Omylem jsem plácla syna po zádech :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
21.2.22 14:27
@Vesmírná drůbež píše:
@martina.se u nás to je tak, že raději odcházím já. :lol:

Já nemůžu, páč mě vesměs na noze visi nejmladší :mrgreen: ale jak zavelim zmiz, tak vi, ze raději fakt mají zmizet :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.02.22 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 14:27
@Vesmírná drůbež píše:
@unuděná tohle je něco jiného, dítě to samo odepnout nemůže. Ale už nevím, co to bylo a kde to sehnala. Výchova strachem mě prostě opravdu nebere. Věřím, že existuje jiná cesta.

Ale může 8) Fakt neexistuje žádný systém, který dítě přikurtuje napevno, aniž by to šlo rozepnout (klíček apod.) - s ohledem na bezpečnost při případném průšvihu, kdy je auto potřeba rychle opustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:28

@martina.se myslím od těch velkých, ti mi na noze obvykle nevisí. :mrgreen: Ale představila jsem si tak toho šestnáctiletého, co je asi o devět centimetrů vyšší než já. Krásné.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:29

@unuděná bylo to na nějaký klíček. ;) Prostě nějaké udělátko, kterým se to odemkne. A bez něj to nešlo.

• Citovat
  • Upravit
72725
21.2.22 14:30
@Vesmírná drůbež píše:
@martina.se myslím od těch velkých, ti mi na noze obvykle nevisí. :mrgreen: Ale představila jsem si tak toho šestnáctiletého, co je asi o devět centimetrů vyšší než já. Krásné.

Můj měří v 15 téměř 2 m, takže chápu :mrgreen: :lol: ale na toho už se stačí jen podívat a ví, že je zle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 14:33
@Vesmírná drůbež píše:
@unuděná bylo to na nějaký klíček. ;) Prostě nějaké udělátko, kterým se to odemkne. A bez něj to nešlo.

Jakože k tomu máš někde bokem klíček? Nevěřím. A pokud ano, tak za mě je sakra lepší „výchova strachem“ a jednou na zadek než ukurtovat si dítě napevno v autě a v případě průšvihu řešit, zda stihnu najít klíček než to do nás napere ten kamion :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
21.2.22 14:33
@naty1010 píše:
Zdravim vas, snad to tu jeste funguje.. Syn ma skoro 18 mesicu, Moc ho miluju, je krasny, sikovny.. Ale umi i pekne zlobit.. Chtela jsem mu dat na zadek jenze se pohl a ja mu dala omylem pres zada :,( Je mi to strasne lito mel tam cerveny otisk aj… Omlouvala jsem se mu kdyz plakal i potom.. tohle jsem vubec nechtela :( strasne me to mrzi..:(A jeste bych se chtela zeptat jak tak stare dite nejlepe zabavit doma? :/

Omylem tys ho chtěla zbít a teď tě to mrzí, to musela být rána když měl červené kolečko.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:36

@unuděná klíček měla samozřejmě u sebe, asi jen oligofrenik by to uložil někam stranou. Taky je možné, že nechávali měnit celé pásy a bylo to nějak součástí toho. Fakt si to nepamatuji přesně, každopádně to bylo funkční, a odepnutí rychlé. Za sebe si dělej co chceš, tohle je o těch cestách. Jen o uznání, že existují.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:37

@Jolka86 no přesně, jemné klepnutí otisk nezanechá. Pěkně se holka rozmáchla.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.22 14:38
@Vesmírná drůbež píše:
@unuděná klíček měla samozřejmě u sebe, asi jen oligofrenik by to uložil někam stranou. Taky je možné, že nechávali měnit celé pásy a bylo to nějak součástí toho. Fakt si to nepamatuji přesně, každopádně to bylo funkční, a odepnutí rychlé. Za sebe si dělej co chceš, tohle je o těch cestách. Jen o uznání, že existují.

Pošli odkaz. Podle mě nic takového neexistuje, je to těžce nebezpečné. Myslíš, že by v případě krize našla klíček, vložila do zámku a vyndala dítě stejně rychle, jako cvakneš pětiboďák? :zed: Ani náhodou. A fakt nemusíš být oligofrenik :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.2.22 14:43

Já bych se k tomu nevracela.. Máš ted čas na to si sama v sobě pořešit jak to chceš dál..
Jeslti si s takovým rozmachem plácla zadek nebo záda je vlastně jedno.. v tom umyslu myslím.
Na ten věk je malý si myslím.. V takovém věku klidně stačilo klepnout po ruce, pokud něco pořád vysypával nebo něco jiného.. Neni to s takovou razancí, že by mu zůstal otisk na několik hodin či dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
21.2.22 14:44

@unuděná jak ti mám poslat odkaz, když to bylo někdy před šesti lety? V případě krize buď jednat umíš nebo ne, pak může být problém odepnout i běžné pásy. To jsem takhle pomáhala unavené, ubrečené mámě před Tescem, že jí nešlo dítě vyndat. Nic tomu nebylo, ale asi se jí zrovna nedařilo nic. Takový je život. Každý nechť si rizika svého konání vyhodnotí po svém.

• Citovat
  • Upravit
4731
21.2.22 15:01
@unuděná píše:
@Melodie91 :* Já své děti nebiju. Po zdech mi nikdy nekreslily, do záchoda nic nevyhazovaly, respektovaly zákaz sahání do zásuvek a na sporáky, ještě něco tam máš? Já pouze říkám, že výchovné plácnutí pokud dítě neposlechne v situaci, která je život/zdraví ohrožující, určitě není nic, za co byste tu měli někoho pranýřovat :roll:To říkáš ty, není to žádná univerzální pravda.
Opakuji - nesouhlasím s bitím dětí v afektu nebo pro upuštění páry rodiče. Když jsem někdy (to už je dáááávno) dala dětem po plence, bylo to tehdy, když záměrně škodily, přestože věděly, že tohle se nesmí. A bylo mi celkem fuk, že to bylo z nudy, když jsem zrovna třeba kojila to druhé a nemohla se stoprocentně věnovat prvnímu nebo protože se mu líbilo, když se na něj zlobím.

No tak o cem tady diskutujem? Ty sve deti nebijes, ja take ne :nevim:…jak jsem psala, ja dokazu pochopit placnuti ze strachu, i kdyz jsem i proti tomu..nejak si ale nemyslim, ze to je pripad zakladatelky…nejde o pranyrovani, jen o doporuceni, jak se ma zachovat priste, aby ji nemuselo byt lito, ze mu obtiskla ruku kamkoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 17:10
@Melodie91 píše:
No tak o cem tady diskutujem? Ty sve deti nebijes, ja take ne :nevim:…jak jsem psala, ja dokazu pochopit placnuti ze strachu, i kdyz jsem i proti tomu..nejak si ale nemyslim, ze to je pripad zakladatelky…nejde o pranyrovani, jen o doporuceni, jak se ma zachovat priste, aby ji nemuselo byt lito, ze mu obtiskla ruku kamkoli…

Jde o to, že je mi dost proti srsti tahle hysterie kolem plácnutí přes zadek. Však si přečti ty komentáře ze začátku diskuze, co jiného to je, než pranýřování? Týrání dětí, bití chudinek malých děťátek, nezvládnutí vlastního vzteku ablabla. Každý vychováváme dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Taky nikomu nepodsouvám, že při jejich Nevýchově zajisté dají světu rozmazlené vycapené floutky :nevim: A stejně tak rozhodně z každého dítěte, které v dětství semtam dostane po zadku nevyroste psychicky narušená osobnost s poznamenaným vztahem k rodiči. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.22 17:13
@Vesmírná drůbež píše:
@unuděná jak ti mám poslat odkaz, když to bylo někdy před šesti lety? V případě krize buď jednat umíš nebo ne, pak může být problém odepnout i běžné pásy. To jsem takhle pomáhala unavené, ubrečené mámě před Tescem, že jí nešlo dítě vyndat. Nic tomu nebylo, ale asi se jí zrovna nedařilo nic. Takový je život. Každý nechť si rizika svého konání vyhodnotí po svém.

No jde o to, že nevěřím, že existuje nebo před šesti lety existovalo jakékoli oficiální zařízení, které by připoutalo dítě do autosedačky a zamklo klíčkem, který není součástí toho systému (rozuměj jde o dva díly). Je to nebezpečné a řekla bych, že i v rozporu s bezpečnostními směrnicemi. Tvoje kamarádka nejspíš koupila klasickou dětskou pojistku na pás, která ale nemá zvlášť klíček. Prostě je jen pro většinu dětí těžko otevřitelná z pozice v autosedačce (asi jako bezpečnostní ventily na Savu nebo pracích kapslích). A právě tuhle sponu měla i ta má známá a kluk na to vyzrál během jedné jízdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí