Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky jak fakt blbnu na té mateřské a ztrácím přehled. Včera jsem jela nakupovat a musela jsem natankovat, od porodu to dělal manža… a já mu říkám, že jsem teda natankovala(s menšími obtížemi, co tam nalít a na které straně auta mám vlastně nádrž) a že ten benzín byl u té Shellky strašně drahý-26,90, tak se na mě podíval a říká mi; " U Shellky mají tak levný benzín jo?!"
Ach jo............
Werinka - děkuju
JSEM NEMOCNÁ ![]()
Je mi jako by mě někdo zmlátil, jsm slabá jak moucha, bolí mě v krku.. no potěš a to máme zítra oslavu Ninulčiných 1. narozenin
To si to asi moc neužiju… ani nevím jestli přijede moje mamka, protože je taky nemocná (má zánět na plicích) a moje teta je taky nemocná…
To je děs! Posunout to nejde, protože další týden má narozeniny můj brácha a ten další švagr…
Jdu se kurýrovat.
Werinka
Holky, tak mi dneska ředitel řekl, že mi od 1.3. povoluje zkrácený úvazek, takže budu do práce chodit jen do 12. To je super. nevíte, jak je to s plaváním od půl roku? Jestli je to i odpoledne. Já chci s Ráďou dál jezdit na plavání, jenže dopoledne nemůžu, když budu v práci ![]()
Werinko ten zvýšený rodičák je super. Mě mateřská skončila 25.1. a od 26.1. mám nárok na rodičák. Překvapilo mě, že ho celý dostanu už i za leden
Ale je to super. To se zas rozšoupneme ![]()
Tak jsem to našla, je to jen odpoledne http://www.babyclub.cz/…_kojencu.htm
Holky, budete některá na to plavání chodit? Že bychom se domluvily, ať je nějaká sranda ![]()
zanka
stoho si nic nedělej asponˇřídíš auto. Já mám řidičák udělanej a znám cestu jen tady unás do hospody jak jsem dělala řidičku jako těhotná. Jinak mě přítel auto enchtěl půjčit že ho splácíme atˇho nerozbiju. ale jak chtěl vypít najendou bylo dobré i mi:-) a samotnou mi ještě auto řídit nenechal, protože já udělala řidičák bylo nové auto a pak sme otěhotněla a tak mě za volant nechtěl vůbec pustit, tak a tedˇv autě bude autosedačka takže jako zvažuju že až pak budu chtít opravdu jezdit sama zaplatím si nějaký rychlo jízdy tady od známeho z autoškoly co mě učil jezdit. atˇsem klidnější.
werinka
to udělejte najendou ty oslavy ne?, těch narozenin. a vykurýruj se. než jí nabacilujete taky chuděrku.
PPPERLO no oslavy budou určitě zítra… uvidíme jak dopadnou… třeba Ninulka odolá bacilům, skoro ještě nebyla vůbec nemocná…
CECETKO my s HOPE už na plavčo chodíme, ale nevíme jestli budeme chodit dál, protože už chodíme druhý kurz a je to furt dokola…
Mysleli jsme, že bude nějaké pokračování a že se vlastně nakonci naučí nejen potápět (což už holky umí), ale taky normálně plavat, ale to se asi v BABY CLUBU nenaučí ![]()
Nevíte někdo o nějakém jiném plavání než o BABY CLUBU?
Werinka
HOPE teď jsem si našla na netu Kačku a tam je napsáno, že na Dostojevského je to až do 2 let a od 2 je to pak už na Školním statku…
Weri
Werinko můžeš mi, prosím napsat, jak to vypadá na Dostojevského? Jestli je kam položit dítě, když se převlíkáš spod. Na Fugnerovce mi vadí, že je šatna pro rodiče dole. Zatím vozím Raďulu ve skořápce, tak ho tam mám v čem postavit na zem, ale už je na ni veliký, tak ho chci vozit v sedačce větší, takže by byl problém, kam s ním ![]()
Cecetka - na předchozí stránce jsem ti psala, že budeme chodit se ZU od 22.3. ve čtvrtky od 17.00, tak jestli se chceš přidat, tak mžeš, zatím to teda plné nebylo…
Jinak my stále marodíme, teda Kuba, v pátek jsme dostali antibiotika, protože se to nelepšilo a dnesšní noc byla jedna z nejhorších, co jsem kdy zažila…myslela jsem, že se chudá udusí, jak pořád kašlal a chroptěl
chjo
Ppperla - no jo jenže, já když se seznámila s manžou, tak jsem v té době najezdila víc km měsíčně než on a už jsem za sebou měla jedno převrácené auto na střechu, takže v, že už si dávám sakra bacha a když jezdíš nějakých 2500-3000km měsíčně, tak se vytrénuješ. Já řádám moc ráda… Před těhu jsme se občas i hádali, kdo bude řídit který úsek cesty, když jsme jeli na Moravu z Prahy:-))
zanka
tak to jo když máš tak dřízené:-) tak to pak chápu že tě šokuje když zmákneš tak tak natankovat:-D hih ale to jen otázka jak zas přičuchneš tak s ezas budeš hádat kdo bude řídit.
já see učila řídit auto prvně když naši jeli na dovču hihi a nechali doma auto, tzak mě hned Kamil učil řídit auto. no a pak už zase na letišti v Zábřehu za OPavou tak tam sem se brutálně vyřádila
tehdy měl Kamil ještě auto v plném tiuningu takže do auta nešlo ani vidět a já lítala jak drak a učila sme se smyky atd. no a ti co stál opodál jen zírali kdžy pak vylezla baba hihi já byla duležita jak vřed na prdeli:-D
no a tedˇabych se vše učila znova. no tak na letišti umí řídit každej ale město je město. .-D
Mi nedovolí řídit ani kočár prosímtě hihi to mi nepujčí protože hrdě jezdí s kočárem takže nevím no?, hihi
werinka
tak co mamčule, jaké byly ty oslavy?, Zmáknuli jste to nějak,? vykurýrovali jste se asponˇkapičku ??:-) pak nahodˇfotky určitě si fotila malou s dortem atd:-). já furt nosím u sebe foták a nejsem schopná vyfotit. vžydcy doma si vzpomenu že mám foták sebou. sem trouba.
Zanko já vím, Zu mi posílala i SZ. Mám to napsané a zítra tam zavolám. Pokud bude volno, tak se k vám přidám. Sice Ráďa kolem 5-6 večer pije mlíko, ale snad to nějak zvládneme.
Chci se zeptat na cvičení v Kačce. Písnu ti SZ.
nazdarek plavacci ![]()
nejak jsem nstihala - meli jsme nabity vikend
v sobotu jsme byli na masopustu v roznove pod radhostem
a vecer jsme vyrazili na ples .. terezku jsme nechali spat a dedeckovi o patro niz vrazili chuvicku
zvadl to skvele ![]()
chtela jsem se zeptat: kam chodite k holici?? potrebovala bych se sebou neco udelat - ideal: nekdo kdo by mi doporucil nejakou zmenunebo tak, ale bohuzel nikoho tu neznam takze netusim kam jit
nemate nejaky dobry tip ??? predem dekuji ![]()
Hope - s kadeřnicí neporadím, já chodím ke kámošce, co má teď pozastavenou činnost neb je na matřeské a mě stříhá protože se známe už 26 let a když se učila, tak jsem ji dělala figuranta a ona má pořád pocit, že by mi to měla vracet:-) Ale už jsem úspěšně dospěla do stádia, že si vezme alespoň za materiál ![]()
ppperla - hmmm tak na smyky já jsem se nikdy necítila a taky to tak dopadlo, když jsem jeden dostala na ledu, tak jsem skončila s autem na střeše a od té doby má ještě o něco víc negativní vztah ke smykům v autě
zanka a werinka
tak nevím tak je to dané asi vážně tělem ne tím co kdo čeká v bříšku. no já jsem taky ten typ že projdu kolem kuchyně a už mám deset kg navrchu takže jsem sama moc překvapená že jsme vššchno zhodila po porodu a zbytek kojením tak brzo. sem ráda. já ž počítala stím nejhorším.-) hihi no je mě furt dost.-D