Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kaczule1 ahoj! Je mi to moc líto.
Byla jsi vyšetřena na reprodukční imunologii? Resp poslal Tě tam po tomto potratu někdo? Také je dobré vyšetřit štítnici včetně protilátek. Genetika taky není špatná - i když tam bývá problém méně často - takhle v začátku. No a ještě hematologie.
U mě to bylo tak, že v každém vyšetření našli něco málo špatně - ale znáš to, 100× nic umořilo osla. Beru teď milion léků, ale zatím je to snad dobré (ťuk ťuk). Určitě napiš, jak dopadla vyšetření - zvlášť když jsi po IVF, tak bych to vše podstoupila, abyste nešli do dalšího posledního hrazeného IVF naslepo.
@JaLa po 1. potratu mám udělanou genetiku i imunologii. Imunologii mi ale dělali pouze v CARu, což je jenom nějaký základ, tak jsem si vyřídila ještě reprodukční imunologii u dr. Maličkové v Praze, tak jsem zvědavá, jak tam pochodíme
Jdeme tam 14.8. Hematologii mám taky udělanou a štítku mám pod kontrolou. Pravidelně chodím na endokrinologii ![]()
Teď v srpnu mě čeká laparka a pak snad klapnou lázně ![]()
@kaczule1 Tak to vypadá dobře - dr. Malíčková se o Tebe postará, ona to bere hodně individuálně a vymýšlí pro každou tu léčbu hodně na míru. Holky ze skupiny jsou s ní moc spokojené (já byla u Madara v Podolí) a všem nám něco našli - přijde mi, že je to velmi častá příčina opakovaných potratů. Fajn, že ta ostatní vyšetření už máš. A v lázních si krásně odpočineš.
Nejraději bych s Tebou ale řešila jiné věci v Rybičkách. ![]()
@JaLa nám ty rybičky asi nejsou přány
Loni jsem otěhotněla po IVF a termín jsem taky měla v únoru.
Na dr. Maličkovou jsem právě slyšela celkem chválu, tak jsem ji napsala a domluvily jsme se
Jsem zvědavá, jestli se něco ukáže a půjde to řešit
Taky jsem zvědavá, co ta laparka, jestli může něco ukázat ![]()
@kaczule1
ahojky, taky jsem po 2 potratech a jako ty po IVF. Teď na podzim jdu na 3 IVF. Jak píše Jala, ta imunologie je hodně důležitá, já taky chodím k Malíčkové, ona je velká odbornice na holky po potratech a má i velké zkušenosti s IVF holkami, které potrácejí. Laparka je určitě dobrá věc, taky jsem jí teď na jaře absolvovala, abych si byla jistá, že je vše ok. Do jakého CAru chodíš?
@sofie1974 zatím chodím do Ostravy, ale budu měnit. Pravděpodobně půjdeme do Reprofitu v Olomouci
Ale na další IVF je zatím čas.
@kaczule1 běž radši v olmiku do caru do fakultky
hodně na ten reprofit nadávají a vrací se do FN prej je levná a lepší komunikace…já tam taky chodím a nemužu si na nic zťěžovat ![]()
@ywettka16 já mám právě známé, co tam jsou hodně spokojení
Máme zatím jenom domluvenou na září konzultaci s dr. Machačem, ale kdo ví, kde skončíme ![]()
Ahoj holky,
chodím do Reprofitu do Brna a jsem moc spokojená.
Chci se zeptat, chodíte někdo na imunologii do Podolí k mudr Madarovi nebo ke Karin Malíčkové, kdo je z nich lepší? Pokud se to dá takto napsat. Máte s imunologií nějakou zkušenost?
@pantoflíček
mám zkušenosti s oběma, dle mého úsudku je dr. Malíčková lepší-dr. Madar je také velký odborník, ale nepracuje tak individuálně jako Malíčková
@pantoflíček taky jsem slyšela, že Maličková je více individuální a Madar všechno řeší Prednisonem
Ale zkušenosti nemám zatím ani s jedním. My v polovině srpna jedeme k MUDr. Maličkové ![]()
@kaczule1
tuším, že s. dr. Machačem má výbornou zkušenost Nelfil z této skupiny-měla nízké AHM, ale přesto čeká dvojčátka ![]()
@kaczule1
aha-diky- no s otehotnenim my problem nemame vubec -tak mozna proto to u nas neni dulezite…
jinak malickova je fajn…do podoli jsem nechodila na imuno-takze neporadim…jen si myslim, ze tedy jeste lepsi nez malickova je ulcova-gallova v Plzni-tam chodim ted ![]()
@kaczule1
malickova neprisla na vubec nic
-resp. nikdo neprisel vubec na nic… ![]()
byla jsem i na genetice-v gennetu na letne-vse je ok-u me i u partnera
leidenskou mutaci mam zjistenou uz tak 15 let-a sleduji me pokazde v trombo centru-vysledky vzdy ok-ale ted uz pokazde picham automaticky clexan hnedka po zjisteni tehu
tak jsme ted v te plzni(nase posledni sance neco zjistit) a prof. zas zkouma jine veci (ovulacni hlen nejak dohromady se spermijkama)-na vysledky jedeme az na konci srpna-tak snad na neco prijdou ![]()
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.