Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
WERI já to dělám úplně stejně, když je to jen malé bouchnutí, tak pofouká, řeknu, že takových ještě bude a hned hledám nějakou další zábavu. Jinak to prostě nejde.
S tím srazíkem souhlasí, ale až se oteplí. To bude fajn.
PPPERLO mám první dítě. Jsem už hold stará bréca. Ale já jsem študovala, pak jsem musela trošku začít makat a až pak byl ten pravý čas na mimi. A já jsem taky taková řidička neřidička. Za volantem jsem vyklepaná, no naposled jsem jela někdy v září do Ikea a od té doby nic, takže to už za volant hned tak nevlezu.
Všichni do mě hustí, at ten strach překonám, jenže to bych asi muesla za psychiatrem na nějakou léčbu. A navíc, když mám vzadu ještě malou, tak je to 100× horší.
Jdu vařit, žehlit, uklízet a vůbec se mi nechce, jenže musím
PPPERLO teď jsem si všimla, že si psala komentář k jedné mé fotce… Stáhni si Photofiltre. Dělám všechno v něm. Nemám to tak profi jako některé holky neb tento program je úúúplně obyčejný, bohužel složitější programy nemám čas se učit!
Stáhnout si ho můžeš na www.stahuj.cz a když budeš chtít poradit, tak písni přes ICQ a domluvíme se, kdy budeme mít obě čas ![]()
Weri
STÁZI tak já jsem neřídila no snad rok a půl. Během těhotenství jsem přestala jezdit neb jsem se nevlezla za volant no a teď už jsem co máme nejezdila vůbec. Ani mě to nějak nebere, vím, že kdyby něco, tak jsem za ten volant schopná vlézt, ale když mě to nenutí, tak to kašlu… Navíc teď máme kombíka ![]()
Ahoj holky, tak se zas po měsíci hlásím. Už jsme konečně po přestavbě, konečně jakž takž zabydlený, jen manža má ještě nějaké dodělávky, ale výsledek je prostě supéééér, jsem moc spokojená, teď už to u nás ani nevypadá, že bydlíme v paneláku (i když na panelák máme hodně velký a prostorný byt - 93m2, velmi dobře řešený), ale co to stálo nervů, pořád se něco sr…lo, pořád nějaký problém, my jsme si navymýšleli různé blbůstky a srandičky jako posuvné dveře na míru zajíždějící do zdi a to jak v pokojích, tak na WC a koupelny, tak jsem si pěkně pohrála s malováním Filípkova pokojíčku, dělala jsem mu tam dva veliké obrázky na stěnu medvídka Pú, babrala jsem se s tím dva dny, ale jsem spokojená. Četla jsem asi jen 3stránky zpět, víc nestíhám, ale určo se chytím.
STÁZI odkud jsi z Kateřinek, já jsem taky odtud, bydlíme u školy Šrámkové.
Na plavání jsem se chystala taky, na Dostojevského do Kačky, ale nějak jsem zaspala dobu a bohužel už mají plno, ale snad se ještě někdo odhlásí. Moc mě to mrzí, těšila jsem se ![]()
Na srazík se už moc těším.
WERI co Ninečka. Filda je tedy děsněj divočák. Kočárek už prodáváme, golfáčky mi už slouží spíš jako nákupní vozík, neb náš čertík chce jen a jen chodit. Naštěstí už se naučil chodit za ruku, tak se to dá. Jak jste oslavili první narozeniny, co malá dostala?
stazina stará baba jo? HA HA a co mám pak říkat já? Jsem z vás nejstarší (33, ale už jen pár dní) a mám půlroční děcko ![]()
Zanko na plavčo se už moc těším. Včera jsme byli s manžou okouknout, kde to vlastně je a jestli se tam dá zaparkovat, ať to ve čtvrtek nehledáme.
Jinak vám musím napsat svoje zděšení … Ráďa měl ve středu už 72 cm a 8900 g
Ach jo, kdo má furt nosit takovou váhu? ![]()
ppperla svatba není tak důležitá. Hlavně, že se máte rádi a je vám spolu fajn ![]()
Nepřihlášená čečetka ![]()
Ahoj
Povídálku no tak to je dobře, že už máte hotovo juuu to musí být krásný velký a prostorný byt…
Až budeš mít čás, tak určitě hoď nějaké fotečky do galerky!
