Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://www.volny.cz/op2a2/mapa.htm
WERI to je ta půjčovna vozíků
** Ahojky **
Tak byly jsme s maloškem Kamilkem na injekci v ukončeném 4měsíci.A jak jsem to předpovídala. Malému už mlíčko moje nestačí .Takže dokud mám mlíko mám mu dát ještě sem tam cucnout aby se mu prostě pořád dostávala ta imunita odemně a ty vitamínky z kojení.A jinak už začínáme s ezeleninkou.Přímo doktorka řekla že už mám začít. se vším postupně.
No začínalos es mrkvičkou jako s eběžně začíná. Chudák malej ten s eksichtil a hnusil. Včera sem nechtěla malého mučit tak jsem mu dala mrkev s jablíčkem a ta mu teda šmakovala. ale bylo tam víc mrkve než jablíčka, aby se hnedka nerozmazloval.
Dneska dostane bramborek s mrkvičkou sem zvědavá jak zas budud celá od mrkve:-).
No ale se lžičky mi to prosím jako odmítá.Když měl ty kapičky na rpdíky SAB SIMPLEX tak s enatu lžičku nedočkavostí vrhal. Ale tedˇjak mu chci dát ten hnus lžičkou zavře tak pusu že tobyhc ani neprobourala. Tak mu to vše dělám tekutější aby to projelo láhví a z láhve mi to pije.
No třeba až to jídlo bdue trošku víc šmakovat tak třeba si na lžičku zvykne:-).
No byla jsem překvapená že už můžu začít se zeleninkou vývarem i kašičkou. No síla. No tak malej první den akorát chudák se nemohl vykadit poté mrkvi, bylo to ěnco nového.Pak s evykadil a stolice byla drsně tmavá. A mi prostě pořád ta stolice příjde taková zelená. To s eříká že je halodvá ne,? Vždyt´já mu dávám furt mlíko, vypije mi i čajík. ředím mu ty sladké štávičky (jablkomrkev příchut) protože mi příjdoud ěsně sladké. No a taky mu dávám i kašičku když vidím že je hladovej tak nevím no??jinak váží 6500gramů za měsíc 400gramů přibral to ej nějak málo en,? nebo to už etd bude mín přibírat jo??
AHOJKY
PPPERLO živě si Kamílka přesdsatvuju, jak se ksichtil na tu mrkev. Já si s tím taky užila svoje, malá mi vždcyky snědal tak 3 lžičky, pak se blokla a víc jsem do ní nedostala. Když se mi do pusy podařilo propašovat další lžičku, tak to vyprskla a dala mi jsně najevo, že takový blivajz jíst nebude. Po 2 týdnech zoufalého krmení jsem zkusila skleničku od Hami- první lžička a po té se jen zaprášilo. Takže 2 týdny jedla jen ty kupované, ale to stálo tak hříšné prachy, že jsem postupně do těch hotovek pašovala moje výtvory, až si zvykla na moje vlastnoručně vyráběné blevajzky. Ted už mi ty kupované masozeleninové příkrmy odmítá úplně.
My ted řešíme úplně jiné problémy s jídlem. Soňka chce jíst za každou cenu sama, takže se ihned zmocní lžičky, jenže to jídlo si dává na hlavu, rozpatlává ho všude možně po stolku, nebo háže na zem. Krmení je pro mě ted očistec, vždycky se musím obrnit trpělivostí, protože jinak bych po ní musela pořád ječet a to nechci.
Každý věk má svoje.
A k té váze. Je jasné, že to tempo přírůstků se musí zpomalit, vždyt bys Kamču za chíli neunesla. 400 g za měsíc mi přijde tak akorát. Mi Sonička přibírala do 5 měsíců závratným tempem a pak za půlroku přibrala jen 1 kilo. Musíš taky počítat s tím, že se za chvilku bude Kamílek hýbat čím dál víc a při tom spálí energie.
STAZI ty jsi zlatíčko!!! Mooooc ti děkuju!!!!!!!!!!!!!!!!
PPPERLO myslím, že je to tak akorát 400 g a s tou zelenou stolicí si nic nedělej, ono se to tak říká, ale při začátcích příkrmů je ta barva taková všelijaká ještě v kombinaci s mlíkem apod… Nina mi plivala moje výrobky pouze ovoce vzala v potaz, nejoblíbenější byl banán s jablky. Zeleninku jsem ze začátku kupovala od Hami. Teď zase papá domácí zeleninku, ale nemůžu do ní narvat ovoce je schopná sníst jen přesnídávku..
Dneska jsme byli na druhé lžičce na obrnu a 11.6. jdeme na Trivivac. Dnes je venku vedro na padnutí, že? Před chvílí tady nějakému cvokovi uletěly včely, naštěstí se vrátily zpátky potvory do úlu jinak nevím kam bychom odpoledne šly, kdyby nám zabraly zahradu grrrrr!
Werinka
Ty blááááho Stazi oni tam chtějí zálohu 9000 Kč tak to je mazec!!! ![]()
Ahojky
Tak dneska prosím se muj malošek vrhnul na papkání. Ale opět z láhvičky.-) Už jsem mu to nenechala takové řitké moc, ale tekuté to bylo. Mám obyč láhvičku do které jsem udělala větší otvůraek a malošek mi zblajznul 270ml papáníčka._) šikulka. Měl vtom bramborek, mrkvičku a trošku jablíčka. takže samé zdravé pochutiny. No já to tedˇnějak budud dělat sté láhve a pak jak už to bdue rpavidelné tyhle chutě a nebude to pořád nové a nové to mužu zkoušet po malinkých lžičkách. Mi příjde že proněj je to snažší sté láhve a tak lžičku odmítá nebo nevím no??
Dávám mu to hotové jídelko když dělám i nám obídek asponˇtakhle aby si pomalinku zvykal, že bud emít nějakou tu vařenou nˇamku snáma vždycky.-) a večer dávám kašičku .Snažím s ejak to jde:-) hih a než dosnate obídek dávám mu mlíčko a mezi tím bumbá čajík a štávičku zředěnou dostává k obídku:-) kté akšičce:-) někdy to má chutˇhold ty blivajzy zapíjet:-)
Nevíte kolikrát denně má dítě dostávat to umělé mléko?? Já někde četla že 6krát denně, ale nebylo by to trošku moc ktomu všemu??? To by sněj byl vážně zachvilku metráček jak JÁ
.A už se zase vzbudil, no asponˇže mě nechal to trošku napsat.
Jinak ted´mají super dětské pokojíčky v NEJČI NÁBYTEK. už sem si tam vyhlídla za 9000 kč. tak uvidíme jak to projde doma:-)
PPPERLO já jsem taky Ninulce ze začátku sem tam dala přesnídávku nebo jídlo z lahve, jak si zvykla, tak už to bylo OK! Od 4. do 6. měsíce jsem dávala jen obídek, pak jsem začla v 6 měsících dávat ovocnou svačinku místo mlíka a až později ty kaše. Ty uvedené dávky mi Nina opravdu přes den vypila, ale záleží na potřebách dítka nemusíš to mlíko do něj rvát za každou cenu, ale neměl by být zase na malých dávkách, takže pokud je tam 6×, tak by měl mít ráno, svačinku, pak oběd zeleninku, na svačinu mlíko a večer 1×-2× podle toho jak ti usíná. Já osobně bych tu kaši ještě fakt nedávala…
Dneska hlídám od kámošky Natálku (bude mít 7 m). Hlídám jí od 8.30 a kámoška si pro ní dojde v 13 hod. Je to záhul, ale mě to její mrčení nevadí, naštěstí Nina už hodinu spí, takže pohoda…
Kámoška její mrčení nemá ráda, ale já jsem nějaká obrněná, nevadilo mi to ani u Niny…
Aaaa už si pro došla letíííím…
Werinka
WERI jako hlídací teta ses osvědčila určitě výborně, co takhle si pořídit druhé mimi
![]()
A ta záloha na vozíky je šílená. Chápu, že se chtějí pojistit, že jim ten vozík vrátíš, ale zároveň od tebe mají doklady, tak by tu cenu mohli snížit. To aby člověk šetřil jak divý jen na půjčení ![]()
PPPERLO a nedostala jsi u Dr. jídelníček? Když tak si to stáhni a naštuduj tady.
http://www.mojedite.cz/…delnicky.php
ty jídelníčky dělá snad každá firma, tak můžeš hledat po netu. Já jsem ti našla jen od Hami, jsou tam i recepty na jídla pro prcky.
Já bych to s jídlem dělala stejně jak tu psala Weri, místo poledního mlíka dávat zeleninu, jinak furt mlíko.
AHOJDA
mAMINKY DÍKY ZA VAŠE RADY.-) EŠTĚ ŽE JSTE O PÁR DOB NA ŘPED NEŽ JÁ V MAMINKOVÁNÍ:-) JE TO POMOC.
STAZINAMoc děkuji za ten odkaz určo si ho skopíruju jsou tam fajn ty receptíky zrovna včera sem si říkala že ta petržel bys emohla přidat do jídla žeby to ěmlo lepší chut? ale neměla sme jistotu tak sme to nezkoušela. Tak tedˇuž to smetam přidám do těch jeho zvláštně řidkých kašiček
z láhve:-D
Včera měl kruti kousiček masíčka, mrkvičku a bramborek, a páni jak mu šmakovalo.
No já mu vnoci ještě jak se probere přikládám rpso , ale je jasné že mu to nestačí.No kaše mi pomáhala na spaní, ale asi jak jsme si vtom hami přečetla asi koupim to mlíko 2 HAJAJÍ. protože malj s emi fakt probouzí co dvě hodinky i poté kaši a mlíku vnoci, což ej hodně málo a pravidelně mám v pět nebo šest budíček, takže v noci bývám ted fakt hotová:-( spím v deset jak nemluvně:-).
jo kojenecké mléko dávám dvakrát nebot řikrát za den. tech 180 ml. Kašičku sme dávala jen vnoci na lepší spaní, ale koupím to halalí a uvidíme.
Tak kašička je to samé přece jako mlíko tak onic nejde, ne??Nbeo jako at´stoho mco enkyne nebo co jo?? nvím příjd emi tos tejně mléčné jako to mléko:-D
zeleninka mu jede to jsem ráda. a lžičku zkouším pořád jednou jí příjme.-)
DNESKA JEDU KE KARTÁŘCE DO FRENŠTÁTU POD RADHOŠTĚM. Docela mě děsí co se dovéím papapa
PPPERLO no myslíš asi Hami Hajaja ne? Je prý hustší, Ninulce jsem ho taky zkoušela… ale některým dětem po něm není dobře… Kaše se bere už jako jídlo a Kamilek by měl mít podle mě ještě převážně mléčnou stravu.
pperla: kase je mlecna, ale je hure stravitelna nez „ciste“ mlicko… Weri to myslela tak, ze by vetsinu jeho jidel melo tvorit mlicko.. je to prece jen jeste prtous
neboj prijdou doby kdy budes s laskou vzpominat jak jednoduche bylo namichat to mlicko (nebo strcit prso
)
Přesně tak jak píše Hope, tak jsem to PPPERLO myslela
Příkrmy se u takto malých dětí musí dávát postupně, aby si pomalu zvykli…
Dneska dopoledne jsme byli u mě v práci. Vyfasovali jsme 4 auta, které tam zrovna skládají, no Nina je chtěla pobrat všechny 4 najednou což nešlo
Ale hrozně se jí líbily, na jednom se chtěla dokonce i svést, bohužel jsou tak 10 sm vysoké a 20 cm dlouhé, takže pokud to tak půjde dál, tak je rozsedne
Dopoledne bylo celkem hezky a teď je to tam děs a hrůza… to asi budeme sedět odpoledne doma, se zblázním…
Musím vařit obídek neb padám hladem a ještě musím skočit se psem dokud mrně spí
No jinak tu mám oooooobr kupu na žehlení ta musí dneska už konečně na řadu příjit taky neboť to odkládám už od víkendu ![]()
Tak se mějte páček… Werinka
ahojda dneska mi malej nějak moc nechce jíst . myslíte si že to jídlo co duělám můžu zamrazit ve skleničce od přesnídávek?? A nebo mámd ělat pořád čerstvé?? ono nemám ještě odhad a tak vždycky toho na jeden den je dost i s jendé mrkve a mramboru a trochu masa. tak byhc to do druhého dne chtěla spíš zamrazit neuškodí to nijak???
PPPERLO já vždycky vařím na 2 dny a mám jsem to v ledničce. Na těch kupovaných skleničkách píšou, že se to po otevření může skladovat v lednici až 48 hod. Tak jsem podle toho usoudila, že když to jídlo nechám v lednici do druhého dne, nic se mu nestane. Už to takhle dělám přes půl roku a Soňka nikdy žádný průjem neměla.