Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia Děkuju, dneska bylo UZ a srdíčko, ale zatím se z toho nějak nedokážu radovat, to asi přijde později
Pro mě je rekord i toto - v těch předchozích jsem už touhle dobou měla akorát revizi nebo hodně krvácela a klesalo HCG, takže aspoň nějaký úspěch léčby imunity ![]()
jak by bylo úžasné, kdyby se jakákoliv snažilka hned druhý den od rozhodnutí počít dítě probudila a byla na začátku 8m a jediné, co by jí zbývalo, bylo nakoupit výbavičku a nečekalo ji nic jiného než krásný, klidný a bezbolestný porod a na konci zdravé a spokojené miminko. No nebyla by to nádhera? Škoda, že to tak nefunguje…
@JaLa píše:
@Niky.Kuch jak psala Papia, rozhodně to ještě neznamená konec. Měření na UZ v tak raném stadiu je hodně orientační - ne nadarmo se tam píše plus mínus 7 dní(dokonce i můj syn měl trošku zpomalený vývoj na začátku a doktorce se to nelíbilo a do konce 12tt to pak dohnal, dokonce o pár dní předehnal). Každý milimetr navíc je otázka i několika dní. Dokud buší srdíčko, nemáš křeče a nekrvácíš proudem, tak bych neházela flintu do žita. Špinění v těhu je poměrně častá záležitost - dokonce většina mých kamarádek špinila nebo krvácela a nic to neznamenalo. Snaž se odpočívat, užívej Ascorutin (resp vitamin C), užívej ten Utrogestan a snaž se myslet pozitivně. Moc držím palce!!!
@JaLa
Děkuju moc za podporu holky
trochu jsem se prospala a ted šla juknout jak to tady vypada a je mi o dost lip. Jste zlaticka, doufám, ze to vyjde a přeji hodně štěstí i Vam
také nechápu proc me tam MUDr neposlal a při kontrole bez obtíží za týden si o to řeknu sama
![]()
@JaLa
jojo- to by bylo bezva
- no ja se tech zacatku nebojim, ale pak v polovine to je horsi ![]()
a uplne te chápu…ale stejne něco uvnitř v cloveku ma obr radost, ikdyz ten strach je hroznej…ale uz to musí vyjit ![]()
@Niky.Kuch
spanek pomaha nejvic na vsechno ![]()
pekne odpočívej a pristi tyden sup na hematolku na krev- jen pro jistotu
![]()
Mám ten samý příběh, je to zvláštní, první těhotenství bez léků, injekcí a vydrželo nejdýl. Byli jsme už i na ivf, na 4 ket jsem byla těhotná, ale pouze jen 7tt. Pak zase zamlklé. Někde je zakopanej pes, ale léta letí! Nebo je to jen číslo? Věřím, že nám to jednoho dne vyjde, všem! Na imunologii v Praze jsme taky byli a pojídám Prednison a plníme sexy dietu s gumídkama. Tak jsem zvědavá, koncem léta musím znovu na odběr.
@Anonymní píše:
Mám ten samý příběh, je to zvláštní, první těhotenství bez léků, injekcí a vydrželo nejdýl. Byli jsme už i na ivf, na 4 ket jsem byla těhotná, ale pouze jen 7tt. Pak zase zamlklé. Někde je zakopanej pes, ale léta letí! Nebo je to jen číslo? Věřím, že nám to jednoho dne vyjde, všem! Na imunologii v Praze jsme taky byli a pojídám Prednison a plníme sexy dietu s gumídkama. Tak jsem zvědavá, koncem léta musím znovu na odběr.
To mě mrzí, holka!! Moc držím palce, aby se zadařilo.
Ještě zkus ten Wobenzym k tomu, aspoň mně to teda pomohlo - já jsem o tom přesvědčená.
@JaLa Ahoj gratuluji k těhotenství
a chtěla bych se zeptat ohledně toho Wobenzymu, ja dlouho a v jakém dávkování jsi ho užívala? Asi začnu taky, ale zatím nemám výsledky z imuno, tak nevím, co se mnou je nebo není, ale i tak myslím, že to neuškodí… ![]()
@Elunaj9
ja brala ten wobenzym taky…brala jsem 3× denne 7tbl, pak jsem to snizila na 5tbl3× denne a pak 3tbl 3× denne-mela jesm to velke baleni 800tbl
taky mi prislo ze to pusobi-hodne se mi zlepsilo vypadavani vlasu ![]()
@Papia tak děkuji za info, to já si ho koupím…ale je to teda všechno pěkně drahý
v září mám začít chodit na ten Sujok…celá ta 8týdenní kůra vyjde okolo 7tis…ale pokud to má k něčemu být, tak jsem ochotná peníze obětovat, to je to poslední co potřebujeme ![]()
@Elunaj9 Díky moc! Užívala jsem ten Wobenzym 3×5 a předevčírem jsem na radu holek ze skupiny, co ho taky braly, snížila na 3×3 (gyndr mi říkala, že se jí zdá zbytečný a že ho už nemám brát vůbec, ale na to jí kašlu). Nevím, jestli to bylo Wobenzymem, Letroxem na štítnici nebo kontryhelem nebo kombinací všeho - ale krásně se mi srovnal cyklus, měla jsem úžasně plodný hlen (a tedy perfektně rozeznatelný den ovulace) a taky jsem se najednou cítila úžasně fit a plná energie a síly, i trávení se mi srovnalo. Ty prachy za ten Wobenzym se rozhodně vyplatily - ostatně, když ho koupíš přes internet, tak ušetříš i 500,– za to velké balení.
Ahoj holky, tak jsem si koupila angelsounds, abych se uklidnila a prd! Srdíčko miminka neslyším a jsem pěkně na nervy… Jsem 11+4 a prostě jej nemůžu najít. No to byl zase nápad! ![]()
@frapik Tak ono je hodně brzy a může to trvat i několik dní, než najdeš to správné místo. Taky záleží, jak moc jsi při těle. Přeci jen ten prťousek je ještě maličký a může se tam poměrně slušně schovávat. Za týden nebo za dva to zase bude jiné. No a jak ucítíš pohyby, tak už ten angelsound nebudeš ani potřebovat, protože tam budeš mít malého fotbalistu ![]()
@JaLa No řekla bych, že jsem štíhlá, ale v průkazce mám napsáno placenta na přední stěně tak třeba to taky hraje svou roli. Je těžký být optimista po třech potratech, nezbývá než čekat.
@frapik no jo, tak ta placenta tomu taky brání, to je jasný. Taky mám za sebou tři potraty (přerušené jedním úspěchem), tak jsem taky trochu na nerva. Ale snažím se to brát jak to běží, jinak bych se z toho zcvokla.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@JaLa
…ten jen potichu a za 7 mesicu poradne

a tobe moc gratuluju k tehu