Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
28.7.13 13:39

@kaczule1 ahoj! Je mi to moc líto. :hug: Byla jsi vyšetřena na reprodukční imunologii? Resp poslal Tě tam po tomto potratu někdo? Také je dobré vyšetřit štítnici včetně protilátek. Genetika taky není špatná - i když tam bývá problém méně často - takhle v začátku. No a ještě hematologie.
U mě to bylo tak, že v každém vyšetření našli něco málo špatně - ale znáš to, 100× nic umořilo osla. Beru teď milion léků, ale zatím je to snad dobré (ťuk ťuk). Určitě napiš, jak dopadla vyšetření - zvlášť když jsi po IVF, tak bych to vše podstoupila, abyste nešli do dalšího posledního hrazeného IVF naslepo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
28.7.13 13:44

@JaLa po 1. potratu mám udělanou genetiku i imunologii. Imunologii mi ale dělali pouze v CARu, což je jenom nějaký základ, tak jsem si vyřídila ještě reprodukční imunologii u dr. Maličkové v Praze, tak jsem zvědavá, jak tam pochodíme :nevim: Jdeme tam 14.8. Hematologii mám taky udělanou a štítku mám pod kontrolou. Pravidelně chodím na endokrinologii :nevim:
Teď v srpnu mě čeká laparka a pak snad klapnou lázně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
28.7.13 13:55

@kaczule1 Tak to vypadá dobře - dr. Malíčková se o Tebe postará, ona to bere hodně individuálně a vymýšlí pro každou tu léčbu hodně na míru. Holky ze skupiny jsou s ní moc spokojené (já byla u Madara v Podolí) a všem nám něco našli - přijde mi, že je to velmi častá příčina opakovaných potratů. Fajn, že ta ostatní vyšetření už máš. A v lázních si krásně odpočineš.
Nejraději bych s Tebou ale řešila jiné věci v Rybičkách. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
28.7.13 14:00

@JaLa nám ty rybičky asi nejsou přány :,( :nevim: Loni jsem otěhotněla po IVF a termín jsem taky měla v únoru.
Na dr. Maličkovou jsem právě slyšela celkem chválu, tak jsem ji napsala a domluvily jsme se :palec: Jsem zvědavá, jestli se něco ukáže a půjde to řešit :nevim: Taky jsem zvědavá, co ta laparka, jestli může něco ukázat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
28.7.13 20:50

@kaczule1
ahojky, taky jsem po 2 potratech a jako ty po IVF. Teď na podzim jdu na 3 IVF. Jak píše Jala, ta imunologie je hodně důležitá, já taky chodím k Malíčkové, ona je velká odbornice na holky po potratech a má i velké zkušenosti s IVF holkami, které potrácejí. Laparka je určitě dobrá věc, taky jsem jí teď na jaře absolvovala, abych si byla jistá, že je vše ok. Do jakého CAru chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
28.7.13 21:02

@sofie1974 zatím chodím do Ostravy, ale budu měnit. Pravděpodobně půjdeme do Reprofitu v Olomouci :nevim: Ale na další IVF je zatím čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
28.7.13 21:10

@kaczule1 běž radši v olmiku do caru do fakultky ;-) hodně na ten reprofit nadávají a vrací se do FN prej je levná a lepší komunikace…já tam taky chodím a nemužu si na nic zťěžovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
28.7.13 21:13

@ywettka16 já mám právě známé, co tam jsou hodně spokojení :nevim: Máme zatím jenom domluvenou na září konzultaci s dr. Machačem, ale kdo ví, kde skončíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.13 22:19

Imunologie a Reprofit

Ahoj holky,

chodím do Reprofitu do Brna a jsem moc spokojená.
Chci se zeptat, chodíte někdo na imunologii do Podolí k mudr Madarovi nebo ke Karin Malíčkové, kdo je z nich lepší? Pokud se to dá takto napsat. Máte s imunologií nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
28.7.13 22:27

@pantoflíček
mám zkušenosti s oběma, dle mého úsudku je dr. Malíčková lepší-dr. Madar je také velký odborník, ale nepracuje tak individuálně jako Malíčková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
29.7.13 07:59

@pantoflíček taky jsem slyšela, že Maličková je více individuální a Madar všechno řeší Prednisonem :nevim: Ale zkušenosti nemám zatím ani s jedním. My v polovině srpna jedeme k MUDr. Maličkové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
29.7.13 09:18

@kaczule1
tuším, že s. dr. Machačem má výbornou zkušenost Nelfil z této skupiny-měla nízké AHM, ale přesto čeká dvojčátka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
29.7.13 09:39

@kaczule1
aha-diky- no s otehotnenim my problem nemame vubec -tak mozna proto to u nas neni dulezite…

jinak malickova je fajn…do podoli jsem nechodila na imuno-takze neporadim…jen si myslim, ze tedy jeste lepsi nez malickova je ulcova-gallova v Plzni-tam chodim ted :palec:

• Citovat
  • Upravit
15866
29.7.13 10:15

@Papia a přišli ti na něco? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
29.7.13 12:36

@kaczule1
malickova neprisla na vubec nic :( -resp. nikdo neprisel vubec na nic… :zed:
byla jsem i na genetice-v gennetu na letne-vse je ok-u me i u partnera
leidenskou mutaci mam zjistenou uz tak 15 let-a sleduji me pokazde v trombo centru-vysledky vzdy ok-ale ted uz pokazde picham automaticky clexan hnedka po zjisteni tehu
tak jsme ted v te plzni(nase posledni sance neco zjistit) a prof. zas zkouma jine veci (ovulacni hlen nejak dohromady se spermijkama)-na vysledky jedeme az na konci srpna-tak snad na neco prijdou :think:
;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty