Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
CHODÍTKO tak já jsem Ninulku do něj dávala, jen na chvililčku přes den… ale až tak kolem 9. - 10. měsíce, kdy se začla stavět a seděla už pevně sama. Hrozně se jí to líbilo a byla spokojená, jinak byla mrská jako pr… Měli jsme ho půjčené, sama bych si ho nekoupila, připadá mi to zbytečná investice. Dobrá investice mi připadá to aktivní chodítko, které pomáhá při prvních krůčcích, sice je drahé, ale myslím, že ho využijou děti dlouho. Určitě by ho Ninulka využila i teď, pěkně by si ho venku tlačila, je na něm spousta aktivit, které dítko taky zabaví. Bohužel jsme ho ale nekoupili…
ČEPICE X VEDRA Nina měla v těch vedrech cca 5 měsíců a byla jen v plínce, bez čepičky, jen když foukalo, tak měla pirátku s kšiltíkem a takový letní overálek.
Jinak dneska jsem měla noc debil.. Nina se vzbudila v 3:30 a hodinu nespala. Dostala mlíko, ale pořád brečela. Tlačí se jí spodní pravý třenový zub, horní dva třenové zuby a teď se jí začly tlačit horní špičáky, takže mazec…
Navíc jsem se ráno vzbudila se zablokovanýma zádama, takže jsem jak borak.. ![]()
Ninulka už usíná a já jdu pouklízet a vařit, uklízení u nás je celkem sice zbytečnost, protože jakmile se vzbudí Nina tak je to jak po tornádu, ale co se dá dělat. Pak si jdu nachvilku lehnout, jestli to stihnu…
Zatím páček, užívejte sluníčka.
Werinka
Ahojky taky přeji sluníčkový den a bez zaseknutých zad:-)
No a KDY SE VLATSNĚ PŘIHLAŠUJÍD ĚTI K ZUBAŘI?
Máte nějakého dobrého v Opavě třeba?, nebo tak se kterým jste maminky spokojené??
Jo jinak ktěm VÁNOCŮM jÁ OPRAVDU UŽ VŽDYCKY NAD DÁRKAMA TÁPU HODNĚ DO ŘPEUD A ŠETŘÍM HODNĚ DO PŘEDU, PROTOŽE VŽDYCKY S ENĚOC PŘIHODÍ PAK ŠÁHNU ZAS DO REZERVY A NEBO PROSTĚ ŠETŘÍM NA DÁRKY a pak sem klidná a nemusím s eohlížet na korunky protože budu ěvdět i přesně proco jdu a kolik to bude stát. Takže promě jsou pak opravdu Vánoce svátky klidu a pohody, protože to nemám na poslední chvíli a tím pádem si to vyhcutnávám, nebo mylsíte si že řeším nějaké šílené uklidy,? VŮBEC. a poč jako?? Mám doma jakž takž vždycky uklízené a když jsou Vánoce uklízím vesměs stejně jen dekorace je jiná. Proč byhc měla jendou zarok nějak šíleně gruntovat a ničit si tak hezké vánoce nebo tak ěnco. Too néé. Miuju od mala Vánoce atak si to nechci nechat ničím zkazit.-)
No ale dost Vánoc těším se tedˇvlétě hlavně do bazénu.
jenže dneska ho jdu čistit brr. to zas bude dupárna stím:-)
Jsem ráda, že nejsem sama, kdo už přemýšlí nad vánocema. Takže Ráďa mimo jiné dostane od ježíška tohle https://www.emimino.cz/modules.php?…
Příští týden má svátek, tak jsme mu koupili odrážedlo ve tvaru auta se zapuštěnými kolečky, ať si nedtříská nožičky o kolečka, že jo? Sice si ještě nějký ten týden počká, než na něm bude řádit, ale moc se nám líbilo.
Ty aktivní chodítka se mi líbí taky. Už jsem se po nich dívala. mslíte, že jsou bezpečná? Že se o ně může dítko opravdu beze strachu opírat?
cecetka.
NO to ej dorbé a od kdy to bud epoužívat?:? až příští léto asi že,?
No ty odražedla jsou fakt moc hezké ale mě s etaky zdá že prostě když to posune do přeud že ho to spíš nutí jít zatím aby udrželo balanc ne,? Ztaím co to sedací kdžy nebude moct se zastaví a bud eprostě sedět. Tak mi to aspon´příjde.
No rozhodně já a velkej Kamil s etaky na nákupech pak pořádně vyřádíme to vím:-)
Nazdárek, hlásím se po vydařeném víkendu. Včera měl manža zakončovací akci z florbalu, kde chodí každou neděli. Byla akce u jednoho kamaráda na zahradě. Začínalo se už 16.30, takže jsme vzali nachvilku sebou i Ninušku. měla tam kamarádku Adélku, která sice ještě nechodí, ale trošku se zkamarádily
Ninulce se tam moc líbilo a navíc tam „teta“ měla i houpačku…
V 19 hod jsme jí vezli mamce na hlídání a my se vrátili zpátky. Pařili jsme do 1 rána. Bylo super, teplo, já jsem pila vínečko, pohoda…
Dám nějaké fotečky do galerky.
Werinka
Ahojda
Včera jsem říkala máti že chci koupit to chodítko jak zatím to dítě chodí. A mati mi řekla že to je sice pěkné, ale že když dítě bdue unavené spadne na zadek(což pro páteř) taky není dobré vůbec. Ale že vtom chodítku kde stojí, a má ten podsedák tak že když je unavené si prostě sedne.
Tak nevím. Je to ale pravda. To chodítko koupíme určitě máme vyjhlídnuté ejndo co se dá pak sněj vytvořit odrážedlo:-) takže to by využil i v létě.
Malej je ted´marod je na sirupu mucosolvan. to ej hrozně sladká sračka.-D a vincentka ve spreji. prokašlal mi celou noc. je marod už 3dny afurt je zimnej tak má tolik vrstev oblečení až hrůza. papapa
PPPERLO myslím, že to aktivní chodítko je lepší než ten pavouk… přesto že jsme měli doma pavouka a ne to aktivní… Víš jak mi Nina padá na zadek? A páteř trpí? Myslím,že ne… to bys dítku musela zakázat chodit a padat! To k tomu prostě patří!
Ať se malý Kamilek brzy uzdraví!
Weri
hoj!
souhlas s Weri… jak se dite uci chodit tak pada na zadek v jednom kuse a podle me to teda neni spatne na pater .. ditko si tim projit musi …
ja osobne jsem celkem proti tomu „pavoukovi“, ale aktivni choditka se mi dost libi…ono je to o tom, ze u toho aktivniho ditko chodi kdyz chce a kdyz nechce nebo uz je unavene tak proste sedne na zadek nebo odleze.. u toho !pavouka" nema na vyber, proste kdyz ho tam nekdo po:,–(i tak tam byt musi… a na pater je zahul prave to .. ze je proste ve vertikalni poloze vic nez ma (nemuze si sednou, resp. lezt po ctyrech nebo tak…
takze pokud zvazujes co koupit.. urco aktivni …
nasazujete mi brouka do hlavy, ale asi máte obě dvě pravdu. Já koupím to aktivní. To je od jakého věku?, Nebo od jaké doby,?, Když už trochu leze na nohách jo?? jako dkyž s esnaží asi chodit ale musí s epřidržovat ne??, od té doby to je asi že,?
pperla : jo jo .. je to dobre kdyz se zacina stavet a obchazet nabytek… takhle se pridrzuje toho choditka a tape za nim… ale mivaji i „hraci pult“ takze si s nim vyhraje uz driv .. zalezi na tom jake je
PPPERLO: mrkni na tohle… http://www.chiccocz.cz/index.php?…
píšou, že je od 9+, vyrábí je i jiní výrobci o trošku levněji. Tak pohledej…
Weri
kámoška mě zas ukecává se sestřenkou spíš nato posazující chodítko. každá má minimlně dvě děcka a tvrdí že to ej nejlepší neškodí to prý na párteř a můj tatík s etomu taky zamál, žeprý sme vtom byly kolikrát celejd en a nejsme žádní retardovaní. hmm, tak já ais fakt koupím na těch pár měsíců spíš to chodítko dk eto dítě sedí .a pak odrážedlo. já nevíimmmmmmmm
hoj tak jsem mrkla po netu co se o choditkach pise
tak ti hodim par odkazu ju ? ![]()
http://rodina.dama.cz/clanek.php?…
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
treba ti to pomuze v rozhodovani ![]()
mi osobne se vic libil tvuj prvni odkaz ![]()