Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
http://www.medicina.cz/…e/clanek.dss?…
Třeba tady píšou hodně o IVF. Tak já nevím. Je to boj
Malíčková je ta dr, se kterou jsem si včera psala. No on ten prednison z podolí pomůže, ale za dlouho, oni maj možná jiný metody…ještěto musim promyslet…ale pro prednison si skočim v pondělí určitě, at už se to zlepšuje.
Tak dělohu m zkoumali dycky na utz, když se hledalo mimino a nikdy tam nic divnýho nebylo. Hele uvidíš, třeba budeš mít imuno naprosto v pořádku, i když mě teda připadá, že v týhle skupině je to jasná diagnóza a začínám bejt fakt ráda, že se na to přišlo aspoň, i když včera v noci jsem měla hroznej záchvat pláče a manžel byl taky nešťastnej se mnou…
@Hanymany
Hele, IVF není řešení, já na něj chodím. Ono ti pomůže otěhotnět, ale špatná imuno pak ty embryjka stejně ubije. A nešil dopředu, až ti přijdou výsledky, tak uvidíš
@Hanymany no prave, ze zatim nevim
kdyz se dival na utz tak mi rekl ze nevi proc se to stalo pak k nemu pujdu az po ms.. Jinak take jsem myslela, ze jsem za vodou ve stredu jsem mela jit na screnning a v pondeli se zjistilo ze tam neni ti srdicko ![]()
@Peeetha to je mi líto. Já ti fakt doporučuju imunologii. Všechny, co tu jsme, jsme tam byly. Hanymany čeká na výsledky. Já a Sofie máme výraznou buněčnou imunitu a ta to způsobuje. Posílaj se tam holky až po 3.potratu, mě to dr napsat odmítla, že v tom problém neni. A on je. Potratila bych jinak znovu!!! Budu si bohužel muset dlouho počkat, ale pak už bude velká pravděpodobnost, že to klapne.
@Peeetha
Ono je to těžko říci, co je u tebe špatně-většinou imuno způsobuje ranější potraty, okolo 6-8. týdne, a ty máš revizi koukám ve 12. týdnu. Spíše si myslím, že u tebe může být něco na genetice, nějaká forma mutace. Po 2 revizích bych si imuno a genetiku vydupala, nejsme přeci pokusní králíci
@sofie1974 znáš alveo? jsem se tu dočetla, že to holkám zlepšilo výrazně imuno
@Izzz
Hele, neznám, ale taky jsem začala přemýšlet nad dalším doplňkem, který by nám tu imuno pomohl upravit. Budu se muset asi kouknout na nějakou diskuzi. Já jen popíjím bylinkové čaje s kontryhelem, ale to spíš kvůli sliznici a úpravě cyklu.
@sofie1974 pociťovala jsi nějaký vedlejší účinky? já měla před chvílí zase záchvat pláče kvůli tomu, jak budu po tý léčbě vypadat…no četla jsem právě o tom alveu, že to někomu úplně zázračně s imunitou pomohlo, že madar ani nevěřil, jak je to možný…a ta dotyčná měla 11%, otěhotněla a mimino v břiše už je 20týdnů
ale to alveo moc chválila. Nevim, jestli jde koupit normál v lékárně nebo se musí přes net…každopádně do toho února ho do sebe budu lejt a uvidim, jakej to bude mít účinek
Koukám na to alveo a moc mě to nepřesvědčilo. Evidentně je to na posílení imunity a vám jde o to, aby se imunita oslabila. Podle mě to může ovlivňovat účinnost toho prednisonu. Jako mě zakázali užívat tu Chlorellu, že to posiluje účinek léků na štítnou žlázu, přitom je to čistě jen přírodní řasa, nic jiného. Tady v tom alveu je moc bylin najednou. Ale všechno je možný, jen mi to přijde dost risk, jako co to spolu udělá. Někomu to tady pomohlo oslabit BI?
@Hanymany jo, pomohlo to v tom, co my potřebujem. Nebo ještě wobenzym. Asi napíšu Madarovi, co si myslí.
A neztrácej hlavu Izzz, i když mě to mluví a dnes se mi na trhách vháněli slzy do očí. Přesně před rokem jsem si tam říkala, že za rok budu mít aspoň bříško a kde jsem teď???
Třeba ho brzo mít budeš. Já se momentálně potácim mezi stavy, kdy je mi hezky a vim, že to jednou vyjde a stavy, kdy bulim jak želva, protože to je ještě na strašně dlouho, komplikuje se to s prací, vedlejší účinky léků, úvahama o náhradní matce, nebo volbě nemít děti…ale vim, že se na to nemůžu vybodnout a začít to řešit třeba za rok, dva…je mi 28let a nejsem blázen, abych chtěla mít děti v 45 ![]()
U náhradní matky jsem už taky v myšlenkách byla. To je naprd a manža by to nedal. Ani adopci. Takže mám celkem omezené možnosti. S tou prací tomu úplně rozumím, i tak jsem pořád nakopici. No a s věkem jsme na tom taky zhruba stejně. Za 2 a půl roku 30. Žádná hitparáda
@Hanymany no mě hrozej ti prvňáci…nevim, jak to ředitel vyřeší. Ale to je jeho věc. Já doufám, že třeba v létě otěhotnim.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.