Jinak Nina a za ruku??? Ani nááááhodou, nechce se nechat držet a když ju držím tak zuří nebo schválně padá, takže bez kočárku chodí tam, kde jí nic nehrozí a většinou kočárek tlačí, to je super zábava! Narozeniny jsme oslavili hezky, měla svůj dortík pudingový s jablíčkama a piškotkama. Jinak dostala většinou oblečení toho dostala hromadu, pak 2 velké hadrové panenky, papučky, penízky, knížky, dřevěný vláček s vagónkama a spoustu dalšího, ale největší radost jí udělal dárek od šváry a to je vibrující a hrající prase myslím, že je od Fisher Price. S HOPE jsme taky chtěly pokračovat v plavču, ale už bylo taky obsazeno a taky jsme jako náheradníci, ale asi nás tam bude takových hoooodně, takže to už neřeším a budeme chodit až od příštího roku a to už na školní statek… A co vy jak se vám daří? Obdivuju, že umíš kreslit, já né, my jsme Ninulce do pokojíku koupili v Globusu nálepky krtečka a nalepili jsme jí ho na stěnu
Vypadá to z dálky jako nakreslené ![]()
Weri
Ahoj
POVÍDALKU já bydlím naproti Elimu, takže to máme od sebe kousek. Možná se potkáváme na sídlišti a ani o tom nevíme ![]()
ČEČETKO tak to je teda Ráďa pořrádnej kusanec, my možná takovou váhu budem mít v roce. Ale chlapi jsou prostě chlapi. Nemůžou to být nějaké tintítka.
WERI já jsem v létě začla jezdit snad po 9 letech. Ten podzim jsem to celkem zvládala, ale ted na jaře se asi nedokopu. Nejhorší je jezdit po městě, jak už se vymotám z Opavy , tak to jde. A parkovaní nebudu ovládat asi nikdy.
Večer jsem našla kousek prořezané stoličky, a je mi hned jasné, proč v noci vstáváme 5×. Snad teroristka aspoň dnes bude hodnější, jinak mě brzy odvezou na Olomouckou 88
Hoj hoj, tak na honem nakukuju a píšu, než se malý probudí a budu muset jít uvařit nějakou mňamku na oběd.
Čečetko, tak to se hlásím do klubu „krustusaček“ aneb máme kristova léta, mně je taky 33 (ale prý na to nevypadám, dokonce když jdu se svým starším synem sportovně oblečená a ještě s culíkama tak si myslí, že jsme sourozenci, to potěší
).
Stázi to je fakt jen kousíček, na Elim vidím z okna, tak to se musíme někdy scuknout, když to máme takový kousíček, a beztak se od vidění známe ![]()
Jinak co se řízení týká, tak to já naopak mooooc ráda a velmi často řídím. Máme Scenica, takové trošku větší rodinné autíčko, teď ho prodáváme a kupujeme toho novějšího Scenica tak už se těším. Jen náš Filípek není moc nadšený cestovatel, je to veliký neposeda a divoch a sedět jen 5minut v klidu s autosedačce, to je pro něj nadlidský výkon, a pro mou psychiku taky ![]()
Plavčo mě docela mrzí, na Statek jsem chodila se starším Dominikem, ale tam už se mi to tolik nelíbilo, jednak tam byla tenkrát vážně hodně studená voda a tak nějak mi to přišlo, že se to zastavilo na mrtvém bodě a nic moc se nedělo, tenkrát jsem to vzdala a začala chodit do normálního bazénu.
PPPerlo, souhlasím s čečetkou svatba není důležitá, znám tolik holek, co žije jen s přítelem, mají už třeba dvě děti a jsou mnohdy šťastnější, než ty vdané, takže hlavu vzhůru a úsměv na rtech…
Tak se všechny mějte, já zas zítra nakouknu
Ahojda
POVÍDALKU já myslím, že se známe až moc dobře. A až se sejdem , budeš čučet, kdo já su
Zkus popřemýšlet, která z tvých známých má skoro roční Soničku
![]()
ZDAREC!!!
Tak jsme byly konečně dneska na té kontrole. Ninulka váží 10500 g a 78 cm. Dostala očkování proti obrně a na další jdeme ještě v květnu.
S manžou jsme se rozhodli, lépe řečeno já jsem rozhodla, že se necháme naočkovat proti klíšťákům, takže jsem to dneska objednala a vzala si recept.
STÁZI dej nějakou fotečku do galerky ![]()
Letííííím dítě mrčíííí
Weri
nazdarek !
clovek tu tyden neni a tady se to rozjizdi ![]()
predne vitame novou maminku ![]()
my se flakali v praze - byli jsme za moji sestrickou
terezka se nam tam rozchodila … uz chodi za jednu rucicku
pak vam hodim do galerky nejake fotecky..
zatim mizim.. dite me tahne pryc
HOPE vítej zpět
Nemáš některý den čas? Máš u mě ty džínové šatičky…
jo a taky ty sponečky ![]()
Ahoj ahoj
jé HOPE má narozky, sic to vím až teĎ, alel přidávám se ke gratulantům.
WERI mám otázečku, někdy jsi tu někomu doporučovala nějaké webovky na nákup dětského zboží, ne MMB, něco jiného, co to bylo? Na obrnu jdeme dneska ![]()
Joooooooooo Stazino, to je sranda, já myslela, že chodíš na Babycafe, tak Hančo čauky a kdy že to máte ten roček?