Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ta fáze mezi ovulací a ms je většinou stejně dlouhá, i když se ms posune, je jedno jakým směrem. Takže pokud máš tu fázy 14 dnů (říká se jí luteální fáze), tak čekej že to těch cca 14 dnů bude též.
Cyklus by se mohl jen protáhnout, kdyby ovulace neproběhla. Nevím, zda je možné na sobě pozorovat příznaky ovulace, mít třeba pozitivní test a pak by folikul neprasknul, ale pokud jo, tak by to mohlo být delší.
Podle bolesti břicha, citlivosti prsou a měření BT ovu proběhla toho 16, takže uvidím jestli do soboty dorazí potvora. Děkuju za odpověď.
ešte by som doplnila Gladys, že luteálna fáza je 12 - 16 dní, takže v tomto rozmedzí by mala prísť mrcha, ak bola ovulácia ![]()
Ahoj, mám otázku ohledně opoždění menstruace. Poslední ms přišla 28.5., normálně mám více méně 31 denní cyklus, ale běžné jsou výchylky od 27 do 33 dní. Podle toho bych měla mít ovulaci kolem 13.6., což bylo podnělí. V sobotu před ním jsem však měla horečku až ke čtyřicítce, ale do pondělí klesla na 37. Teď počítám 35. den cyklu. Nevíte o kolik se může menstruace opozdit?
Děkuji za odpovědi.
Mám jeden dotaz. Minulý měsíc jsem měla první bez HA a MS přišla po 27 dnech a ovu byla přibližně v polovině. Tento měsíc jsem měla ovu posunutou a nějak netuším, kdy čekat MS a kdy začít doufat, že se zadařilo.
MS byla 22.9. ovu 16.10. a netuším, kdy by tak měla přijít MS. Zda se to bere, že ovu je v polovině cyklu a tím pádem to zpoždění co bylo na začátku teď bude i do MS a nebo jestli může přijít po 14 dnech po ovu jako minule.
Předem moc děkuju za odpovědi.