Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Promin, vubec to neodpovi na tvoje otazky, nechci zlehcovat situaci, a urcite dostanu po papuli od bylinkovych zastancu, ale musela jsem se zasmat, ze chces lecit biochemicka tehotenstvi a evidentne rozhazene hormony salkem caje
![]()
Urcite bych sla spis na krev a resila to s odbornikem ![]()
@Anonymní píše: Více
Nemyslela jsem to tak, že si dám heřmánkový čaj 2× denně a bude problém vyřešený
ale vím, že někdo si dává směs bylinek, na úpravu cyklu atd. ![]()
Samozřejmě to budu řešit s doktorem, psala jsem, že jdu příští týden k doktorovi ![]()
Tam se mohlo zmenit vic faktoru, tvuj muz je take starsi, muze mit horsi spermie, ty muzes mit horsi vajicka, bohuzel pricina biochemickeho tehotenstvi se spatne zjistuje.
Doporucuji nechat si udelat hormonalni profil u doktorky, to je zacatek ![]()
Jinak je spousta doplnku co nejsou bylinky a podporuji zrani a kvalitu vajicek, napriklad koenzim, nutne je aby obsahoval ubiquinol, pote myo-inositol a nebo treba kyselina listova a vitamin D.
Pricina muze byt vadne embryo (spatne vajicka, spermie), inunologie, srazlivost krve, progesteron…
Ono toho muze byt hodne.
Nevim kolik ti je a jak vas tlaci cas.
Tak určitě udělat hormonální profil. Může to být náhoda, ale také to mohou být nějaké hormonální nerovnováhy. U mě to byl vysoký prolaktin. Řešení bylo rychlé, předepsané léky snížily hladinu prolaktinu a hned další měsíc jsem otěhotněla.
Dnes jsem byla na kontrole, děloha, vaječníky, podle utz vše v pořádku. Zeptala jsem se na progesteron. Prý kde jsem na to přišla, řekla jsem, že z internetu a i paní doktorka na pohotovosti mě řekla, že si mám o něj říct. Nedal mě ho, prý by mě mohl ještě ublížit. Říkám dobře a co hormonální profil? Zamluvil to. Závěr - mám přijít až budu zase těhotná.
Nechám teď tělo odpočívat, celkem mě rozhodil sandál. Tak snad se to někdy povede..
Tak já bych asi na vašem místě zvážila buď jiného lékaře, který se tomu věnuje nebo si zaplatila hormonální profil z vlastního. 🙂
Zmen lekare, mne delala dr hormonalni profil sama od sebe, kdyz se nam rok nedarilo otehotnet a zminila jsem ji to tak mimochodem.
Nebo pokud nechces menit dr, zkus to smerovat do CAR, ale tam by se musel asi zapojit i manzel ![]()
Bez do CARu, tam ti udelaji hormonäni profil.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli některá nemáte podobnou zkušenost.
takže jsme dostali s partnerem antibiotika a bylo.
vždy jsem ji měla jak švýcarské hodinky
a teď, rozhozený sandál, jak nejvíc to šlo.. takže jsem to nechala být. V červenci 2025 se to nějak ustalilo a my se pustili do snažení, první pokus, pozitivní test, slabí v den menstruace, ten den večer nebo druhý den menstruace, říjen, pozitivní test, po 14 dnech menstruace, prosincový cyklus, ukázkový, brutální ovulace, dlouho jsem takovou neměla, leden pozitivní test, v pondělí jsem začla krvácet, pohotovost, v děloze nic není, krvacite už dost. V pondělí silná menstruace, odešla sliznice, od úterý špinění jen slabounké. Příští týden kontrola. Chtěla bych si vyptat progesteron.
První těhotenství, přirozeně, na první pokus, těhotenství bez komplikací. Až na jeden zádrhel ve 30tt kdy mě začly bolesti a pak bylo zjištěno, že mám chlamydie
Jsem 4 roky od porodu a snažíme se už půl roku o druhé mimco.
Po porodu jsem dostala menstruaci klasicky po 6 nedělí, takže půl roku od porodu jsem si šla pro antikoncepci. Už si nepamatuji název, ale absolutně mě nesedla. Protivná, náladová, chuť na sex 0 - mohlo to být způsobeno i z péči o první dítě, po dvou letech 6/2024 jsem ji vysadila. Tři měsíce dobrý, pak se mě splasila menstruace
Moje otázka zní, máte někdo za sebou biochemické těhotenství, řešily jste to, co vám doktor doporučil? Na jakých testech jste byly/nebyly. Máte nějaké figle? Čaj? Říkala jsem si, že bych si zatím nechala udělat krevní testy, popřípadě napsat ten progesteron, na pohotovosti mě kontrolovali vaječníky, delohu, všechno v pořádku.
Děkuji, že jste docetly i sem a děkuji za sdílení vašich zkušeností