Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, já mám za sebou těch potratů 6 a na nic se nepřišlo. Teď jsme dokonce nechali vyšetřit materiál z revize a nic. Už dva lidi nezávisle na sobě mi řekli, že je to hlavou. Že se musím od těhotenství odpoutat a neupínat se na to. Prý se tak moc bojím, že to nevyjde, až se to opravdu pokazí. Tak nevím think:
No každopoádně mě čeká další konzultace v Plzni a mám domluvený termín u Malíčkové. Tak uvidíme…
Jedno dítě mám a to by bylo, aby nebylo ještě jedno!
@Adona-i píše:
Ahoj holky, já mám za sebou těch potratů 6 a na nic se nepřišlo. Teď jsme dokonce nechali vyšetřit materiál z revize a nic. Už dva lidi nezávisle na sobě mi řekli, že je to hlavou. Že se musím od těhotenství odpoutat a neupínat se na to. Prý se tak moc bojím, že to nevyjde, až se to opravdu pokazí. Tak nevím think:
No každopoádně mě čeká další konzultace v Plzni a mám domluvený termín u Malíčkové. Tak uvidíme…
Jedno dítě mám a to by bylo, aby nebylo ještě jedno!
Mně také tvrdí doktoři, že je to stresem (tedy hlavou). Ale to se mně zdá jako blbost, tedy uvidím co v Plzni.
@Adona-i ahojky bojovnice
@AndilekOli chjo zbavit se strachu je hodně těžký…
@Ginuš píše:
@AndilekOli chjo zbavit se strachu je hodně těžký…
Mě před Janičkou vůbec nenapadlo, že by se mně to mohlo stát. U těch dvou dalších jsem se od prvního dne neadekvátně sledovala a stresovala a prý to mohl být také důvod. Ale nedařilo se mně mít pozitivní myšlenky ![]()
@AndilekOli no já se poprvé a podruhé až tak moc nebála a teď při 4tém těhu jsem taky věřila, ale asi málo
@Adona-i
Ono i kdyz budes mit vystrenou imunitu nekde u vas( nechci te urazit-nevim odkud jsi)
, tak to neni stejne jako ulc-gall a nebo malickova-ony maji daleko vetsi moznosti a zkusenosti…na bezne imunologii si myslim nic zasadniho nenajdou…chce to hodne zkusenosti a i pacientu, aby bylo z ceho vychazet…
A na hlavu az tak neverim-spis mi prijde, ze hlava zablokuje telo a nejde otehotnet, ale nezpusobi ZT…tot muj nazor…
Kazdopadne drzim palce
@Adona-i @AndilekOli
Ja na tu hlavu neverim, ne kdyz uz clovek otehotni…
Myslim ze opakovane Zt pricinu ma, bohuzel ale doktori jeste porad neznaji vse…staci se jen kouknout kolik hodnot a vseho v te krvi sleduji, at uz je to imuno, nebo hematologie…ikdyz toho vedi strasne moc, tak na neco je to porad jeste strasne malo
![]()
Ale verit, ze to jednou klapne se proste musi
![]()
Příspěvek upraven 08.09.14 v 08:19
@AndilekOli taky mam prijit pristi ovulaci, nekdy kolem 12.10. tak se tam treba potkame ![]()
@Papia já jsem pod dohledem prof. Ulčové-Gallové, tu imuno mám vyšetřenou u ní. Ještě jdu k Malíčkové.
S tou hlavou težko říct. Ted jsem si byla jistá, že to vyjde a po kontrole u dr. kdy bylo vše ok, mě najednou napadlo, co když to zamlkne teď a ono to den na to zamlklo.
@Adona-i To jsi spíš možná poznala, vnitřně, že není něco v pořádku. Já to tak měla u posledního, najednou jsem věděla, že je to špatně, šla jsem na kontrolu a prý, vše je ok (velikost, srdeční činnost), za týden jsem šla na další a srdíčko už nebilo a za týden nevyrostlo ani o milimetr.
@Heli91 píše:
@AndilekOli taky mam prijit pristi ovulaci, nekdy kolem 12.10. tak se tam treba potkame
Já půjdu cca kolem 1., mám prý počkat až začtu menstruovat a pak zavolat a dohodneme přesný termín.
@Adona-i
Ja prave neverim, ze by psychika mela takovou moc…
To ze se bojis je jasne…ted uz se budes vzdycky bat
Ja se poprve nebala vubec, ani me nenapadlo, ze se neco muze stat a stalo…
Podruhe jsem mela obavy, ale brala jsem to tak, ze poprve to byla nahoda, ale dopadlo to zase spatne…potreti jsem byla posr.na strachy a dopadlo to zase na nic…
A to jsme o miminka prisli vzdy uprostred tehotentvi, ne Zt na zacatku…tim to nechci zlehcovat, ale proste neverim, ze ta hlava ma takovou moc…
Holky hlavou to není. Tohle se může týkat maximálně oplodnění, ale ne těhotenství. Když jsem čekala dceru (předtím 2 potraty), tak jsem se pokaždé klepala při kontrole, až mi doktorka musela držet kolena a donosila jsem dceru v pořádku. Teď když jsem potratila ( snaha o druhé dítko), tak jsem byla úplně bez nervů, protože jsem si říkala, že když jsem rodila minulý rok v listopadu, že si to tělo určitě pamatuje a já budu mít bezproblémový průběh těhotenství. No a nedopadlo to.
Jsou to nějaké vady v těle a buď se na to přijde a nebo ne a musíme věřit v zázrak, že miminko donosíme.
Mě pořád hlodá, jestli třeba nepotrácím holky. Není to možné? Bylas jsem těhotná celkem 7× a mám z toho 3 kluky.
To je možné. už jsem o to dost četla. u mě už to taky napadlo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.