Opava a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2193
22.2.07 17:29

ZANKO jééé k Zwingerové to mám kousek, chtěla jsem k ní chodit, nakonec jsem ale Ninulku i sebe přihlásila na Polikliniku k paní doktorce Kumpelové. Je taky fajn… :) Ona má děti i dospělé. No jestli ten kašel Ninulce nepřejde tak v pondělí nebo úterý naklušu k ní zase do ordinace, snad to ale zápal plic nebude. Měla 3 dny teplotu pak nic, šííílenou rýmu kterou má i teď, ael už je to lepší a kašel má pořád, ale spíš takový ten jak jí dráždí ty hleny.. :( Už aby bylo teplo tohle blbý proměnlivý počasí je na houbec!

HOPE jo jo snad bude jakš takš a užijeme si to… :) Pak popovídám jak bylo a podělím se o fotečky :)

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
22.2.07 19:59

Weri: jen uzivejte, uzivejte :) ja ti tu budu zatim opatrovat madlo.. kdyby tak balicek hodlal dorazit jeste tento tyden… do patku by to mohli stihnout ne??? :D ja se taaak tesim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
22.2.07 20:30

Já se na to madlo těším, ale zase tak na něho nespěchám, ale kdybych ho měla na hory to by bylo super… :D No alespoň ho budu mít už na Velikonoce do ZOO :)

HOLKY MĚJTE SE TU KRÁSNĚ PÁÁÁÁÁČEK V PONDĚLÍ PAPÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

WERINKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
22.2.07 20:34

ahojky maminky

jsem děsná co se ani nestavím, ale když jsem na netu tak mám jen chvilku tak něco proletět. na mimibazarku jsme tedˇv aukci přihazovala na oblečky atd. Dneska přijede tatˇka Kamil tak už se těším, že ho uvidím a taky se těším jak uvidí maléhojak s erozzáří. a taky to proněj musí být když je týden pryč a pak přijede malej mu musí s euplně měnit před očima. Tedˇvám píšu a jendou nohou houpu autosedačku a malej tam usíná. krásně tam usíná vždycky a pak hezky ho přenesu knám do postele a spíme.
vy jste teda všichni tak marod jo?, Asi sem přestanu chodit vy sě nějak kazíte navzájem těma bacilama. tak unás má malejvěčně plnej nos. když kojím tak tak chrchle tím nosem , že pak musím přestat a udělám z buničiny tu rolku a čistím mu nosík.jendou v noci jak sme mu čistila nsík měla jsme pak na te vatičce trošičku krve lekla sem se, ale hluboko sem rozhodně nezajela. pak už tam nic neměl.
Mě ta trošku ořád slabě pobolívá v krku, ale zatím to nic vážného není a mléka mám taky stále dost.

Malej má už 4730gramů- má 5 týdnů takže krásně roste. Dokorka říkala že krásně roste a přibírá že to ej dobře. za 14 dnu skoro půl kila nahoře:-Da prej je dlouhej jako špageta:-D . nojo chlap ne?? Nosí velikost oblečků 68 . tak ze dne naden mi vyrostl ze všech oblečků až to pěkné není vůbec. No bolí mě už noha stoho houpání a malej se už akorát rozčiluje tak papa zatím. pak na vás zase houknu. ppaapa

• Citovat
  • Upravit
826
23.2.07 08:30

nazdarek
WERI: ja jsem trula.. normalne jsem cely vcerejsi vecer zila v presvedcveni ze je streda.. a to jsem prosim byla na plavcu takze jeste odpoledne jsem vedela ze je ctvrtek.. proste tele :) no samo ze to dorazi nejdriv v pondeli kdyz se todneska posila, ze :) no blbec no :oops: na co bych se tak mohla vymluvit ?? :roll: NO na hory mit madlo jeste nebudes ale do velikonoc se to stihne urcite :D ja se balicku nemuzu dockat .. ukecala jsem nakonec manzu na golfky tak jsme spolu vybirali a vybirali (tak doufam, ze jsme vybrali dobre :)

PPPERLA: to je fajn ze tak krasne rostete :) vy dlouhani… my zatim zdejsimu naporu bacilu odolavame a jsme zdravoucci :) tuk tuk tuk (abych to nezakrikla :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
23.2.07 12:56

ppperla to znám. Taky uspáváme houpáním a pak přeneseme do postýlky. Mě by z toho pohupování bylo zle, ale Ráďa jinak neusne.

