Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak na srážlivost nejsem moc velký expert, já ji mám ok, ale vím, že v našem CARu si holky při snažení (které mely blbou srážlivost) něco píchaly (tuším heparin?)a braly anopyrin, ale fakt detaily nevím
@sofie1974 píše:
@pegisekTak na srážlivost nejsem moc velký expert, já ji mám ok, ale vím, že v našem CARu si holky při snažení (které mely blbou srážlivost) něco píchaly (tuším heparin?)a braly anopyrin, ale fakt detaily nevím
na špatnou srážlivost se píchá v těhotenství nízkomolekulární heparin (Clexan, Fraxiparin). Dá se jíst i anopirin, ale injekce jsou lepší
já myslela v souvislosti s tím prednisonem, zdali nezahušťuje krev… jestli s tím náhodou nemáš zkušenost…
jj. já si píchala loni Clexane když jsme byli na IVF od prvního dne stimulace…
@pegisek
Ne, prednison krev nezahušťuje-je to hormon, který tlumí reaktivitu imunitního systému-což je ovšem taky na pytel, protože když ho berete, můžete chytit kdejaký bacil.
@triada Ahoj Triado, koukám podle metříku že se vám krásně daří. Nezlob se, nějak jsem tě tu dřív nazaregistrovala, na kolikátý pokus to vyšlo? A pomohli vám v gennetu? Já chodím do gennetu do Prahy a taky doufám že už to vyjde. Budou mě pak hlídat úplně od začátku, když zjistím těhotenství. Přeju vám hodně zdraví ![]()
Uf-ounek - souhlasím se sofií, ty potraty proběhly hodně brzy po sobě a velmi časně - tam ani nelze říct, jestli šlo o SP nebo to zamlklo na počátku a z důvodu poklesu hormonů jsi začala krvácet. Spíš bych zvažovala tu hematologii a imuno. Zahuštěná krev totiž může způsobit špatné zásobení placenty kyslíkem (ucpe trubky) a tedy i plodu. Imunita zase může plod doslova odstranit - o tom 8tt je to spíš nějaká pověra. Může jít ale klidně o blbou náhodu - což by byla ta lepší varianta.
Podpis jsem si vymazala, chodí sem moji známí a nechci, aby věděli, co mám už za sebou (potrat v 6tt - zřejmě ZT, SP v 7tt - 2 dny před bilo srdíčko, a ZT v 8tt - embryo odpovídalo ale 5-6tt, jedno dítě už ale mám - tam proběhlo vše vzorně). Mám MTHFR mutaci (brala jsem po druhém potratu anopyrin) a v prosinci jdeme na imuno.
@JaLa neříkám, že nemáte pravdu, klidně podstoupím všechna ta vyšetření, hlavně když na něco přijdou. uvidíme co nám řeknou na tý genetice a když nic, tak to budu řešit dál. Moje doktorka říkala, že se zatím sanžit aspoň měsíc nemáme a pak uvidíme
Je to boj…tak snad ho všechny vyhrajeme. Co Izzz, už máš výsledky? Je nás tu teď nějak víc a přestávám se orientovat. Ale to jako neva, že je nás tu víc, nebudem se bát vlka nic. Mám za sebou jednu ze dvou hospitací tak je mi hej:))) jen aby byli ty výsledky do Vánoc.
@Hanymany u mě ještě letos nikdo nebyl a myslim, že v prosinci nám daj klid.
Dnes je to přesně 4 týdny od odběrů v Podolí a obálka nedorazila. Pokud nedorazí zítra, zavolám si tam. Ale tušim, že zítra, pozítří to musí přijít. Madar řikal 4 týdny plus mínus 2 dny. Hrooooozně se těšim a bojim zároveň.
Ono nás sice přibylo, ale všechny holky z úvodu diskuze ubyly, páč maj práci s dítětem
A za rok, za dva tu zas budou jiný holky…koloběh ![]()
Už se mi blíží i ta hematologie…nikdy jsem se k doktorům tolik netěšila. Snad mě imunologie nesrazí na kolena ![]()
@brumik7 Moc děkujeme.
,,Pokusy" mám v podpisu, jeden samovolný potrat, jedna zamlklinka. Teď jsem těhotná během roku potřetí a vše ok. Byli jsme jen na genetice, tam se nic nezjistilo. Věřim, že to byla blbá náhoda, jinak to ani být nemůže, když je teď všechno v pořádku (nebo, že by mi pomohl Femibion a Utrogestan - možná
). Do Gennetu chodíme jen na screeningy. Byla jsem tam na tom prvním a automaticky mě tam pak doktorka poslala i na triply a velký ultrazvuk, který už taky máme úspěšně za sebou. ![]()
Holky dneska jsem volala na výsledky HCG a je jen 3. Tak spoň že to klesá. Nejvíc mě štve, že se nemůžeme tenhle měsíc snažit
@uf-ounek: nechala bych být tebou tělo odpočinout, tak dva tři cykly, to není žádná dlouhá doba.
Jsem moc zvědavá na Izzz, jestli už něco ví???
Dnes se jdu na gynekologii ptát, jestli máme pro příští cykl zelenou. Mám teď za sebou ukázkovou ovulaci, tak si myslím, že je to ok a jestli mi dá nějaký podpůrný léky…kdyby
@Hanymany nám teda řekl Madar - rozhodně neotěhotnět. Vám ne? Výsledky ještě nemám…snad zítra.
@Hanymany doktorka mi řekla jeden cyklus, tak uvidíme, co nám řeknou na tý genetice
Tak jsem si včera vyslechla moc zajímavou teorii: že prý tělo některých žen není připraveno na těhotenství po celý rok, některé ženy mohou mít dokonce jen pár měsíců v roce, kdy těhotenství může proběhnout bez problémů a jinak buď neotěhotní vůbec nebo potratí. Často se tak stává, že sourozenci jsou narozeni ve stejném ročním období. To mě přivádí zpět na myšlenku, která mi kdysi přišla úplně absurdní, ale podívejte
11/2007 - potrat
těhotenství 04/2010 - porod zdravého syna
11/2011 - potrat
10/2012 - potrat
Takže je to jasný, musim otěhotnět na jaře ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.