jel svoje. Bylo to náročné období i na psychiku. Trávili jsme venku 6 hodin denně, gumaky, holínky pro oba :lol: bavilo ho odrazedlo, chodili jsme na bazén, vařila jsem večer, aby bylo na druhý den nachytano. Bude mít 4 a teda už paráda. Za to mladší zlato, prohraje si sám, asistuje u vaření, chápe, rozumí co po něm chci. Kdo má pohodové dítě tak to nepochopí. Sem tam taky dostal na zadek, tak jedině pochopil, že už opravdu zašel daleko, předtím jsem tak dvakrát třikrát vysvětlovala, snažila se odvést pozornost jinak, pak jecela jak hysterka a nakonec bylo plácnutí přes zadek. Při záchvatech vzteku doma jsem naučila, že musí do pokoje, tak se vyvztekal a nakonec přišel. Je to těžké období a bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
21.2.22 09:42

Můj tchán vždycky říká: Někdy je jedna facka lepší než dlouhé vysvětlování. Fakt je, že přichází doba kdy se člověk pomalu bude bát se na dítě jen špatně podívat aby z toho náhodou nemělo trauma. :roll: A to že si omylem plácla přes zádíčka místo přes zadek to se prostě stane no, jsme lidi a ne roboti :hug: Tak už z toho nebuď smutná ;) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14448
21.2.22 10:21

@Psara 🤣 🤣 🤣 🤣 že stačí zvýšiť hlas a vysvetliť. Asi Ti nedochádza, že každé dieťa je iné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.22 10:25

@naty1010 je zbytečný ho bít, stejně to nechápe.. kdybys placka trochu, tak se nedesis následků. Být Tebou, zamyslím se nad svým jednáním a uberu na razanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 10:29
@martina.se píše:
@naty1010 je zbytečný ho bít, stejně to nechápe.. kdybys placka trochu, tak se nedesis následků. Být Tebou, zamyslím se nad svým jednáním a uberu na razanci

Já ti nevím, ale z čeho usuzuješ, že rok a půl leté dítě nechápe, proč dostalo po prdině? Vysvětlování naproti tomu pochopí? :nevim: Od jakého věku dítě „chápe“, že něco nesmí? Pardon, ale většina dětí už v roce chápe, že když máma řekne NE nebo je plácne přes ruku, tak to prostě znamená, že na ten sporák nemá sahat například :nevim: Jsou to děti, ale nejsou blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí