Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jednou to dítě budeme mít všechny…doktoři fakt uměj čarovat!!
Tak to je opravdu hrůza. Můžu jen vědět Denda, zda si měla nějaká nezdařená TĚHU nebo vůbec nic?
Dendy77, to možná bude zakopaný pes. Já vím z Podolí, kam chodím DO CAru na IVF, že pokud nemáš aspoň biochemické nebo nějaký potrat, že imuno nechtějí moc řešit. Možná to bude podobné u dr. Malíčkové, přeci jenom Izzz už má 2 potraty za s sebou a to už je pro imunologa zajímavý případ (promiň Izz, že tě zmiňuju
)Nebo lépěji řečeno, u nás, potratářek (strašný termín) ví, že to na 90% bude imuno nebo genetika. Já být tebou, tak ještě zkusím Prednison, máš ty hodnoty dost luxusní-ale nevím, jak dlouho a kolik jsi ho průběžně brala---máš za sebou taky genetiku?§
@Denda77: tak to je mi upřímně líto. Zkoušela si někdy nějakou alternativní léčbu? Homepatii, čínskou medicinu apod.? Já jsem objednaná na homeopatii, tak jsem zvědavá co mi tam paní Dr. poví. Nejsem nakloněná těmhle zádušním experimentům, ale v životě se má zkusit všechno.
@Hanymany
Hany, já jsem minulý rok věnovala kus života alternativě-dost jsem se dala na čínskou, TMC medicínu, líbil se mi jejich koncept, že je to o harmonizaci celého těla-a výsledky po roce byly horší než před léčbou
NA homeopatii jsem též byla, dělám cviky dle Mojžíšové…takže se teď po roce pokorně vracím ke svým hormonům (vím aspoň, že mi jednou ten prednison hodnoty srovnal) a musím věřit
Mame vsechna vysetreni vcetne gene hystero vse ok jen ta imuno ne. Chodim i na akupunkturu mam za sebou masaze na uvolneni panve bylinky piti jecmene apod. Zkousime vse a nic. Dr. malickova mi uz odepsala ze se mnou muze zkonzultovat v prosinci vysledky ale vyse az za ty tri mesice pod podmonkou ze mi car dovoli zmenit imunologa. A ze v tom bude nejaky dalsi problem ze by doporucila dalsi hlubsi imuno testy kdyz prednison nezabral. Tak aspon neco. Izzz diky za ten email asi je to lepsi cesta komunikace.
Ahoj Holky
Tak já jsem vás dočetla a celkem dost jste mne vydělily…
já ty výsledky nemám taky žádnou hitparádu… spermie 29 na parnera a 49 směs cizích… myslíte, že ty 2-3 měsíce nestačí? tak já jdu zas lovit a internetu…
Ahoj Holky, tak se k vám hlásím také v pátek jsem byla na krev a zjistily mi že jsou testy pozitivní a že jsem cca v 3-4 týdnu jenže dnes ráno jsem chytla velké bolesti které mam do teď a hodně krvácím je to až tmavá do černa pomalu krev:( nevíte čím to mohlo být? jsem celkem mladá 21…celkem to mrzí
@pegisek a máš to z podolí, jo? no tak máš hodnoty docela blbý jasko já…ale já mám na směs spermií 18. Tak jako tak blbý. 2-3 měsíce, co sjem četla, nestačí. Vyděsila jsem se a napsala Malíčkový, páč 8měsíců se mi čekat nechce no.
@mimiško12 no zajdi asi k dr, aby se zjistili, jestli to mimino zvládlo nebo ne. a kdyby ne, bylo by to poprvé?
denda77, no vidiš, aspoň po tom mailu to jde a je nějaká šance.
U nás čekáme na to imuno, jdeme tam příští středu, tak jsem zvědavá. Ještě si při té příležitosti asi vyzvednu sKartu (pokud nenajdu přesvědčivé info, že fakt nemusim a že nepřijdu o rodičák).
Izzz, držim palce s Malíčkovou, aby přišla na něco konkrétnější a třeba doporučila nějakou cílenou léčbu.
@Izzz -no jako dělala jsem si odpoledne test a byl negativné takže se to asi neudrželo a byl to první měsíc co jsme se s přítelem snažily, a takovou radost jsme měly že se to povedlo.. ![]()
Hrůza, Jak se to všechno vrací, pořád jeden a ten Samej scénář. Povede se to na první pokus, špinění, bolest, krvácení, konec, proč? Proč? PROČ??? Holky není to sakra lehké, ještě když doktoři nespolupracujou. Je to boj. Kde vzít ale tu sílu ho vyhrát? Já jí brala zde, ale ta poslední týden jsem šla strašné psychicky dolu. Myslela jsem, že je fajn být informovaná, ale teď jsem zahlcená a nestíhám to nové spracovávat. Je toho na mě moc. Nic ve zlém. Já toho vydržím hodně, jen je toho negativního víc než pozitivního a nějak jste mi přirostli k srdci, na to abych se sem nevracela. Přeju nám VŠEM hooodně sil.
Mimiško, to je mi líto - ovšem, jedno biochemické těhotenství v životě ženy je poměrně běžná věc a bohužel, bolí to vždy. Pouze 1 z 5 těhotenství dopadne v pořádku (a to zcela fyziologicky, bez imunitních a genetických příčin) a někde ty 4 zbývající být musí. Jsi mladá a když se vám to podařilo napoprvé, tak je velká šance, že se v následujících měsících povede zase a že budete úspěšnější, držím palce!
Hany, já stesk a to čekání zkracuju gastronomickým experimentováním a pečením cukroví, bohužel už mám komplet napečeno, tak si budu muset vymyslet něco dalšího.. asi budu intenzivně uklízet (vykrámovat celou kuchyň a vyšůrovat každý centimetr), balit dárky a shánět další, vyzdobit vánočně obydlí a tak.. aspoň že jsem to po šestinedělí krásně o víkendu dostala, tak zase piju kontryhel a čekáme, čekáme a čekáme..
@Izzz
výsledky mám z Podolí… a ty tam máš v závěru jen pozitivní BI nebo vysoce pozitivní BI? jinak mne všechny ostatní sledovaný věci jako markery vyšly v normě… o Malíčkové jsem slyšela jen samou chválu, ale nevím kde jsem to četla se specializuje na pozdní potraty.. což můj případ není… no zatím se budu držet scénáře, který jsem si udělala a uvidíme za 3 měsíce… a budu se modlit, aby to vyšlo…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.