Oplodnění vajíček při IVF

7
24.10.23 13:21

Oplodnění vajíček při IVF

Podstoupili jsme minimální stimulaci. Včera bylo OPU, při kterém jsme získali 2 vajíčka. Jedno bylo zralé a jedno těsně před dozráním. Dnes jsem si volala do centra, kde mi řekli, že se vajíčka ještě neoplodnily a že mám zkusit zavolat zítra. Je to naše 3. IVF, předtím se nám vždy většina vajíček oplodnila. Stalo se někomu, že by se vajíčka oplodnily později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
194
25.10.23 15:21

@mhio ahoj, nám se bohužel nikdy žádné nerozjelo, pokud nebylo do druhého dne oplodnene :? Dost s tím bojujeme. Při posledním IVF jsme měli 7 zralých vajíček a oplodnilo se jedno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.23 09:33

Při prvním ivf jsme měli 7 vajíček a do druhého dne se začaly rýhovat jen 2. Taky nám říkali, že je možnost, že se ještě rozrýhují ty ostatní, ale nestalo se tak.
@Rose1777 Říkali vám, v čem může být problém? Jestli ve vajíčku nebo ve spermii? Nám řekli, že to po prvním nezdaru nemůžou vůbec hodnodit.

• Citovat
  • Upravit
194
26.10.23 16:07
@Anonymní píše:
Při prvním ivf jsme měli 7 vajíček a do druhého dne se začaly rýhovat jen 2. Taky nám říkali, že je možnost, že se ještě rozrýhují ty ostatní, ale nestalo se tak.
@Rose1777 Říkali vám, v čem může být problém? Jestli ve vajíčku nebo ve spermii? Nám řekli, že to po prvním nezdaru nemůžou vůbec hodnodit.
Říkal, že jediný způsob, jak to zjistit je, že se některá vajíčka oplodní spermiemi dárce a uvidí se, jak si povedou. Ale nemám bohužel dost vajíček, abych mohla nějaká „otestovat“. Přítel má udělaný kompletní spermiogram, má vyšší fragmentaci ve spermiích. Měli jsme metodu MACS a PICSI, které by měly vybrat ty v pořádku, ale nepomohlo. Chystám se na další IVF a třeba budeme mít víc štěstí ;). Tobě také přeji, ať se brzy dočkáte :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí