Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podstoupili jsme minimální stimulaci. Včera bylo OPU, při kterém jsme získali 2 vajíčka. Jedno bylo zralé a jedno těsně před dozráním. Dnes jsem si volala do centra, kde mi řekli, že se vajíčka ještě neoplodnily a že mám zkusit zavolat zítra. Je to naše 3. IVF, předtím se nám vždy většina vajíček oplodnila. Stalo se někomu, že by se vajíčka oplodnily později?
@mhio ahoj, nám se bohužel nikdy žádné nerozjelo, pokud nebylo do druhého dne oplodnene
Dost s tím bojujeme. Při posledním IVF jsme měli 7 zralých vajíček a oplodnilo se jedno ![]()
Při prvním ivf jsme měli 7 vajíček a do druhého dne se začaly rýhovat jen 2. Taky nám říkali, že je možnost, že se ještě rozrýhují ty ostatní, ale nestalo se tak.
@Rose1777 Říkali vám, v čem může být problém? Jestli ve vajíčku nebo ve spermii? Nám řekli, že to po prvním nezdaru nemůžou vůbec hodnodit.
@Anonymní píše:Říkal, že jediný způsob, jak to zjistit je, že se některá vajíčka oplodní spermiemi dárce a uvidí se, jak si povedou. Ale nemám bohužel dost vajíček, abych mohla nějaká „otestovat“. Přítel má udělaný kompletní spermiogram, má vyšší fragmentaci ve spermiích. Měli jsme metodu MACS a PICSI, které by měly vybrat ty v pořádku, ale nepomohlo. Chystám se na další IVF a třeba budeme mít víc štěstí
Při prvním ivf jsme měli 7 vajíček a do druhého dne se začaly rýhovat jen 2. Taky nám říkali, že je možnost, že se ještě rozrýhují ty ostatní, ale nestalo se tak.
@Rose1777 Říkali vám, v čem může být problém? Jestli ve vajíčku nebo ve spermii? Nám řekli, že to po prvním nezdaru nemůžou vůbec hodnodit.