Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pincenza píše:
@Antonie Bolavá Takže abysme to uzavřely. Jako každej chlap se nechce vzdát svého pohodlí a luxusu (nenazývala bych to ješitností, ale leností), proto bude mlčky trpět a nechat se podvádět, protože ví, že jeho manželka zná jeho názor na nevěru a má strach, že rozvod by možná dotahla do konce dřív než on.
Co je to za pohlavní přístup? Kolik je tady diskuzí typu „manžel je děvkař, ale zvykla jsem si na to, protože nás zajistí, s dětmi si pohraje…“. Nezdá se mi, že „každej chlap“ by to řešil stejně.
@Pedro 00 píše:
Co je to za pohlavní přístup? Kolik je tady diskuzí typu „manžel je děvkař, ale zvykla jsem si na to, protože nás zajistí, s dětmi si pohraje…“. Nezdá se mi, že „každej chlap“ by to řešil stejně.
Jasně že blbost, ani každý chlap, ani každá ženská, ale jak jsem psala dřív, spíš podle mě k takovému postupu inklinují ženské (ale nebudu tvrdit, že většina), asi proto, že se bojí, že to sami finančně nezvládnou, jiné se bojí zůstat samy, nebo prostě mají silný rodinný pud a „obětují“ se pro rodinu. A pak bude nějaké procento manželství, kde si to tiše tolerují navzájem.
@Samamama píše:
@co.mám.furt.vařit ano, oproti našim pi-pi-pi názorům ten tvůj zní velice fundovaně a je třeba ho brát jako jediný správný
Že můj názor „je třeba brát jako jediný správný“, to v mém příspěvku vidíte přesně kde?
@co.mám.furt.vařit takové věci se přeci nepíší přímo, ale vyjadřují postojem, ne? Pokud si sesypal různorodé názory do jednoho pytle s názvem pi-pi názory, které není třeba brát vážně a pak si důkladně popsal ten svůj, lze předpokládat, že ho považuješ za správný (což o to, každý svůj názor považuje za správný, jinak by ho neměl, že, ale není třeba ho uvádět naprostou dehonestací všech ostatních).
@Doubi píše:
To ano. Jenže ono zakladatelovo: „jsem tak zásadový, že kdybych to věděl, musel bych se rozvést (ale já to vím a abych se nemusel rozvést, tak dělám, že to nevím)“ zavání spíše značnou demagogií a né vyzrálým postojem ke vztahu. Škoda. Řekla bych „wow, super, že to někdo dokáže brát takto“, jenže to ofi/neofi působí poněkud papiňákovitě…
Přesněé tak! Upřímně já ten jeho dlouhý canc dočetl sotva do půlky, protože dotyčný je podle mě jedním slovem hňup. Vědět, že jsem paroháč, lhát si, že to nevím a ještě se tím veřejně chlubit a dělat z toho přednost ![]()
No panečku, to chce teda mít fááákt velké koule a obrovskou sebeúctu!
![]()
Jsem rád, že některé lidi v životě nepochopím…
@Chytrak píše:Přesněé tak! Upřímně já ten jeho dlouhý canc dočetl sotva do půlky, protože dotyčný je podle mě jedním slovem hňup. Vědět, že jsem paroháč, lhát si, že to nevím a ještě se tím veřejně chlubit a dělat z toho přednost
No panečku, to chce teda mít fááákt velké koule a obrovskou sebeúctu!![]()
Jsem rád, že některé lidi v životě nepochopím…
Vidím to stejně.
Nebylo by lepší normálně po pravdě na rovinu napsat. Manželka mě podvádí (přišel jsem na to mimochodem tím, že jsem jí prolezl soukromí), mě to moc vadí, ale bojím se, že by se se mnou rozvedla, a proto doma sekám latinu a dělám, jakože to nevím???
A možná by se dočkal normálních upřímných rad. Ale takovéto nalhávání a dělání z nouze ctnosti je mi proti srsti.
Chlape, ačkoliv se nazýváš klukem, tobě to určitě vadí, jen máš zřejmě strach, že bys zůstal sám. Prostě to neřešíš a hraješ hru, že o tom nevíš. To je jen zakrývání problému, protože máš strach to řešit. Ale to, že zůstaneš sám ti hrozí i tak. Stačí, když manželka najde někoho, do koho se zamiluje. Tvoje jednání není žádná přednost, je to jen srabáctví to řešit. A použití nepublikovatelných zjištění neodsuzuji - účel světí prostředky. Ale když ti to, jak tvrdíš, nevadí, proč jsi po tom vůbec pátral? Nebylo ti líp, když jsi to nevěděl a nemusel si lhát? Manželka lže tobě, ale ty jsi vyšší level, ty lžeš sám sobě.
A mam tomu chapat tak, ze kdyby se to provalilo, nemyslim doma, ale kamarad nebo kdokoli jiny te upozornil: videl jsem tvoji zenu a delala to nebo ono. Pak by jsi se rozvedl?? Protoze pred lidmi vypadat jako podvadeny, to uz nejde??
V tom mate chlapi vyhodu, neznam ze zivota, ze by milenec nebo „radoby“ kamarad upozornil na neveru. Tak snad se ti vyhne i pohlavni nemoc v tomto „stastnem ziti“.
A pak mam jeste jinou otazku: co bude az deti vyleti z hnizda?? Budes se vracet rad z prace nekam kde budes casto sam, tedy vecere a uklid bude zajistena?? To je smutny zivot, nebo ne???
Problém vidím spíš v tom, že zakladatel to nechce řešit ofiko, protože by došlo k rozvodu a on nechce o ten kladný zbytek svého vztahu přijít.
Co když se ale manželka zamiluje někde tak, že ten rozvod bude chtít ona sama?
Tohle totiž není situace, kterou by mohl zakladatel 100% ovlivnit.
A pak si možná bude říkat, že se připravil o čas, který mohl věnovat hledání a ev. soužití s jinou ženou, která tu potřebu ho podvádět nebude mít. ![]()
@Pedro 00 píše:
Přiznávám, že jsem malinko zaujatá.
Každej chlap by to neřešil stejně, ale většina, třeba právě těch podvádějících chlapů, se nevzdá domácího pohodlí a luxusu typu: mám uvařeno, uklizeno, chodim čistej, tak kam bych chodil.
Proto jsou pak ty ženský v pozici: manžel je děvkař, ale zvykla jsem si, protože vim, že nikam nepude.
@Pincenza Ale ve stejné pozici je zakladatel, takže to tedy v podstatě řeší jako „skoro každá podváděná ženská“ a jeho žena jako „každý chlap“ ![]()
Napadl mě ještě jeden náhled z něho života. Prožívala jsem to samé v pozici podvádějící, nejsem na to pyšná a určitě to bude znít jako obří demagogie.
Podváděla jsem manžela několik let, přesněji řečeno, celou polovinu svého manželství z 1acti let rovných 6 let, manžel mě zanedbával a těžce propadl alkoholu.
Tento dvojí život mě začal natolik unavovat, že jsem se rozhodla pro rázný krok a přiznat se, nebo spíš začít celou věc řešit. Manžela jsem se na rovinu zeptala jestli mu není divné, že spolu už 5 roky nespíme, řekl mi „Ty to nepotřebuješ, od toho máš Marka“ po zjištění, že o všem ví, jsem se ptala proč mi to toleroval. Odpověď zněla, miluju tě, nic mi nechybí (uvařeno, uklizeno, poplatky zaplacené) Podala jsem žádost o rozvod, vadilo mi, že věděl a nic neřešil… stejně tak mi vadilo, že přítelovi nepřekážel manžel… a samozřejmě zle mi bylo ze všeho. Rozchod jsem udělala v jeden den na obouch frontách. Dnes jsem rok rozvedená a spokojená s novým přítelem.
Za anonymitu se omlouvám, vede mě k tomu jen to, že nejsem pyšná na svůj dřívější styl života ![]()
Boy - proč myslíš, že jednoho dne tvá manželka také nedospěje k razantnímu kroku a nerozvede se protože jí dojde, že VÍŠ??!
Omlouvám se za některé chyby, chytrý mobil
vdaná jsem byla 12 let.
Mimochodem, žádné pohlavní nemoce!
@Anonymní píše:
Napadl mě ještě jeden náhled z něho života. Prožívala jsem to samé v pozici podvádějící, nejsem na to pyšná a určitě to bude znít jako obří demagogie.
Podváděla jsem manžela několik let, přesněji řečeno, celou polovinu svého manželství z 1acti let rovných 6 let, manžel mě zanedbával a těžce propadl alkoholu.
Tento dvojí život mě začal natolik unavovat, že jsem se rozhodla pro rázný krok a přiznat se, nebo spíš začít celou věc řešit. Manžela jsem se na rovinu zeptala jestli mu není divné, že spolu už 5 roky nespíme, řekl mi „Ty to nepotřebuješ, od toho máš Marka“ po zjištění, že o všem ví, jsem se ptala proč mi to toleroval. Odpověď zněla, miluju tě, nic mi nechybí (uvařeno, uklizeno, poplatky zaplacené) Podala jsem žádost o rozvod, vadilo mi, že věděl a nic neřešil… stejně tak mi vadilo, že přítelovi nepřekážel manžel… a samozřejmě zle mi bylo ze všeho. Rozchod jsem udělala v jeden den na obouch frontách. Dnes jsem rok rozvedená a spokojená s novým přítelem.
Za anonymitu se omlouvám, vede mě k tomu jen to, že nejsem pyšná na svůj dřívější styl života
Boy - proč myslíš, že jednoho dne tvá manželka také nedospěje k razantnímu kroku a nerozvede se protože jí dojde, že VÍŠ??!
A milenci by měl vadit manžel? ![]()