Holky, včera se mi Ráďu dařilo díky Nurofenu držet pod 38. Dneska ráno v šest hned 39,2. Tak jsem zase letěla k doktorovi. Prohlídl mu i uši, jestli tam nezačíná nějaký zánět, pak mu chudáčkovi vzali z prstu krev :cry: na sedimentaci, jestli to způsobují bacily a ono pořád nic. Až mi doktor říkal, že to bude asi pátá šestá nemoc. Je to jakási kojenecká viroza, která se projevuje horečkami. Ty trvají 5-6 dnů. Děcku nic není, jen má horečky. A je to fakt. Ráďa si normálně povídá, hraje, ale ty horečky. Zase jsem mu ji Nurofenem srazila na 37,3 a bylo dobře. I poobědval … snědl toho celkem dost. A hned po obědě už mu zase šla teplota nahoru. To je děs. Tak zase 2,5 ml Nurofenu. Jinak by mi asi uhořel, chudáček. Ale je to hrozné ho takhle držet na lékách :? Pokud do neděle horečky nezmizí, tak s ním musím v pondělí na další odběry.

Jo a u doktora jsem se potkala s maminou, která má chlapečka o 4 starší a už má 5 zubů :! 8O 8O 8O Jsem tomu ani věřit nechtěla. Ale ukázala mi je. No to je síla. Ani ne půlroční dítě a už má 5 zubů 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
25.2.07 17:28

Ahoooooooj jak se máte???

CECETKO 6. nemoc, některé dětičky od nás z deníčku je měly a měly tak v průměru 3-,4 dny horečky a pak vyrážku.

Taaaaaak a teď vám napíšu jak jsme se měli a pak hned šoupnu pár foteček do galerky :o) Bylo bááááječně. První den co jsme přijeli, tak měly obě malé holky rozharašené spaní, takže Nina usla kolem 15 a spala do 17.30 takže jsme chodili spíš po areálu a v dosahu chůviček, abych jí slyšela a pak jsme poseděli v hospůdce. Druhý den jsme dopoledne vyrazili na procházku po Morávce a došli jsme na chatu Jízdárnu, měli tam koně a výborně vařili, pak jsme si prošli jednu stranu Morávky a vrátili jsme se nachvilku na chatu, aby se holky vyspaly v postýlce a navíc byla stejně zima. Nina nechtěla moc usnout, tak jsme jí vzala zase dolů do kulturní místnosti, kde si hodinu poběhala pak byla mrská tak jsme jí šoupla spát ven v kočárku. Spala asi hodinku, pak jsme šli obkouknout druhou stranu Morávky, ale téměř na cestě zpět se zvedl vítr jako blázen a šmarovali jsme zpátky do chaty. Večer se zase sedělo u nějakého toho dobrého pití (hoši pili slivovici my s kámoškou zlatého puškina :o) ). Bohužel hospůdka byla otevřená jen do 22.00 a zábava poté už žádná, tak jsme si popůjčovali skleničky koupili ještě nějaké pití a šli posedět před pokoje, kde bylo posezení. Jenže ještě než se hospoda zavírala, tak Nina protestovala se spaním a ještě od 21 do 22 hod tam lítala v pyžámku. Bylo super, že tam byl koberec, že tam holky mohly lítat aniž by se zašpinily (no lítat, Julinka plazit, Nina lítat :D). NO prostě pohoda, ráno jsme měli švédské stoly, na oběd jsme si došli každý den jiného hospůdky (dneska jsme byli na oběd v Mc Donaldovi :D ) a večer jsme měli polívku a večeři s desertem, celkem to šlo. Jen co jsme nadávali, že moc dobře věděli, že máme sebou děti a cestovní postýlku, ale nikdo nám neřekl, že do dvoulůžáku se prostě nevejde&!!! Byla tam manželská postel u zdi na jedné straně a na druhé hned nalepený stůl a taková lavička na sezení, ale byla přimontovaná ke zdi. Mezi manželskou postelí a dveřmi pidi prostor, ještě tam bylo umyvadlo a skřín, takže ani náhodou k hnutí. No pak kluky naštěstí napadlo ty postele pod ten stůl a lavičku trochu zasunout, takže se to tam nakonec vlezlo, ale mazec prostě, některé věci tam nemají jaksi dořešené. Tenké stěny byly taky mazec, protože druhou noc jak mi tam Nina nechtěla usnout, tak vedle měli nějaké ejchuchu noví přistěhovalci a měli štěkajíciho psa a při tom kraválu prostě nebyla schopná usnout! No jinak se nám výlet moc moc mooooc líbil :o) Jen co se netěším na to vybalování a praní :o))

Tak já letím ať to všechno stihnu a ještě musím dát zachvíli Ninulku spát!!!

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
25.2.07 21:39

Ahojky,
werinko hezké fotečky moc ti to sluší a tatínkovi a Ninulce taky mocinky

Já jsem tam taky přidala fotečku. Dneska focenou neodolala jsme Kamilkovi jak se rozvaloval s plínkou jak frajer a div si ruku nestrčil do plínky jako ALL BUNDA do kalhot. A hlavně má tam DUDLÍKA
Včera unás byla budoucí tchýně s tchánem a ta mu prostě strčila dudlíka do pusinky a on s ezrovinka chytnul. Nojo tak sme taky na dudlíku. přitom já to chtěla zkusit bez něj a ten jak ho už nemá hnedka ho nahání.

tak letím hajat papapa

• Citovat
  • Upravit
2193
26.2.07 10:29

PPPERLO děkuji za pochvalu, tak to by mě teda tchýně naštvala, kdyby tohle udělala a já to nechtěla!!! Já jsem jí dala dudlík a hned si ho Ninulka zamilovala, ale přes den ho mít nemusí, jen na spaní a někdy do kočárku :)

Jdu dovybalovat, je toho hromada :)

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
26.2.07 21:00

Tak jsem si byla dneska zacvičit a bylo to fakt fakt fakt supéééér!!!! Ve středu jdu potýrat tělo znova a zítra na solárko!!! Hurááá!!!

Weri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
27.2.07 23:57

werinka

si morduješ tělo jo?, no teda a pak solárko jo?, JÁ ještě v solárku vivotě nebyla. chystala sem s emockrát s kámoškou, ale pak sem s enato vyflákla ona vypadá od te oby co chodí na solárko děsně staře. asi ěnco natom bude že slunce člověka udělá starším. já se i v létě nerada opaluju nehávám to na sluníčkuat´si mě chytne samo.-)

No stím dudlíkem mě to naštvalo on je naněm už závislej asi furt řve jak mu spadne. je pravda že s ddlíkem je nějak klidnější, ale i tak i bezněj to jde přece. No uvidíme nechám mu ho, ale stejně jak bud emít rok budu mu ho zkoušet vytáhnout prostě co nejdřív. třeba se odněj ještě nějak odpoutá:-)

JAK TO MÁTE S DENNÍM REŽIMEM DÍTĚTE,?
Poradťe mi. od kdy mám začít malého učit jako kdy koupat a kdy spinkat??
kouání sme měla každý dne opůl osmé, ale zjištuji že to přehodím neviděla bych zprávy. ted´furt sleduju ulici, ale natu chviličku byhc onic nepřišla .
ale to spaní si neumím představit spí jen snáma v posteli,a le jinak celej den spí v autosedačce o jinde spát nechce. Nevím ani jetsli je to dobré aby byl pořád v autosedačce aby neměl křivou páteř nebo tak. ikdžy je to dělané pro mimča, ale víte jak. no celý dne mi chrápe v sedačce jen se probírá na přebalení a kojení krásně se i v sedačce vyprdí . a večer když jdu já spát ho přenáším to se vždycky mírně probere, ale já ho prostě nakojím a use hnedka. no tak nevím jak stím spánkem vůbec co a jak. mám ho učit kdyžtak už na nějaký čas a snažit se uspávat v posteli?? v postýlce sme t zkoušeli celej víkend do ní se nechytá to říkala i mátchýně že ten jí vyloženě nechce zatím tu psotýlku.
ale mám prostě okoupat dítě a nakojit a pak se pokoušet už uspávat unás v posteli?, usne taky jen při kojení normálně ne.
Poradte mi vtom hrozně vtomhle tápu.

• Citovat
  • Upravit
2193
28.2.07 18:00

PPPERLO
já ti jen napíšu tohle, spaní pro dítě v autosedačce není a nemá se v ní nechávat spát!!! Někde jsem četla, že se takhle i dítě může udusit, tím tě nechci strašit, tlačí si hlavičkou na hrudníček… taky se mu tím kazí záda. Dítě by v autosedačce nemělo být dýl než 3 hodiny denně. Já jsem byla prostě od malička tvrdá a Nina spala přes noc v postýlce, jak si zvykne na postel, tak se pak z ní nehne a ty se nevyspíš nebo bude pak chtít být přicuclý na tvoje prso! Já vím, že je to pro tebe pohodlnější, ale… prostě si myslím, že se ti to vymstí! Já jsem to měla tak, že přes noc spala v postýlce, přes den na gauči obklopená tak, aby náááhodou nespadla (dokud byla mrňavoučká) a odpoledne spala v kočárku na procházce, když se mi nechtělo moc dlouho chodit, tak jsem dojela domů, vytáhla jsem vložnou tašku i s ní a odnesla jí do ložnice, kde u otevřeného okna dospala na posteli. Spát chodila cca kolem 18-19 jak začla být mrská, do teď má pořád stejný režim. Taky jsem neviděla nějaké pořady co mě zajímaly, ale bohužel, to je úděl mateřství :) DO teď nevidím začátek ulice a nijak mi to nevadí… :) Někdy nevidím ani ty zprávy, když se jí do spaní nechce… Ono si to dítko nějakým způsobem řekne, že chce spinkat jen mu naslouchat a pozorovat ho :)

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
28.2.07 19:55

souhlasim s Werinkou, taky jsem nekde cetla ze dite nema byt prilis dlouho v autosedacce, opravdu to neni dlouhodobe vhodne na zada…
nase mala spi taky odmalicka ve sve postylce, i kdyz je fakt ze do 3 mesicu jsem ji uspavala v naruci a teprve spici ji tam prenesla … od 3 mesicu usina sama v postylce… co je vetsi tak mi pres den moc nespi,a le kdyz nahodou jo tak taky ve sve postylce.. ale vetsinou tu radi jak cerna ruka :) jinak s kocarkem jsem to praktikovala podobne, kdyz jsem se vratila domu se spici terezkou proste jsem ji ve vlozne tasce nechala v loznici u otevreneho okna dokud se nevzbudila…
jinak koupeme kolem 6, pak dostane mlicko a uz spinka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
28.2.07 20:31

ahojky,
dneska už mám malého položeného na rozloženém gaučíku kousek umě, je obloženej peřinama aby kdyby se chtěl překult to neměl tak jednoduché:-).dneska tam hajá hezky. Já práv četla taky to oté sedačce i proto sem se ptala aby jste mi poradili co dělat. vím že to škodí. většinu dne byl vmmojich rukách, ale tři hodky denně tam určitě v sedačce spal a taky semi to nezdálo.Do postýlky se nechytá.Zkouším ho tam pořád dávat když už uplně spí tvrdě. a v momentě než stihnu odejít jako myška tak se vzbudí a ječí. zkoušela sem ho chvilku nechat plakat jetsli neusne , ale vůbec.sestřence to tak dělali oba kluci říkala že ji lehli v postýlce až v půl roce. tak vto taky doufám a zatím bezuspěšně stále zkouším:-).no a přez den teda bude hezky narovnanej na gauči.A jak často průběžně byse měl otáčet na strany,,?? nemusím ho otáčet na strany jako na bok přez den ne,? v noci smenou vesměs spí jedině na boku, já jsem tak klidnější, protože je nakojenej vždycky a na boku kdžy leží i odříhne někdy. jsem tak klidnější.já koupala opl osmé, ale budu koupat asi v sedm hodin. ikdyž dělala jsme to pravidelně a tedˇmi krásně hajá asi si už zvyl že po koupeli se trošku napapká a jde hajat.-)je to roztomilé.on mi ani moc nejí po koupeli protože vesměs než jdem koupat tak usíná takže musím jít koupat a ta voda ho ještě unaví víc. tak to je fajn.

jinak mi většinou usíná u hudby mám pořád puštěnou televizi celej den dělám uní všechno.-) ikdyž jí nesleduju jenjí poslouchám ale kolikrát poslouchám i hudbu pošlouchám hudbu celej život a vidím že malej má hudbu rád.
dokáže mi u písniček usínat. Dneska mi usnul u téhle písničky. snažím se stahovat z netu právě hudbu pro děti a pak mu to cd vypálím a budu mu to pouštět.-)
 http://www.zemepohadek.cz/pisnicka.html

• Citovat
  • Upravit
826
2.3.07 08:38

pperla : jeste em napadlo ze jsem nekde kdysi slysela ze se mimca boji tolika volneho prostoru v postylce… mozna kdybys mu ji trosku oblozila polstari (Ale ty bych teda k postylce radsi v rozich privazala,a by na maleho nespadli) tak by to pro nej melo byt pohodlnejsi .. nemel by tolik volneho prostoru..
jinak s tim pretacenim.. ma se davat na brisko.. a u toho jak lezi je to jedno, jen si dej pozor at spi zhruba stejne casu na obou stranach hlavicky (at treba porad nespi na jednom boku, ale stridej je).. jak ta hlavicka roste mohl by ji mit placatou na te strane na ktere lezel (doufam, ze je to srozumitelne… )

jo a s tou televizi ja jsem teda konzerva, ale myslim si ze cely den by to maly poslouchat nemel, je sice fakt ze u toho spi, ale on to porad vnima.. a pak muze mit problem se soustredit.. proste je to moc vjemu naraz…
terka s TV neprisla do styku dost dlouho (zapinala jsem ji jen kdyz spala terka v jine mistnosti), sem tam jsem ji poustela relaxacni hudbu pro miminka, ale to vetsinou v aute.. no a pak taky milovala (a jeste miluje) Nohavicu, protoze toho miluju ja a tudiz ho slychavala cele tehu.. takze ho ocas poslouchala pri usinani, ale jak usla tak jsem to vypinala…

fuj to jsem se nejak rozepsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová