Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia jo ten taky, já už ho vůbec neberu jako léčbu, jak už sem na něj v těhu zvyklá ![]()
@Papia Ahoj holky, tak kontrola dopadla ok, srdíčko buší a máme 16mm. Kontrola za 14 dnů a to už se objednáme na ten prvotrimestrální screening. Tak snad už jsme si smůlu vybrali a miminko s náma zůstane. Kéž by! ![]()
@Mber Mohu se zeptat, co vám nakonec zjistili? Jinak držím palce! ![]()
@frapik Ahojky.Děkuju za držení palečků. Paní profesorka Ulčová-Gallová v Plzni, u které jsme s manželem byli, mi zjistila pozitivní antifosfolipidové protilátky-ve zprávě mám asi tři odborné výrazy, teď přesně nevím…
ale neodborně řečeno mé tělo vytváří protilátky proti miminku, jeho obalu a pak proti tvořící se placentě, všechno se točí kolem vysoké srážlivosti krve-prostě se ucpe přívod k miminku a je konec…
Na genetice jako první přisli na heterozygotní formu Leidenské mutace a mutace MTHFR.Beru Godasal, pak spoustu dalšího a v případě pozitivního HCG nasadí Prednison a Fraxiparin k tomu všemu, co už užívám…Pořád věříme, že se ještě zadaří a mimčo se povede. Už ale nejsem nejmladší, k tomu tři potraty za sebou…
ale nevzdáváme to!!!
@Mber tak to jsme na tom podobně, také už nám to 3× nevyšlo. Mě paní prof. Ulčová napsala do zprávy, že našla nějaký heterozygot, prý hraniční hodnoty, ale kvůli tomu mám Fraxík. Moje gynekoložka mi řekla, že je to hloupost, že tím to být nemůže a tvářila se, jako bych byla hypochondr, nicméně na hematologii mi řekli, že mě budou sledovat, Fraxík napsali, píchám, a zatím dobrý.
@frapik To je dobře, že je vše ok a neboj takhle to pujde i dál
![]()
@marinka5 píše:
@Mber můžu se zeptat na co ti dala ten prednison?
Ahoj
No počítám na ty všechny protilátky proti miminku, které moje tělo v těhu začne vytvářet, aby plod nebyl brán jako vetřelec a tělo ho nevypudilo. Holky z jiných diskuzí ho taky mají při té zvýšené buněčné imunitě-vlastně myslím, že ten APA syndrom, co mám já bude asi něco hodně podobného…
Někdo ho bere už před těhu-podle hodnot z krve, mě paní profesorka doporučila okamžitě při poz.HCG…a to u nás pořád není…
Jestli si dobře pamatuju z diskuze, ty máš asi podobný problém, viď? Držím palečky!
![]()
@frapik píše:
@Mber tak to jsme na tom podobně, také už nám to 3× nevyšlo. Mě paní prof. Ulčová napsala do zprávy, že našla nějaký heterozygot, prý hraniční hodnoty, ale kvůli tomu mám Fraxík. Moje gynekoložka mi řekla, že je to hloupost, že tím to být nemůže a tvářila se, jako bych byla hypochondr, nicméně na hematologii mi řekli, že mě budou sledovat, Fraxík napsali, píchám, a zatím dobrý.
Ahoj
Já mám heterozygotní formu té Leidenské i MTHFR mutace, Fraxík jsem píchala v těhu, ale nám nepomohl právě proto, že pak ještě zjistili ten APA syndrom…Řekla bych, že gynekologové tak nějak všeobecně tyto imunologické problémy dost podceňují a pokud si člověk na tom netrvá, tak je ani moc nechtějí řešit. Já jsem si šla tvrdě za svým a trvala na všech možných vyšetřeních. Teď jsem v péči paní profesorky v Plzni a jsem moc ráda, je to úžasný človíček. Tobě držím palečky, tentokrát už to určitě vyjde!!!Musí! Snad jsme si toho vybraly už dost ne? Měj se hezky ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@frapik
a utrous neberes?