Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak už jsem si zamluvila lázně od 22.9.
Teď jen doufat, že mi to pojišťovna schválí ![]()
@kaczule1 Je to smutý, že tolika z nás má takovou zkušenost. Je dobré, že se k tomu stavíš takhle a taky koukám jsi dost mladá, tak to určitě vyjde, u nás to už byla a je hra o čas, za měsíc mi bude už 37…Držím pěsti!!!
![]()
@Mber děkuji, určitě to teď vám vyjde, moc držím palce
No mladá sice jsem, ale kdo ví, jak to půjde dál, když přirozeně neotěhotním
Snažíme se už od mých 23 let a pořád nic
![]()
@Mber
urcite-uz to musí klapnout ![]()
me uz tyden je 37
-taky nejsem zrovna nadsena-bejt mi o 10 min tak to clovek bere malinko jinak(mela bych trochu vic casu) nervu urcite stejne ![]()
@Papia Jj,jak píšeš, nervů by bylo určitě stejně, ale ten čas je v tomhle případě dost důležitý…Ale jak jsem již psala.Co jsem u paní profesorky v Plzni, tak věřím, že ona pomůže snad každému, je to obrovský profík a úžasný člověk…Věř jí
Moc moc držím palečky a myslím na Tebe, když ženská miminko moc chce, znám ty pocity, když to nejde a nejde…Ale vydrž. Já to taky nevzdala, dotahli jsem vyšetření, postupovali a stále se držíme všech doporučení od paní doktorky a prostě věříme, že tentokrát už to vyjde!
![]()
Ahoj tak jsem vcera na testu take nasla dve //. Ale nemam moc naladu se radovat. V pondeli mi zemrel deda ![]()
@marinka5 Gratuluji,to je super zpráva, zároveň přijmi upřímnou soustrast…
@marinka5 moc gratuluji k // a zároveň je mi líto, že musím vyslovit upřímnou soustrast
život je opravdu nemilosrdný, s tím bohužel nikdo nic neuděláme
a můžu se zeptat, jestli užíváš nějaké léky? našli ti něco?
ještě bych se vás ráda zeptala, jak je to s Prednison, teď začínám pročítat dotazy a články a zjišťuju, že léčba není vždy účinná
a navíc musí být po půl roce ukončena, jak dlouho jste ho užívaly? a pomohl vám, byl nějaký posun na dalším vyšetření
tak jsem se zase chvíli naivně radovala, že se snad našla příčina..a teď se zase dovídám tohle
všem přeji krásný víkend ![]()
@Elunaj9 děkuji že dvou se zatím neraduju jinak mam vše v podpisu měla bych najet snad na fraxiparine a utrogestan
@marinka5 Moc gratuluju k // a zároveň také přijmi upřímnou soustrast
Teď už bude určitě vše lepší! Moc a moc držím palce!
@Elunaj9 já bych to tak pesimisticky neviděla, ve skupině s holkama „potratářkama“ jsme už téměř všechny těhotné (a všechny s léčbou imunitních příčin potratů) a zatím (ťuk ťuk) všechny úspěšně. Jedna už má kousek před porodem, takže rozhodně bych neházela flintu do žita už takhle na začátku. Samozřejmě u někoho léčba nemusí zabrat, pak je dobré navštívit někoho, kdo tu léčbu trošku pozmění nebo vymyslí jiné léky (např MUDr Malíčková) - po tu dobu je žena hlídaná a dokud se hodnoty nesrovnají, tak nemá oficiální svolení ke snažení - resp je to na její riziko. Takže varianty, že bys měla léčbu, otěhotněla a zase by se nepovedlo z důvodu imunity - toho bych se nebála. Samozřejmě k ZT dojít může tak jako tak, ale pokud je tam jiná (chromozomální) příčina, tak s tím bohužel nikdo nic neudělá.
Léčba Prednisonem není po 6m ukončena, ale na dobu 6týdnů přerušena - je to z důvodu, aby se účinky Prednisonu nevytratily. Resp aby se po 6t zase léčba „nastartovala“. Nicméně po těch 6m, kdy by nedošlo ke zlepšení krevních výsledků, bych uvažovala spíš o změně medikace.
Když ale nastane situace, že žena otěhotní po 4m užívání Prednisonu, tak se přerušení nekoná a pokračuje se s ním zhruba do 16tt.
Holky tak já jsem teď totál rozhozená. Mám léky od paní profesorky z Plzně, teď jsem psala Mudr. Malíčkový, abych se uklidnila, že to tak je dobré a ona mi hned odpověděla, že nasazení Prednisonu se jí zdá v malé dávce a že by ho nasadila alespoň 6 týdnů před plánovaným otěhotněním…
@Mber a na co máš ten prednison? Ja mam krome tech pozitivnich protilatek proti annexinu to same a obe se shodli ze prednison ne
@marinka5 No právě kůli těm protilátkám proti tomu annexinu V je ten Prednison.Jsem z toho hotová!!!Jestli jsem ho začala brát pozdě a málo, tak vůbec nechci myslet na to, co zase bude následovat… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.