Opravdu jsem vztahovačná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1521
15.1.15 11:07
@Regina Hero píše:
podle TEBE si myslí… no, domněnky, to nám ženám jde obzvlášť dobře (ale i já jsem s tím dřív měla trochu problém ;) )
Možná by na to pomohla druhá a třetí dohoda: Neberte si nic osobně a Nevytvářejte si žádné domněnky…
Ty si taky jen myslíš, co si myslí tvůj chlap a ve skutečnosti on to jen tak zkonstatuje a dál na to ani nemyslí… většina z nás takhle jednoduše ventiluje své pocity a říkáme první slova, která nás napadnou a nečekáme, že si někdo ty naše úlevy bude brát osobně a bude je považovat za útok na partnera… třeba když při šlápnutí do rozlitého pití v kuchyni řekne „Tady je něco rozlitého, už mám celou ponožku mokrou.“ ;)
Ty si možná řekneš, že je to tvoje vina, že jsi to měla zjistit dřív a setřít a že je to špatné, že jsi to nestihla a pak se začneš zlobit na chlapa, že si dovolil něco takového říct a že měl teda být zticha a utřít to sám (protože se vlastně zlobíš sama na sebe, na tu skutečnost, že v kuchyni je něco rozlitého… ale pak nám podvědomí našeptá, že bude lepší najít si viníka jinde a začneš mít vztek na chlapa, že to řekl a že ti tím chce něco naznačit… třeba tvou neschopnost… zatímco on to řekl jen proto, že měl mokrou ponožku a studilo ho to) :mrgreen:

mno, chápu tě a popsala jsi to pěkně:) dyť jsem psala že jsem vztahovačná a zakl. soudím že taky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106743
15.1.15 11:07
@smutnalucy píše:
psala že dřív si to tak nebrala.
Opět napíšu ze svého pohledu, mě to vadilo vždycky. A taky jsem z toho kolikrát smutná, protože tato „kritika-nekritika“ ti vnucuje dojem, že seš neschopná. A když s tímto svým pocitem konfrontuju manžela, tak ten řekne jéžiš, ty furt něco řešíš. Ale z mýho pohledu furt něco řeší on, chápeš? :nevim:
a psala jsem že to vím že to tak je a zůstane, protože jediný co se dá dělat, aby obě strany tyto své povahové rysy udržely v nějakých snesitelných mantinelech.

Jen bych si dovolila pripomenout, ze tento povahovy rys se vekem zhorsuje, takze bych se to pokusila zarazit hned v zarodku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
15.1.15 11:08
@smutnalucy píše:
psala že dřív si to tak nebrala.
Opět napíšu ze svého pohledu, mě to vadilo vždycky. A taky jsem z toho kolikrát smutná, protože tato „kritika-nekritika“ ti vnucuje dojem, že seš neschopná. A když s tímto svým pocitem konfrontuju manžela, tak ten řekne jéžiš, ty furt něco řešíš. Ale z mýho pohledu furt něco řeší on, chápeš? :nevim:
a psala jsem že to vím že to tak je a zůstane, protože jediný co se dá dělat, aby obě strany tyto své povahové rysy udržely v nějakých snesitelných mantinelech.

To je to co nechápu.. Asi chyba v komunikaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
15.1.15 11:10
@Regina Hero píše:
no takže podle svého nejlepšího přesvědčení ale děláš všechno tak, jak umíš nejlépe, ne? Pak bys měla být v pohodě… ty víš, že jsi udělala maximum a že to děláš dobře a víš, že on prostě už takový brbla je… on je prostě komentátor, věci vidí a věci komentuje… bez nějakých špatných úmyslů…
Nemáš důvod něco vyčítat jemu (protože konstatuje fakta - když nemáte skříně, máte věci všude - jen a jen pravdivá realita)
a už vůbec ne ani sobě… ty děláš, co můžeš a tak máš přece čisté svědomí a nemáš důvod se shazovat sama před sebou…

ale tady už pravdu nemáš, to není komentování, to je nadávání na ten stav, "to je šílený tady, to je jak u cigánů (pozn. redakce - to tedy rozhodně není :mrgreen: ) a mě takový komenty, i když jsem v tom nevinně, zabolí prostě.
Tak a te´ˇd jsem definitivně vykradla zakladatelce diskuzi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
15.1.15 11:12

Já myslím že tu jde o něco jiného, než o to že je manžel prudič a puntičkář :roll:

Jde o to že si rozdělili role, on živitel rodiny ona žena v domácnosti - v tom nevidím problém, jak zakladatelka píše bude tomu tak i nadále.

