Opava a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
peka83
20.4.07 23:44

jo a ten kamilek měl 6300gramů:-) hihi
ale taky je to takovej malinkej sumeček:-)

ale můůůjjjj hihihi

• Citovat
  • Upravit
1615
22.4.07 21:23

PPPerla - my jsme měli o 300g více ve třech ěsících a teď jsme na půlroční měli 9270g… tak to ti fakt nezávidím, radši si zařiď jako já masáže:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
23.4.07 10:55

pperla: peknej cvalik :)

pocasi: no kdyz je krasen tak byvame taky venku, lae vzhledem k tomu ze tady neni kam jit tak se vzdycky jen placnem na zahradu :) terka tam radi a ja si s sebou beru notasek a snazim se pracovat (no a obcas skocim se :D )

jinak jsem uz zase slamena vdova .. manza je zase na sluzebce :( uz mi to pomalu leze krkem, je ted skoro tyden pryc, pak treba tyden doma a zas jede prac.. uz aby to bylo za nami :( nejhorsi jhe ze kdyz uz je doma tak je porad v praci, odchazi kolem sesti a malo kdy se pred sestou vrati :( a nic z toho :(

no tak jsem si postezovala, a jdu varit :)
zatim paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a pozdrvte sve pokladky !! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
23.4.07 13:49

Nazdárek,

snad mě Nina nechá něco napsat :) Dneska spala jen něco málo přes 2 hodiny.
Zachvilku pošupajdíme na zahrádku. Už abychom měli pískoviště. Hrabe se pořád sousedce v záhoně a vyhazuje jí hlínu :roll:

O víkendu byla u tchýně a my jsme s manžou makali na chalupě, už to je skoro jakš takš k žití,ještě tak jedna brigádka a je to OK! Může se pařit :)

Letíííím dovařit… dítě mi krade mýýýýš pomooooc!

Weri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
23.4.07 17:49

Ahojky, Zanka

teda to máš pravdu stakovou příjdu o záda. A nejlepší je že malej miluje letadýlko když ho zvedám nad sebe. Hhahaha dělám to minutku a pak mi div ruce neupadnou. :-)

Jinak od kdy se asi děti posazují?? od půl roku, ne??

Holky poradťe mi jak to mám udělat na léto,? Kde seženu nějaké šátky na hlavičku pro Kamču?? a ponožtičky,? děsně rychle roste z ponožek a v létě ho zas nechci rvát do čepky atˇs emu nepřehřeje hlavička nato každá dr varuje. atˇse děti nepřehřívají. V srpnu bude mít 7 měsíců páni já budu mít prvního srpna 24 let a můj klouček už bud emít 7 měsíců to to letí teda. Taky si na těch dětech uvědomujete jak děsně stárnem?? hih

No jinak zjištuji že co dávám nutrilon jemi zhnilo kojit. tak odedneška zas víc kojím a nutrilon jen dvakrát denně. a dávám i čajík, protože někd yi mi i pláče jen žízní. Doktorka říkala atˇčajík nedávám, ale myslím si že se trošku plete. malej mi odmítal i mlíko i nutrilon a po čaji se uplně mohl utlouct. prostě žízenˇ. semu nedivím v takových cedrech. Lewtos mají být největší apřáky. Nevím jetsli s enaně těším:-D

protože to mé uchvatné tělo do plavek no potěš koště. pořád jím jak prokopnutá a váha ne a ne jít dolů a něco mi říká, že ani ty diety už ěm ani neberou, ale zase je rpavd aže jak je horko v létě člověk tolik nesní:-)

• Citovat
  • Upravit
26860
23.4.07 18:34

ppperla taky jsem řešila, co na léto na hlavičku. Takže na koupaliště jsem koupila klobouček a na prochajdy pirátku z takové jemné bavlny s dírkovaným vzorem. Koupila jsem to v Baby trendu. V Opavě je ten obchod tuším v Bredě. Ale u vietnamců mají ty pirátky taky. Ony se stejně budou všechny věci dovážet z Asie, tak je jedno, kde se to koupí.
A k té váze … vítám tě do klubu obříků. Ráďa měl v 6,5 měsícíh 8900 g … někdy mám ruce fakt vytahané jak opice :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
23.4.07 20:49

pperla: s tim letadylkem bacha.. aby ti neupadly ruce :D on bude porad tezsi :lol:
posazovani: dite se nema posazovat dokud se nepo:,–(i samo… jinak se prilis zatezuje pater .. my neposazovali, spis vic davali na brisko.. a ona se jednou po:,–(ila :wink:
satecky : my mame normalni satek pro dospeleho z moiry (pravda nic levneho, ale nechali jsme si nadelit od jeziska :D ) .. terezce moooc slusi a hlavne z nej nikdy nevyroste.. a je spokojena.. navic v lete se v nem nepoti.. je tam takova spešl vrstva ktera odvadi pripadny pot od hlavy a v zime je ji teploucko :) .. da se sehnat normalne pres net ;)
leto - plavky.. no ja kdyz se na sebe loni koukla tak jsem si koupila jednodilne plavky :) abych nepoburovala kdybych se nahodou chtela nekdy jeste koupat :roll:

Weri: krade myys , jo?? tak to znam, jenze zterka k tomu jeste pribirta klavesnici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
23.4.07 21:15

PPPERLO přesně tak, neposazovat dokud se neposedí sám… Kamilek je ještě mooooc maličký. Já jsem Ninu poprvé trošku nadzvedla asi v 7 měsících, aby trošku líp viděla z kočárku a v 8 jsem jí šoupla do golfáčů, kde se jí líbilo a líbí :) Pokud chce kamilek čajík, tak mu ho dej, buď ráda, že ti pije, Nina loni v těch vedrech nechtěla nic jiného než mlíko, takže mazec… :roll:

TIP NA POKRÝVKU HLAVY NA LÉTO. Dole v Bredě u Vietnamců, ale tam jak vždycky stával velký vánoční stromek, tak tam mají skoro u pokladny v košíčku náááádherné kšiltovečky i pro mimišky :) Jsou krásné. Běžte se tam aspoň mrknout. Stojí 120 Kč. Já mám na léto pro Ninulku 2 kšiltovky a klobouček, jinak na zahradu klasický šátek :)

Jdu čučet na TV, NIna spí, pes spí, taťka je na pivu.. veget :D

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
23.4.07 21:33

Ahojda, tak ste mě zasypaly smrští odpovědí asponˇmám z čeho vybírat.-)
No do kočárku ho určo ještěnebudu posazovat, ale třeba když si odpoledne hrajem po:,–(ím si ho na klín a držím ho za ručiččky a ons e děsně řechtá. mám ho tak maximálně pár minutek pak jde hnedka kemě zase na rameno, protože právě mu enchci řpetěžovat tu páteř. Protoževšude čtu že děti si samotné sedají až v 8měsících.
To je za pár. Zase to uteče jako voda:-).
Kšiltovečku máme pro Kamčíka. Babička z USA poslala ADIDASKU tak bude kabrnˇák až mu doroste ta jeho šištička:-D .

jendodílný plavky mám, ale naštěstí máme na zahradě bazén. letošek ještě vydrží pak budem muset zapřemýšlet o nějakem menším a novějším hih protože tenhle nám brzo popadá na hlavy je už přez 11let starej:-) a dělá takové debilní bubliny a okolo propadává dlažba.(mluvím o bazénu v zemi)

no já nemužu čekat na letní čepičku do Vánoc:-) hihi já to chci na letošní léto:-D

A poradťe mi co mám koupit na Vánoce malému?? už tedˇmě to zajímá. To bud emít na Vánoce 11 měsíců.

nevím kdy pak koupit takové to chodítko pojizdné a odrížedlo na dveře to jsou všechno věcy které se těším až nakoupím.
A ten můj se děsně těší až koupí takovýten kobereček stou cestičkou že potom si budou hrát, no tak nato si ale ještě počká anato by si asi ani v roce moc nezahrál:-)

vím že hraček pro roční mimi je už spousta, ale s taových těch chodítek atd?, to mi poradťe to je vhodné od jaké doby,?

• Citovat
  • Upravit
42
24.4.07 13:03

PPPERLO tak ty už přemýšlíš nad vánočníma dárkama, jo? Vždyt začlo teprv jaro. A ted je určitě brzo přemýšlet nad tím , jestli na Vánoce koupit chodítko nebo odrážedlo apod. Děti jsou totiž strašně odlišné. Např. mi začla Sonička teprve v roce lézt po čtyřech a sama se ještě nepo:,–(ila a některé děti už v 10 měsících lítaj jak draci po dvou. Tak počkej do podzimu a uvidíš, jak na tom Kamča bude. Pak se ti bude určitě líp vybírat.

A ty chceš kupovat chodítko, jo 8O ? Já jen, že to pro správný vývoj není vůbec vhodné. Pokud teda myslíš to chodítko, kam se dítě po:,–(í a visícíma nožičkama se pak odráží. Škodí to hrozně páteři a vede ke špatnému streotypu chůze. Ale jestli myslíš aktivní chodítko, tak to mi přijde fajn. Já ho kupovala k 1. ročku. Snad se podaří vložit obrázek

http://i.mall.cz/…59/140/200/1

A jestli bude letos tak horké léto jako loni, tak čepici ani potřebovat nebudete. Postavíš kočárek do stínu, nebo si na zahradě lehnete pod nějaký strom. My teda loni v létě byli zá:,–(ně bez čepice, když se ochadilo na 20 stupnu, tak jsem měla plátěný pirátský šátek

WERI díky za tip na čepice a kloboučky, zítra tam zajdem. Dnes odpoledne jdeme plavat, tak máme zase fičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
24.4.07 13:05

http://www.mimina.cz/…tko-activity

tak obrázek se vložit nepovedlo, nevím, kde jsem udělala chybu :roll: No tak aspon hodím link. Ale někde jsem ho na anetu vyhrabala za 1200, jen už nevím, který to byl obchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
24.4.07 19:00

Ahojky

STAZINA
To chodítko je hezké. Já myslela i to kde dítě po:,–(íš a odráží se.No říká s eže to škodí, ale nebudem si nic nalhávat jsme snad MY postižené chodítkama nějak?, já vůbec. A nemluvě otom že já jako malá jsme prý byla i vtom hopsátku na gumu co s eupevní na dveře.
No tak do podzimu teda vážně počkám. Pokud jsou takové rozdíly v dětech. tobych s efakt se vším unáhlila.-). Pak budu rozumnější:-)

Nojo tose ti řekne že si sendu bez čepičky, ale nezapomenˇže v Srpnu bud emít malej teprve 7měsíců.
Ani envím kd ymu močit uši. já ho smetam namočím nechtíc, ale jako na uši si dávám bacha uněj, prootže unás v rodině s ehodně na záněty trpí. ja jako dítě jsme měla s ušima pořád problémy.

• Citovat
  • Upravit
peka83
24.4.07 19:01

stazina

ten odkaz co jsi hodila jsou tam krásné hračky atd, ale ty cenýýý kurníík šopa.-)

• Citovat
  • Upravit
42
24.4.07 22:55

PPPERLO Soňka měla loni v létě 4 měsíce a byla v těch 30 stupnových vedrech fakticky bez čepice. Když měla na hlavě jen tenký plátěný šátek, byla hned zpocená. Však vyzkoušíš a uvidíš.
A ve 2 měsících už jsme chodili do plavání a vodu v uších při tom měla nesčetněkrát. Já jsem ty ušiska moc neřešila. A to jsem jako dítě byla na ušním stálý kient.

A k těm chodítkům, ono se to jen tak neříká, že to škodí. Je to pravda a já když vidím maminky, jak do toho rvou svoje děti nejraději bych jim nakopala pr… Prostě vývoj dítěte je naprogramovaný, a jestli je dáno, že bude chodit až v 18 měsícch, tak není důvod to uspěchat chodítkem. Já jsem ráda, že mi Soňka začla lézt a modlím se , aby lezla co nejdýl, protože má oslabené svaly podél páteře, chodím s ní na rehabilitaci a vím, že tenhle pohyb potřebuje jako sůl. Proto se ani nesnažím ji posazovata a už vůbec ne vodit za ruce. Všchno má svůj čas a až bude na tohle připravená, tak se sama po:,–(í a sama rozběhne po dvou. Ale asi na tohle máme odlišný názor, tak se na mě nezlob, jen jsem to tu musela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
25.4.07 07:57

stazina

ne v pohodě každej názor beru:-) já s emusím učit od zkušených maminek:-)
Já nemyslela žebych malého práskla do chodítka, kdžy ještě ani nechodí, to né. Spíš jako až začne už chodit zlehka. Tak vtom chodítku je to taková oporaže se nepřebulí a sílí nožičky , nebo aspon´tak jsem pochopila že ty posazující chodítka mají svoji funkci. Rozhodně bych dítě nenarvala do chodítka na páteř, když si ani nesedá a ani se nezkouší zvedat to né.
Mi stačilo že moje máti co ej v USA když uklízela nějaké paní dům viděla miminko vtom sedátku a ptala s ejí jak je staré. Řekla jí že měsíc. Toby mě jeblo.

No šátek scháním jsou šátky i s kšiltem, ale jetsli budou vedra tak taky nedám:-) Jen kdyby víc foukalo.
Já taky nějak neřeším uši jsem naně opatrnější, ale stejně je vždycky trošku namočím. Tou nezabráním mimčo sebou háže atd.
le snažím se co nejméně. Říám si že až bude větší tak to je fuk.

No já byhc taky chtěa s maloškem chodit na plavaní, ale mámsmůlu musela byhc dojíždět ale mě by tam nikdo z domu nevozil můj tatˇka je věčně po noční a můj přítel (VELKEJ KAMIL) Ten je zas pořád na cestách takže mám smůlu.

A jinak jak to je s vodou pro děti v bazénu?? Protože my jak máme bazn normálně ho pak napustíme a dáme tu tabletu do vody a jak s evoda ohřeje určitě byhc si malého taky do vody vzala, asponˇna chviličku. to nevadí en?, Jinak bude mít svou vaničku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová