Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mber já mám pozitivní protilátky proti ph-inositolu - beru na to godasal, prednison ne
@marinka5 Já mám taky pozitivní proti ph-inositolu v IgC, pak proti annexinu V a slabě pozitivní proti zona pellucida. Prednison bych měla začít brát v případě pozitivního těhu testu a pak asi po celé těhotenství.
@Mber tak já mám také slabě proti zona pellucida, ale to mi řekla, že na to prednison třeba není, proti annexinu nemám
Ahojky, neřešli jste někdo problém chromozomů -47XXX?
Já ho mám nalezený v jedné z 20 buněk a vypadá to, že příčinou potratů bude právě on
Protilátky proti plodu mám hraniční -lehce nad limit (v řádu desetin)
Jsem z toho celkem zmatená, ale pochopila jsem to tak, že může být i ve vajíčku o ten chromozom víc a pak by měl plod všechny buňky XXX nebo XXY a tudíž nepřežije…není to někdo, kdo by se v tom trochu orientoval?
@krokodylek ahojky, a na ty chromozomy ti prisli na genetice z klasickeho vysetreni kariotypu? me vysly chromozomy 46XX a partnerovi XY tak nam asi v poradku, prislo mi to postou a dalsi konzultaci mi nedoporucili…
@Elunaj9 jj na genetice z karyotypu…nakonec jsem to řešila na jiné diskuzi..Obecně vzato-může to mít jistý vliv a nemusí…takže jsem tam, kde jsem byla
Prve jsem to totiž špatně pochopila, jak to funguje…zjistila jsem, že genetika je dost složitý obor ![]()
46XX a 46XY je v pořádku ![]()
@krokodylek noo ono co neni slozite, vid? a co ti rekli na genetice na to? ja cekam na vysledky z imuno a jestli nic nenajdou, uz se obavam, co bude nasledovat a jestli chci zase planovat tehotenstvi
presne s predstavou bud a nebo…
Ahoj tak s velkou radosti se hlasim mame uz 17 tyden u konce vysetreni za nama a vse zatim v poradku mimco roste presne jak ma
jiz tyden bez zvraceni a konecne i chut na jidlo ![]()
Verolli, to je báječná zpráva, kéž bych už byla taky tak daleko.
Já naopak hlásím, že se zadařilo, v úterý na UZ zatím bublina, tak jdu v úterý znovu, jestli bude srdíčko. Beru všechny ty svoje pilule a snažím se to spíš brát jako chřipku, abych pak nebyla zklamaná a smutná, kdyby to zase nevyšlo.
Velka gratulace
a moc drzim palce at to dobre dopadne ja jsem tomuhle tehu taky moc neverila a zatim je vse o.k.Ale je pravda ze jsem to taky dlouho tajila i pred znamima a rodinou jsem byla vlastne porad nemocna bud chripka nebo migrena
kdyby to nedopadlo.
Díky! přesně, sice jsem už otrlá, ale ty soucitný pohledy a pak všude zase říkat, že to nedopadlo, to už fakt ne - to ze sebe radši budu celý léto dělat maroda ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych radu, názor, cokoliv..
Je mi 24 a poprve jsem otěhotněla v 22 mimi nebylo plánované, ale vítané, bohužel jsem od objeveni dvou čárek na testu měla problémy a první týden jsem ležela v nemocnici s podezřením na mimo děložní, ale nakonec mimi vykouklo přeci jen v děloze a ja byla propuštěna. Ve třetím měsíci jsem, ale měla neco čemu se říká zámeklé těhu.
Za rok jsem otěhotněla znovu, ale ve 4 tydnu to skončilo. Bylo mi řečeno chemické těhotenství. Do třetice jsem zhruba za pul roku otěhotněla znovu a nejprve vse vypadalo super. Akorát dnes jsem zacala špinit a tak jsem jela do nemocnice kde mi doktor řekl, ze bych měla byt 6+2, ale prcek podle. Ultrazvuku je 5+2 je to opět zacatek konce? Srdeční akce byla v pořádku. Nařídil mi klid a napsal utrogestan 5tablet denne. Za týden kontrola s upozornil me na to, ze bych mohla byt v tehu i v nemoci a pry mam možná grnetickou poruchu či spatnou sražlivost krve… Moj psychika je v háji. Nemám si o tom ani s kým popovídat
budu rada za jakýkoliv příspěvek. Předem děkuju ![]()
@Niky.Kuch
to vůbec není začátek konce
- někdo muze spinit na zacatku celkem hodne a utrous(utrogetan) pomaha hodne mimi udrzet, nekdo spini i celkem dlouho…to ze je mimi mensi znamena jen ze jsi otěhotněla později, ze mas třeba plodne dny později, nez jak se to pocita podle ms…taky mohly spermijky počkat uvnitř-ony vydrzi ceklat na vajicko cca 70 hodin…takze zadne nervy ![]()
spatna srazlivost krve se zjisti na hematologii-nevim proc te tak rovnou neposlat, aby zjistili jestli něco nemas, když si mysli, ze by to mohlo byt tim…většinou to nedela problém- jen se to vice v tehu hlida…
lehce se reknu bud v klidu, ale sama vim ze to moc nejde, ikdyz clovek moc chce
![]()
@Niky.Kuch jak psala Papia, rozhodně to ještě neznamená konec. Měření na UZ v tak raném stadiu je hodně orientační - ne nadarmo se tam píše plus mínus 7 dní
(dokonce i můj syn měl trošku zpomalený vývoj na začátku a doktorce se to nelíbilo a do konce 12tt to pak dohnal, dokonce o pár dní předehnal). Každý milimetr navíc je otázka i několika dní. Dokud buší srdíčko, nemáš křeče a nekrvácíš proudem, tak bych neházela flintu do žita. Špinění v těhu je poměrně častá záležitost - dokonce většina mých kamarádek špinila nebo krvácela a nic to neznamenalo. Snaž se odpočívat, užívej Ascorutin (resp vitamin C), užívej ten Utrogestan a snaž se myslet pozitivně. Moc držím palce!!!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.