Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
PPPERLO, to je rozhodování co? Tady tě všechny od chodítka odrazujem a v rodině a kámošky ti to doporučujou. Zkus si nad to sednout a sepsat všechny výhody a nevýhody a rozhodneš se pro to aktivní.
Ten 1. odkaz vypadá moc hezky a šla bych do toho.
A snad už je Kamílkovi líp.
My jsme minulý týden začli výletovat. Jeli jsme vláčkem na Hradec a jak na porvoru na zámku cosi natáčeli a byl zavřený.
Tak jsme se spravili chut a jeli do arboreta, bylo to tam moc hezké, už to pořádně kvete, ale tak za týden to bude ještě lepší- hodně rododendronů mělo zatím jen poupata.
stazi : a kam do arboreta jste jeli? do Noveho dvora ??? to ses mohla stavit
bydlim od nej jen 2 km ![]()
ahojda
Kamilkovi je už fajně
JÁ MÁM ZÁNĚT UCHA ZASE A NEDOSTANU SE ANI K UŠNÍMU NEMÁM JAK A VELKEJ KAMIL PŘIJEDE AŽ VEČER A MŮJ TATKA CHODÍ NA NOČNÍ A DLOUHO SPÍ ATD.SNAD TO VÝJDE ZÍTRA MÁM TO UŽ OD ČTVRTKA. UŽ TO POMALINKU MYSLÍM I PŘECHÁZÍ ALE NĚKDY V UCHU TAK ZAPÍCÁ TO JE HNUS.
** KTĚM CHODÍTKŮM
Jsem stoho vážně zmaterná, ale jak **hope poslala ty odkazy dva jak to škodí tak mě docela pomohla v rozhodování bych řekla ![]()
koupím to co zaním prcek bude chodit.
a tedˇotázka.POTŘEBUJE TO JAKÉKOLIV CHODÍTKO DÍTĚ VŮBEC?VŽDYT VYVÍJET SE BUDE I BEZ TOHO NE??? JAK ZAČNE ZATÍM CHODÍTKEM CHODIT ZACHVILKU HO TO NEBUDE ZAJÍMAT.NEZNÁM DĚTI COBY VYDRŽELY S JEDNOU HRAČKOU A NA JEDNOM MÍSTĚ.
asi přestanu kojit neevím. jím paralen na bolest a kámoška mi řekla at nekojím když beru paralen. co vy nato. normálně kojím a dávám i umělé mléko. tak asi stím kojením ted přestanu a budu odstříkávat do sprchy a pak ho zas přiložím? aby si neodvykl?do 6měsíce chci kojit. pak vím že nebude problém přestat. malej ten je flegmoš mu je uplně jedno čím ho láduju. on příjme všechno ten náš jedlíček s radostí:-)
jo a vysvětlete mi jaks eto počítá ty měsíce??? Tedˇbud emít malej konec 4 měsíce?? nebo azčátek ěmsíce,? narodil se 12Ledna v unoru měl měsíc, v březnu dva měsíce, dubnu 3měsíce , v květnu konec 4 měsíce,?? chci to vědět kvůli kašiček tam je napsané od konce 4měsíce, ale já jdu tedˇ12 května na čkování ve 4 měsíci tak zas nevím ejtsli to ej azčátek?? holky mám vtom šrumec jak sviná:-)jak to mám brát kdy se natěch akšíčkách bere to od ukončeného 4měsíce???
HOPE byli jsme v Novém Dvoře, to víš, že jak jsme to hasili přes Stěbořice, tak jsem si říkala, že tady někde sTerulkou bydlíš ![]()
PPPERLO u Paralenu můžeš normálně kojit. Jak jsem měla teploty, brala jsem Parelen a normálně dál kojila. A když jsem měla bolehlav lupla jsem si i Ibalgin.
A počítáš dobře v květnu bude mít Kamílek konec 4. měsíce. Když je na těch kaších napsané „od ukončeného4. měsíce“, můžeš to dávat, až jak bude mít 4 měsíce- t.j. od 12. května. Ale já bych s těma kašema počkala, až co ti řekne dr. My začli dávat jako první zeleninku a trvalo nám pekelně dlouho, než si na to malá zvykla. Na ty sladké kaše a přesnídávky si pak zvykla hned, ale začla jsem je dávat, až jak se naučila obstojně jíst zeleninu. Někdy totiž děti tu zeleninu nechtěj vůbec, hlavně když si zvyknou na kaše a přesnídávky. Proto se doporučuje začít zeleninou. Ale stejně do půlroku stačí jen kojit. Takže s těma kašičkama není kam spěchat.
A k těm chodítkům. Jasně, že se děti naučí chodit i bez chodítka. Ale u nás zatím stalé frčí. A to lezem pořád po čtyřech. Vpředu je totiž hrací pultík a ten Soničku hrozně baví. Takže už 1,5 měsíce poslouchám furt dokola ty stejné melodie. A to ještě zdaleka nevyužívá tu hlavní funkci chodítka. Takže u nás to bude aktuální hračka na dlouhou dobu.
STazi: to vis ze jste jeli kolem
jsme na hlavni trase
jak je ve steboricich nahore ta velka krizovatka .. tak za ni asi treti barak na pravo
ma zlutou garaz a pres cely barak balkon ![]()
ppperla: jsem rada, ze jsem pomohla pri rozhodovani… jak psala stazi je fakt ze se dite nauci chodit i bez toho, ale je to fajn pomucka a hlavne ditko si s tim i hraje… a s kojenim bych neprestavala.. paralen neskodi…
kasicky: tak s tema bych taky poseckala, my zacinali az v sesti mesicich zeleninkou, terka nastesti jedla celkem pekne uz od zacatku, po asi mesici jsme pridali ovocne presnidavky a kase jsme davali az hodne pozde…a jen sem tam.. je fakt ze jsou dost sladke .. spis je delam kdyz nestiham uvarit nebo kdyz jsme nekde pryc … takze s prikrmy nespechej, kor pokud kojis…
jo a s temi mesici je to presne jak rikas v kvetnu bude mit kamilek 4 mesice ![]()
AHOJKY,
PPPERLO anebo co takhle auto jako chodítko a pak to může mít jako odrážedlo??? Vím, že pár takových odrážedel s opěrkou je. Dítko se o ně může opřít jako o aktivní chodítko, ale musí být fakt stabilní, obyčejné odrážedla většinou stabilní nejsou.
Tohle sice není to co jsem myslela, ale taky fajn: http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…
Tohle je to odrážedlo o které se dá opřít:
http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…
ale je takových víc…jiné jen pohledat!
Letím s Ninuškou ven.
Zatím páček ![]()
Werinka
Ahojky mamušky
Děkuji že mi tak hezky všechny usnadnˇujete to rozhodování.KOJÍM DÁL hned jak sem si přečetla ten den že tu někdo napsal zvás že jste u paralenu kojily, tak sem mu hned nacpala cecek do pusy:-D .hih
No akorát o těch kašičkách jsme si to přečetla až dneska. No takže před chvíli jsem mu nacpala tři lžičky kašiček není nato zvyklej tak to tak nějak hlady do sebe nasoual, ale schovám to ještě na měsíc. Nemělo by se tomu nic stát ne,?, je to rozbalené. pořádně to zavážu a dám do sáčku ještě a měsíc ještě s kašičkama určo počkám kdyžtak za měsíc mu je budu dávat no uvidím. nebo bych tím třeba pak trošičku vždycky za měsíc dochutila slabounce mlíčko aby to pomalinku mizlo:-).
Začnu ted av půl roce taky těma zeleninkama. A zatím mu teda dávám jen BEBA na pití. Měla sem nutrilon, ale co sem si tak o BEBA přečtla tak ej tisíckrát zdravější . No jsem upřímně i zhnilá furt ho kojit .kolikrát je to i otravné, tak jsem i ráda, že se malej tak krásně ozval že chce semtam to umělé mlíko. a hlavně doktorka to schválila ikdyž mi z mlíka krásně roste tak hlavně že to mám shcválené. Ona mi doktorka říká že nemám dávat ani čajík, ale čajík dávám. nevypije ho moc, ale tu dvacítku určo vypije. prostě někdy brečí a není k utišení a čajík zabere prostě žízenˇa doktorka atˇsi tvrdí co chce.
malej s emi už šíleně převaluje an bříšku, takže běhám furt zaním vždycky se nějak divně šprajcne ve šprušli. už mu je psotýlka malá:-D už budem pomalinku kutit jeho pokojíček a tam bude mít hrací koberec a tam bud eprostě ležet a může se tam válet všemy směry:-)
No ankonec teda to sím dokupováním do baráku atd bdue uplně jinak. dostaví s edvě místnosti k baráku, takže všehcno bude zas jinak. budou s eted už muset dělat základy, ale zbytek příští rok. no ale kuchyn´chci letos a na dětském pokojíku už smýšlím hih . nevíte o ěnjakých levných kuchyních v Opavě?? levná je umě do 40 tisíc prosím:-)
AHOJ
PPPERLO jsem se ted pobavila, jak si plánuješ, že malý bude ležet na tom hracím koberečku. Počkej za pár měsíců bude i kobereček malý a budeš ho nahánět po celém bytě
![]()
Kaši schovej, však její čas teprve přijde. A stejně se divím, že tě to kojení někdy obtěžuje. Mi to přišlo hrozně pohodlné, nic nechystat, jen vytáhnout cecík a je hotovo. A navíc to nestálo ani kačku
Taková kaše za 60 korun nám vydrží na 5 dní. A o chstání obědů ani nemluvím, zabere to tolik času.
A k těm kuchyním, myslím, že nějaký šikovný stolař by ti to do těch 40 tis udělal, ale studio asi ne. Takže spíš se koukat po stolařích. Jenže to seženeš možná linku, spotřebiče budou stát dalších 40, pokud budeš chtít vestavné. Naši ted dělají rekonstrukci a jen obyč. vestavná mikrovlnka stojí 10 tis, tak si tam dají tu starou. Celkem je to vyjde na 130 tis a to nemaj žádné extra spotřebiče. Ty ceny jsou prostě děs.
WERI to odrážedlo vypadá dobře. Já jsem okukovala v Hypernově odrážedla, mají tam v akci za 230 kaček, ale šílené šunty, vůbec nejsou stabilní a navíc mi přijde, že se to musí po pár metrech rozpadnout. Takže jsme stále bez odážedla, ale času dost. Než mi ta malá lenoška začne chodit, budem spíš potřebovat sáňky.
![]()
nazdarek ![]()
pperla: ja ti nahodou s tim kojenim celkem rozumim
ja kojila jen do ukonceneho 3 mesice, pak jsme meli nejake problemy takze jsem s kojenim musely prestat a presly jsme na nutrilon (mimochodem ja jsem s nim dooost psokojena a zatim se ke me dostala jen chvala, z Beby jsme mely silenou zacpu) a asi po tydnu mi prislo to UM mene narocne, proste jen das vodu a mliko do flasky, zamichas a mas klid.. navic se nase prte naucilo brzy flasku drzet takze jsem jen dala flasku a byl kliiiid
(samo ze kdybych mohla kojit kojila bych dyl a doost rada, ale kdyz to jinak neslo nasla jsem v tom zalibeni
)
jinak s tou kasickou pockej, kdyz to radne zabalis tak se tomu nic nestane, hlavne to dej na SUCHE misto, at nezvhlne, pak by ti to udelalo jednu obr hroudu ![]()
cajik: my nedavame doted
pijeme cistou vodu (teda prevarenou
) a terka ji ma radsi nez cajiky.. asi je po me.. je fakt ze do me tchynka furt neco huci, ale ja se nedam a uz to snad pochopila …
kuchyne: my delali pred 3 roky, obihali jsme kde co a pomer cena: kvalita a zaroven nedraho byl fajn u nadenicka (http://www.nadenicek.cz/) a pak jsme jeste okukovaly kuchyne v nejci… dneska bych mrkla i do ostravy do ikea… nakonec nam ji delal znamy stolar, ale vysel jen o nejakou tisicovku levneji nez ten nadenicek… mame rohovou (pres dve steny) a vysla bez spotrebicu na 40. Jinak my mame vestavou jen troubu, varnou desku a digestor. Lednicku mame normalni ve spajzu (mame OOOBR spajz
a mikrovlnku jsme koupili taky normos a postavili ji na linku
STAZI a chodí ti už aspoň kolem nábytku nebo tak? My odrážedlo sice máme, Nina si na něho umí vylézt, zeslézt, ale jezdit ne, jenom umí jet dozadu
Dopředu se jí povede jet velmi výjimečně…
HOPE čajík nechce jo? A kdo nám upíjel čaj v plavču ![]()
Weri
WERI chodit kolem nábytku Soňa tprv začíná. Všude se staví a udělá tak 2 kroky do strany a to je vše. Zato umí bravurně vylézt na postel
, ještě ji tak naučit slézt dolů a jsem klidná.
Weri: no jo … cizi caj to je jinaa.. ale kdyz ho ma ve svem hrnecku tak NEE… ale pije vodu tak jsem rada
hlavne ze pije ![]()
STAZI tak to vidíš Nina chodí, ale na postel nevyleze NAŠTĚSTÍ!!! ![]()
HOPE jj cizí víc chutná.. .Ninulce taky ![]()
PŮJČOVNA VOZÍKŮ ZA KOLO holky nevíte kde se dají v Opavě nebo někde poblíž půjčit??? Chceme si vzít na dovolenou sebou kola, ale bohužel bádáme nad tím, kde bude vlastně Nina přes den spát, když na nich vyjedeme. V sedačce na kole asi sotva… Pořádně se nemůže opřít kvůli přilby…
Tak teď babo raď ![]()
Weri
WERI tuším, že ta půjčovna je někde v Malých nebo Velkých Hošticích. ted nevím přesně, ale kámoška si ho tam jednou půjčovala, tak to od ní vyzjistím.
A to lezení na nábytek je fakt děs, vždcyky jen trnu aby ji takové blbosti nenapadaly, jak jsem třeba na záchodě nebo musím nutně něco udělat. Ale naštěstí se mě drží jako klíště, kam jdu já, jde i Soňa. ![]()