Chlap si dle mého myslí že svou roli plní na 100% a totéž očekává doma. Kdybych měla doma chlapa bez práce a já živila rodinu, taky bych očekávala doma že se postará, uvaří, uklidí. Samozřejmě že je to s dětma složitější, ale podle mě se chlap cítí nedoceněn že celý dny maká aby vás uživil a asi si myslí že si doma flákáš šunky a nedokáže si představit co musíš všechny stihnout nebo udělat, ale to je podle mě všechno o komunikaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
15.1.15 11:12

A jen řeknu, že mě tohle dělala moje ex.. Byla dost akční, spousta různých aktivit. Furt někde.. A když jsem konstatoval. Aha ty zas někam jdeš? Tak se pěkně bav.. A pak zní vylezlo, že jí příjde, že mě vadí, že někam jde. I jsme se občas kvůli tomu porafali. Protože mě to opravdu nevadilo, taky jsem měl čas se věnovat svému. A ona mě furd podstrkovala myšlenku, že mě vadí, že někam jde.. Nevím kde se to v ní vzalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
15.1.15 11:16
@smutnalucy píše:
ale tady už pravdu nemáš, to není komentování, to je nadávání na ten stav, "to je šílený tady, to je jak u cigánů (pozn. redakce - to tedy rozhodně není :mrgreen: ) a mě takový komenty, i když jsem v tom nevinně, zabolí prostě.
Tak a te´ˇd jsem definitivně vykradla zakladatelce diskuzi :pankac:

Jasně.. Chápu. Jen mě zajímá, on.. A zkritizoval tě on někdy? Jako, né konstatování, že je to jak u cigánů. Ale myslím opravdovou kritiku, je tady bordel, měla bys udělat to a to. Chci po tobě to a to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
15.1.15 11:17
@Honza 12 píše:
Jasně.. Chápu. Jen mě zajímá, on.. A zkritizoval tě on někdy? Jako, né konstatování, že je to jak u cigánů. Ale myslím opravdovou kritiku, je tady bordel, měla bys udělat to a to. Chci po tobě to a to?

A je to tvoje vina… Jsem zapoměl dopsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.1.15 11:28
@MarkétkaBeruška píše:
Možná to tu padlo, nedočítám celou diskuzi, tak nevím…zakladatelko, jak staré máš děti? Tvůj manžel bude zřejmě puntíčkář, nicméně, já také rozhodně nejsem zastánce nablýskaného bytu, s dětmi to pak asi ani nejde, ale podle mého názoru, má tvůj manžel v lecčem pravdu. Mně by taky vadilo mít na stole drobky, rozlitou, přilepenou šťávu atp. Myslím si, že není až takový problém, vzít hadr a vždy po jídle to utřít :nevim: já bych to asi tak dělala, jako problém nevidím př. rozházené hračky všude v bytě, nevyžehlené prádlo a tak, to se dá pochopit, ale zrovna to s tou šťávou, drobky, jak píšu, mně by to taky vadilo.

Já si taky myslím, že není přece pro toho chlapa takový problém to utřít :mrgreen:
Já být tím chlapem, tak místo komentování to udělám a šmytec, je to za 5 vteřin hotovo. A pokud možno bez rýpavého komentáře, pokud to není každý den a manželka netráví hodiny u počítače, tak nevím, co je na tom k řešení. Ten komentář nemusí být od něj rýpavý, ale může, to záleží na tónu a povaze chlapa…
Mně taky občas něco uteče, zůstanou drobky nebo cokoliv a manžel to někdy uklidí, to snad dospělý chlap zvládne ne :)
No a asi proto u nás vládne alespoň zatím klid a pohoda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.15 11:40

Jak se tu psalo cca na 4.strance-ano, on je opravdu puntickar (ale podotykam ze i vuci sobe) a brbla, a asi je fakt ze to je muj pocit vinny ktery tam dela neplechu-mam potrebu vse zvladat, asi to prameni z meho hodne spatneho detsvi. Jinak on skoro nikdy nepeskuje abych to sla hned udelat atd, od nej to bud3 opravdu jen konstatovani. Vsem dekuju, presne tohle jsem potrebovala, otevrit oci, zamyslet se. Uz vnoci jsem nad tim dumala a tak nejak to hodila za hlavu a hle, hned od rana je vsechno v pohode a nemam doma pocit napeti jako posednich par dni. Jinak ano, role jsou dane a jsem tak spokojena, faktem je ze manzel dokaze ocenit praci doma. Kdyz mu reknu ze me tak trochu stve ze financne je na to sam tak prohlasi ze ja vlastne delam mnohem dulezitejsi veci (vychovu deti, je to hodne rodinny typ). Myslim ze detem se venuju naplno, az uz jde o nejake vylety, sporty, doma stolni hry nebo ruzne tvoreni. Ja j3n proste tohle potrebovala slyset od nekoho nezaujateho. Vsem uprimny dik

• Citovat
  • Upravit
5808
15.1.15 12:31
@Regina Hero píše:
jo, jsi vztahovačná… když přijdu k lince a zjistím, že jsem se přilepila, protože je tam vylitý sirup, taky řeknu, že jsem se přilepila a není to výčitka nikomu, ale konstatování… stejně jako když některé dítě vylilo pití na zem a já do toho šlápnu, tak konstatuji, že je tu něco rozlitého… a zase to je konstatování a ne rozkaz, že všichni přítomní to mají hned teď utřít… a stejně tak by to „konstatoval“ i můj muž…
Ty se z nějakého pocitu cítíš provinile, proto tě to tak vynervuje… takže buď máš výčitky sama k sobě proto, že máš pocit, že musíš všechno zvládnout hned, sama a je to tvoje povinnost, nebo proto, že ti muž potom řekne, že jsi to měla už dávno udělat… v prvním případě je to jen tvůj problém a muž to tak nejspíš nemyslel… jen ty sis to vztáhla na sebe… ve druhém případě mu můžeš říct, ať to utře, že houbička nebo hadr je tam a tam…

Tak kdyby to řekl občas, tak to asi problém nebude…ale jestliže je to častá situace a on to i často opakuje, nevím jestli bych to brala jako výtku, ale asi by mě to taky rozčilovalo… ono i slyšet každé ráno: jupíí vyšlo slunko, tak taky bys dříve či později doufala, že už nevýjde… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
15.1.15 12:33
@co.mám.furt.vařit píše:
Tak za drobky na stole bych vraždil! :evil:
Přijdu (přicházíval jsme, byv kdysi ženatý) z práce, hlavu od rána jak pátrací balón, a chci se v klidu posadit v kuchyni ke stolu a vypít si skleničku limonády. A na stole? Nepořádek od partnerky/dětí! :x To Vám ten Váš partner nestojí ani za to, abyste si po sobě uklidily stůl, když se od něj zvedáte? :cert: A na záchodě po sobě splachujete?
Jasně, že ženská na mateřské není žádná služka nebo uklízečka. Ale neuklidit si po sobě stůl považuji za výraz neúcty k partnerovi. A jestli jste spolu 9 let, tak děti asi už budou ve věku, kdy je záhodno je to také učit a naučit, ne?
Ať třeba není vyžehleno, ať třeba není navařeno, ale hergot ať se na stole neválí zatracené DROBKY!
A ještě tu některé píšete „Hoď po něm hadr“. Taky prima vzájemná úcta. :zed: Jo, tak v tom případě bych ten hadr asi použil na setření jejího mozku ze zdi! :pocitac: čímž by se jednou pro vždy vyřešily ty drobance…

Hééj, ty jo jinak dobrý jo? Tebe bych chtěla mít doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.1.15 12:38

@Honza 12 Honzo, muj muz to dela podobne. Ale on to prave jen konstatuje a me to teda nenuti to jit hned uklidim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
15.1.15 13:00
@omites píše:
@Honza 12 Honzo, muj muz to dela podobne. Ale on to prave jen konstatuje a me to teda nenuti to jit hned uklidim. :kytka:

No jasně.. Já to taky řeknu, že to lepí.. A pak se nastávají dvě možnosti. Buď mě to vadí, tak vezmu hadru a utřu to.. Nebo mě to nevadí a nechám to tak… :D
Nějak mě nenapadlo říct ženské.. Lepí to tady vem hadru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
15.1.15 14:20
@Honza 12 píše:
Jasně.. Chápu. Jen mě zajímá, on.. A zkritizoval tě on někdy? Jako, né konstatování, že je to jak u cigánů. Ale myslím opravdovou kritiku, je tady bordel, měla bys udělat to a to. Chci po tobě to a to?

chápeš správně že to „měla bys…udělej…“ nikdy neříká. Takže si to vsugerovávám spíš já že si to on myslí že nedělám dost.
Ale pořád si stojím za tím, že to věčné frflání je dlouhodobě nervující :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria