Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
ráda bych se k vám přidala…
byla jsem na R. imunologii v Podolí 18.10 mám už i výsledky v ruce - zjistili pozitivní buněčnou imunitu ovšem co čert nechce gyndařka má dovolenou tak kontrola až 6.12 kdy mi tedy nasadí prednison… je to dost nekonečné…
chci se zeptat pokud jste někdo užíval prednison jaký vedlejší účinky mohu očekávat? já jen, že mne udělal i utrogestan pořádnou čáru přes rozpočet (měla jsem po něm strašlivě žravou, pak únava a za tři měsíce užívání - no děs běs…) tak se bojím co to semnou udělá…
@uf-ounek Na genetice se tebe a partnera budou ptát na rodinnou anamnézu. Úmrtí v rodinách, nemoci, věk rodičů, prarodičů, vývojové vady, potraty v rodině. Je dobrý si tohle všechno zjistit. Taky se budou ptát na sourozence, pokud máte, jestli mají děti atd. Tebe na první menstruaci, něco o těch potratech, naberou vám krev a půjdete domu. Doufám, že jste si vybrali nějaký dobrý místo. My na genetiku čekali přes 3 měsíce. ![]()
Příspěvek upraven 27.11.12 v 14:40
@uf-ounek A jinak dva samovolný potraty nic neznamenaj, ještě když koukám na tvůj podpis..Otěhotněla jsi hned po tom prvnim, takže sliznice byla třeba jen málo narostlá, ale nevim podrobnosti.. ![]()
@triada děkuju za informace, doktorce se to moc nezdálo, tak mě tam poslala. Jsem z Plzně a tady je jen jedna genetika, ale slyšela jsem samou chválu. Budu radši když nás vyšetří a řeknou, že je vše v pořádku, než se stresovat s tím, že nevím proč se to děje
@triada to si mě potěšila, známá se tam léčila pro neplodnost a teď má 3letýho kluka
@uf-ounek ahoj, ona genetika zjistí problém u hrozně malýho procenta případů, většinou to bejvá v pořádku…já jsem si vyžádala imunologii a poslali mě z genetiky na hematologii.
Jinak koukám, že jsme se zase rozrostly
Ale na počátku diskuze vidíte jména holek a pod příspěvkama maj děti…ono to tak je a vždycky bude. Někdo hold víckrát potratí, ale pak má děti a na tohle ošklivý období jen vzpomíná a přitom doma nestíhá absolutně nic kvůli tomu kolotoči s dětma. Takže nás se to určitě taky za pár měsíců bude týkat.
Já vyhlížim obálku z podolí a zatim nic. Kéž by to bylo OK.
@Izzz uvidíme, aspoň se něco dějě. Mám fajn doktorku, atkže si myslím, že by další vyšetření nebyl problém. Snad tvoje obálku brzo dorazí a výsledky budou jen dobré
Díky. Myslím, že u tebe nebude žádnej vážnej problém. V jakým tt proběhl sp?
@uf-ounek tak jsem zvědavá, jestli ti bude chtít dr něco nechat vyšetřit
@Izzz myslíš si snad, že se tam na mě vykašlou? Říkala jsem jim, že jsem 2× potratila
@uf-ounek mě chtěla poslat jen na genetiku, o ničem dalším nechtěla slyšet. Takže mi žádanky psal pak někdo jinej. Ale psala jsi, že máš dobrou dr, tak snad to bude ok.
@Izzz jj doktorka je fajn, sama mi tu genetiku nabídla. Tak snad to nezanedbá
@uf-ounek jo, genetika už by se udělat měla. podle mě i imuno, ale on je každej případ jinej. Pokud bejvaj potraty v cca stejný době, je možný, že je to imunitou nebo srážlivostí. Já jsem to nechtěla zanedbat a nechtěla jsem do dalšího pokusu jít bez všeho možnýho, na co jsem měla nárok.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.