Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
jen jsem se chtěl podělit o svůj životní příběh, a jak jej po dlouhém soužití vnímám. Třeba někomu pomůže v jeho vlastním trápení.
S manželkou společně jsme už dloho. V té době kdy jsem ji poznal již měla zkušenost s chozením s jinými muži (nespala s žádným). Pak jsme spolu dlouho chodili a dokonce jsme se i navzájem podvedli… vše se nějak srovnalo a vyvrcholil náš vztah manželstvím a potomky.
Nyní mne manželka stále podvádí. Nevím s kolika lidmi, jak často, ale předpokládám že jich bylo víc, a že tomu tak bylo dlouho předtím než jsem začal vnímat známky toho, že tomu tak je. Hodně dlouho mi trvalo se s tím nějak vnitřně srovnat a jelikož vždy řeším věci s chladnou hlavou, nikdy jsem nevystartoval a nedělal razantní krok. Prostě takový nejsem. Došel jsem k závěru, že to je to co jsem tak nějak asi i mohl očekávat. Když jsme spolu chodili, zmínila, že její matka jeden čas podváděla manžela, měla tendence podvádět ještě když jsme spolu chodili. Že by se změnila s příchodem manželství, by člověk opravdu očekávat nemohl.
Když to vezmu z druhé strany. Mandanty nevodí domů, nevystavuje se mi s tím, že by mě podváděla. Snaží se to skrývat abych na to nepřišel… ale drobné náznaky myslím nechává (označil bych to tak, že se nesnaží lhát, spíš neříká všechno). Já na druhou stranu po ničem nepátrám… protože kdyby se dopátral, dotázal, nevím jak bychom skončili, musel bych to nějak řešit a já jsem jako každý chlap ješitný a nikdy bych takovou věc oficiálně nedovolil/neodpustil… je to takové řekněme TABU.
Proč mě podvádí je diskutabilní otázka, ale předpokládám, že ji něco chybí, nebo že to tak prostě chce. Manželské povinnosti plní(i v posteli), o děti se stará, rodině se věnuje a jeví o mě zájem a má mě ráda, řekl bych že i miluje. Jen potřebuje asi ještě něco, co jí nejsem schopen nabídnout a to si kompenzuje jinde.
Někdo by možná napsal, že to nejde připustit, že by dal ultimátum, rozvedl se, nebo tak něco. Já ne. Snažit se ji zakázat něco co dělá by ji svázalo, vystresovalo a dlouhodobě by neměla kde si „odfrknout“ od „normálního života“. Zkusit ji nahradit to co má s milencem je zase otázkou… byl bych schopen milence nahradit? Co ji přesně to podvádění dává? Je možné vůbec hrát dvě role „milence bez problémů, závazků…“ a „manžela a otce dětí“ zároveň?… byl bych schopen ji opravdu nahradit vše co ji milenec dává? Myslím že ne. Stejně by to končilo tím, že něco by jí chybělo a tak by milence měla pravděpodobně stejně, navíc já bych tím „předstíráním toho že jsem někdo jiný“ asi taky nebyl nejšťastnější.
Někdo by napsal že tak by žít nemohl… je takové jedno pořekadlo „neber si ošklivku nebo na to budeš sám“… to je bohužel sedící na tuto situaci. Já žiju život který se mi líbí. Milenci manželky nepatří do mého života (netvoří žádnou část mého života) a milenky také nevyhledávám (sám nepodvádím ani nemám chuť podvádět, jedna ženská mi stačí až až
).
Možná vám to bude připadat jako nezdravý přístup, možná že to někomu pomůže zamyslet se nad nevěrou svého partnera z jiného úhlu. Každopádně to je můj příběh.
@boy píše:
Někdo by napsal že tak by žít nemohl… je takové jedno pořekadlo „neber si ošklivku nebo na to budeš sám“… to je bohužel sedící na tuto situaci. Já žiju život který se mi líbí. Milenci manželky nepatří do mého života (netvoří žádnou část mého života) a milenky také nevyhledávám (sám nepodvádím ani nemám chuť podvádět, jedna ženská mi stačí až až).
Až Ti podvádějící manželka domů přitáhne nějaký sajrajt (míněno pohlavní nemoc), tak to součástí Tvého života určitě bude, neboj.
Zkus si přečíst knihu nevěra, vyšla na podzim, autor je Paulo Coelho. Kdybych na konci té knihy neseděla v tramvaji, normálně se rozpláču.
Tak důležité je, že nemáte potřebu to řešit, že jste smířený.
Vlastně máte spokojené manželství
.
@boy píše:
Zdravím,
jen jsem se chtěl podělit o svůj životní příběh, a jak jej po dlouhém soužití vnímám. Třeba někomu pomůže v jeho vlastním trápení…Já žiju život který se mi líbí…
Tak gratuluji
@boy to jsem se též chtěla zeptat - jak vnímáte možné riziko nákazy? (zřejmě dost vysoké, když ani nevíte počet případných sex. partnerů vaší ženy a domníváte se, že se nejedná jen o jednoho)
@boy A podle čeho přesně usuzuješ, že ti je manželka nevěrná?
Mám kamarádku, která to má podobně s manželem a říká, že je pro ni důležité, že ona je ta, ke které se on vrací. A že jí vlastně nic nechybí, mají dům, dvě děti…
Já to nechápu, ale je to tak… ![]()
Důležité je být vnitřně šťastný, ne si jen něco nalhávat a někdo to tak prostě má…
Tak když už jsi takový podpantoflák, co si nechá vše líbit, tak v pohodě. Akorát bych doporučila absolvovat pravidelně testy HIV, když té své tolik dopřáváš… ![]()
@eva76 píše:
Tak když už jsi takový podpantoflák, co si nechá vše líbit, tak v pohodě. Akorát bych doporučila absolvovat pravidelně testy HIV, když té své tolik dopřáváš…
nemyslím si, že pán je podpantoflák, jen je tato pozice pro něj snesitelnější, než to řešit dle daných zvyklostí…
@Malaga píše:
nemyslím si, že pán je podpantoflák, jen je tato pozice pro něj snesitelnější, než to řešit dle daných zvyklostí…
No já nevím, mně osobně by to uráželo teda. Žít s partnerem, který mě má jenom jako matraci a peněženku…, no jo no, když to někomu ale vyhovuje…
Důležité je být opravdu spokojený. Pokud si to boy jen nenalhává a opravdu je takto vnitřně spokojený, tak je všechno tak, jak má být. ![]()
Na druhou stranu, zakládal by opravdu spokojený chlap o tom témata na internetu??? ![]()
Příspěvek upraven 14.01.15 v 15:11
Pohlavní nemoc je nemoc… tedy problém nás obou, od jiné nemoci se liší způsobem nákazy. Stejně tak rakovina by byl problém nás obou.
Určitě to není nic co bych chtěl.
Doufám, že ve svém výběru bere i toto v potaz a nechce ohrozit nás oba. Ostatně to že mě podvádí myslí, že nevím a pohlavní choroba by ji „trochu“ udělala čáru přes rozpočet a můj „oficiální názor na nevěru“ zná(a bohužel jak píšu, jako chlap jsem ješitný a tak bych prostě oficiálně něco takového nemohl připustit, ostatně by to byl precedenc a prostě „oficiálně“ nic takového tolerovat nemůžu, zní to možná divně, ale tak to prostě je). Na 100% můžu říci, že to není holka co si nadrbne jen tak někoho na ulici a hned se s ním vyspí…
Doufám, že to trochu objasnilo můj postoj k „riziku pohlavní nemoci“.