Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia píše:
@Terka baterka
v 1tt? to snad ani nejde…kdyz clovek zjisti ze je tehu tak uz je cca 4tt
no asi jsi se jen prepsala…
ale jak pisou holky- zajdi k psychiatrovi-s nekym nestrannym si o tom popovidat urcite pomuze-taky k nemu chodim a je to moc fajn![]()
![]()
Já myslím, že Terka myslela 5tt. Tedy hned první týden, co zjistila, že je těhotná.
Ahoj,
a brala jsi i ten Prednison? Byla jsi v Praze na imunologii? Nevím přesně na co ten Wobenzyn je.
Vím, že čekáš mimi a držím ti pěsti, tentokrát už to vyjde, protože jsi si vytrpěla dost. Je to fakt hrozný, co musíme my některé vydržet, ale nesmíme se vzdávat.
@pantoflíček Nevím jistě, jestli se ptáš zrovna mě, ale asi ano ![]()
Ano, byla jsem v Podolí na imunologii, našli mi mírně zvýšenou buněčnou imunitu. Prednison užívám stále (5mg) a budu až do 16tt. Wobenzym je v tomhle vlastně podpůrná léčba - stejně jako Prednison tlumí nežádoucí imunitní reakce, ale naopak snižuje otoky, podporuje tu „hodnou“ imunitu a celkově pozitivně stimuluje organismus a tkáně, aby těhotenství co nejlépe přijali. Brala jsem ho vlastně i kvůli tomu Prednisonu - aby tlumil jeho nežádoucí účinky.
Hormonální profil jsem neabsolvovala (resp ne po těch potatech), asi se to doktorce zdálo zbytečné, pokud mám ovulaci a jakš takš cykly. Ale taky mě to naštvalo a kdyby se hned nezadařilo, tak bych na tom asi trvala. Na poruchu štítnice mi přišla až obvoďačka, když jsem jí říkala, co mě potkalo.
@marinka5
ja vůbec nevim…co to obnasi?
ja byla na imunologii, nefrologii, v trombo centru, na gennetice a ted v plzni…ale nevim co to je hormonalni profil ![]()
@Papia podle mě tam zjišťují hladiny estrogenů, progesteronu, štítnice a prolaktinu (a ještě asi něco) v průběhu cyklu - takže ty odběry jsou několikrát za měsíc, podle toho, v jaké fázi cyklu jsi. Dělávají to na gyndě.
Ale myslím, že to je spíš vyšetření směřované na ženy, které buď nemohou otěhotnět, mají nepravidelné nebo anovulační cykly nebo potrácejí na začátku (např právě kvůli nedostatečnosti žlutého tělíska a nízké hladiny progesteronu).
@marinka5
![]()
no me delali stitnou zlazu na genetice a ted nam brali krev v te plzni…jen nevim co z ni ted budou zkoumat…co vam zkoumali v te plzni z krve-třeba to bylo tohle…
a uz se snažíte? nebo zatím dodržuješ nejaky lecebny rezim?
@Papia nene hormonalni profil se tam nedela to vim jiste. Ale co mi vse delali v ty Plzni primo nevim jen nam rikala ze se testuje na nejakych 50 veci. Jinak my se uz druhy mesic snazime
@marinka5
tak drzim palce ![]()
my jedeme na výsledky az na konci srpna
tak uvidme az pak na co prijdou a nebo ne
Ahoj holky. Zdravím po delší době a přinášín nové zprávičky:Dnes ráno jsem našla //!!!Držte palečky, doufáme, že tentokrát to už dotahneme až do konce! ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Já mám za sebou „pouze“ 2 potraty, ale o to to je horší, že přirozeně neotěhotním a jenom díky IVF i když se neví proč
Teď nám zbývá poslední hrazený pokus IVF, ale na ten teď nespěcháme a nejspíš bude až příští rok ![]()
@Papia hormonální profil se dělá 2-5 DC a nejlépe je 3.DC, pak ještě kolem 21.DC se bere krev na progesteron, ale to už asi není součásti HP i když mě to děláno bylo. Ale je to prví vyšetření co mi dělali, když jsem řekla, že nemůžu otěhotnět, takže když otěhotníš přirozeně bez problému, tak nevím, jestli se to dělá ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@Terka baterka

v 1tt? to snad ani nejde…kdyz clovek zjisti ze je tehu tak uz je cca 4tt
no asi jsi se jen prepsala…
ale jak pisou holky- zajdi k psychiatrovi-s nekym nestrannym si o tom popovidat urcite pomuze-taky k nemu chodim a je to moc fajn