Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jedině nějaký jednoduchý nenáročný jídla…zatim mě to moc nechytlo no. Snad se to s dětma zlomí.
Pražando, kde v praze koupim dobrý makronky? jedem toho 17.12. a budem palmovka, karlák.
Teď jsem si úplně vzpomněla, že jsem „Ježíškovi“ psala o masovou kuchařku od Zatloukalky, sbírám je
Citace zprávy od jedný pacientky Madar, Malíčková
Madar je v ČR tuším jediný, kdo umí alergii na trofoblast – tj. na embryo. ALe Malíčková tě vezmě zevrubně. Je úžasná – a hlavně má velmi lidský přístup.
@Izzz
Tak makronek by se ti zachtělo - prodávají je například pekárny Paul - adresář obchodů tady http://www.paul-international.com/…ns~adresses/?…. A ještě se zamyslím, kde se dají dobré koupit ![]()
@JaLa
mmm-na sněhové pusinky moc nejsem, ale díky moc
Já mám vždycky (dokud se dokopu) úspěch s marokánkami, naštěstí moje mamča hodně peče, takže napeče i mě, ale aspoň2-3 druhy chci sama uplácet. Nějaký nápad na cukroví podobného typu jako ty marokánky nemáš?
@Izzz
Od Ivety Fabešové:), víš té z televize. Prý, já na sladké moc nejsem, ale kámoška si je u ní objednala (taky byla mimopražská) a pak když byla v Praze vyzvedla. Dělá je totiž i malozakázkově, ale nevím, jak před vánoci. A prý jsou dobré od St. Tropez http://cukrarnatropez.cz/aktualne/, ale z vlastní zkušenosti nemůžu sloužit
Já jsem spíš masový typ ![]()
@Izzz
No vidíš, doporučují ti tam to St. Tropez a Paula-u Paula je výhoda, že má více prodejen po Praze
Takže jsem si udělala fin. rozvahu a zjistila jsem, že peníze, který ještě nemám (výplata) už vlastně nemám. Žádná sláva. Čili, Vánoce jsou letos symbolické a limit s manželem jsme rozšířili i na výročí. Stejně mi toho na měsíc příliš nezbude. Kdyby aspoň byli kořínky a mohla jsem se jít napást na louku.
Sofie, taky miluju kuchařky, ale prý jich mám už moc, tak nemám nárok - ale k Vánocům dostanu předplatné Apetitu ![]()
A upřímně - pusinky jsem celý život nenáviděla (a můj muž taky), lepí to na zuby a je to děsně sladký a prostě fuj… ovšem, to jen do doby, než jsem upekla ty ořechový
od té doby je miluju a už jsem sama vyluxovala jednu celou dávku. Takže schválně zkus a uvidíš.
No a ořešák na zahradě máme, ale už dva roky neplodil (na jaře vždy omrzne), takže ořechy máme stejně kupovaný, ale super jsou z farmářských trhů, jsou čerstvé, voňavé a velmi dobré.
No a hlásím cukroví completed! Teď se vrhnu na uklízení a.. pak nevim… mym řešením smutku je totiž „dělání dělání všechny smutky zahání…“
Začínám mít jakési vnitřní šimrání, že se na gumosex vykašlem a to riziko případného dalšího potratu na sebe vezmu. Třeba to fakt byla všechno jen nějaká blbá náhoda.
@JaLa taky mám stochutí se na gumysex vykašlat, přesně jak říkáš, třeba ty potraty byly jen náhoda. Ale aspoň to těch vánoc (konec cyklu), to vydržím, a pak hurá do toho. doktoři nedoktoři
Ty potraty byly u mě trochu odlišné. První biochemický ani nebudu počítat (měla jsem tehdy krutou virozu a stres v práci), pak jsem měla syna (naprosto v pohodě), druhý potrat byl jednoznačný SP a to druhý cyklus od porodu s hodně odloženou ovulací, takže hormony nemusely dobře fungovat. No a ten poslední se to zase nějak blbě vyvíjelo, špinila jsem - tam to byl spíš ZP. No a jak už jsem jednou psala - vždy jsem potratila v okolí listopadu. Jediné jarní těhotenství dopadlo dobře, takže já jdu do toho, akorát budu zobat víc listovky než obvykle a k tomu anopyrin (mám MTHFR)
už jsem se rozhodla a na imunu prostě jen uvidim, co a jak. Stejně si nedělám iluze, že bych otěhotněla hned teď - ale aspoň si to čekání na výsledky zkrátim jinou hezčí činností ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.